Viatge a Ítaca

Dia 316: Charters Towers i la seva col·lecció de cotxes d’època

6 comentaris

20 d’abril

Nit de camp, nit moguda. Aquest cop motivada per un veí humà inesperat que ha arribat cap al fosc. Només estàvem aturats quatre vehicles, i de sobte, una camioneta vella que arriba. Música country que sona massa alta, i les llums dels fars que il·luminen sense direcció concreta, com si el conductor no trobés el lloc que desitja. Una porta que s’obre, i algú que baixa i parla en veu alta, quasi cridant. Sembla que amb algú a través del mòbil. Tenim la sensació que l’alcohol ha fet feina amb l’ocupant, que deambula per la zona una estona, i prova de parlar amb els nois de la furgoneta del costat, que ja estaven dormint.

No tenim massa clar com acabarà tot això, però després de ben bé una hora sense que ningú li faci cas, tal com ha arribat, torna a pujar al cotxe i marxa. Això si, fent tant de soroll com pot, cremant el motor de la pobre camioneta. Esperem que no es trobi amb ningú pel camí, cap allà on vagi. Nosaltres, ja més tranquils, toca intentar dormir, i fins que la son arriba cada vegada que escoltem el soroll d’un motor que s’apropa, ens mirem. Però cap problema, la son arriba aviat, i després de fer-nos servei tota la nit, ja al matí se’n va.

Una estoneta de carretera, i ens aturem a una àrea de descans que ens sorprèn perquè ofereix cafè i te gratuïtament pels conductors. Bonica costum d’aquí de Queensland. A més, un lloro de colors llampants que es fa notar, tant per la seva veu que ens fa apropar a veure’l, com per la combinació de colors dels seu plomatge.

Hughenden

Hughenden2

Hughenden3

Hughenden4

Algun dinosaure més que serveix de reclam d’aturada a algun poble pintoresc, i amb el canvi de vegetació que anem trobant, algun mirador cap als parcs nacionals que ens esperen en aquest nou estat, i és que a Queensland, hi ha parc naturals per no avorrir-se.

Hughenden5

Queensland3

Però, el destí de vegades et somriu, i només arribar a Charters Towers, ens adonem que aquest poble te possibilitats perquè hi fem un volt. Les edificacions de fusta, entre les que destaquen el banc o el cinema, fan que a més de fer-nos uns entrepans per dinar, ens apropem a la oficina d’informació turística.

ChartresTowers9

ChartresTowers10

I un cop a dins, a més d’aprofitar una mica de la wifi gratuïta lenta i desesperant que ofereix, comencem a adonar-nos que Queensland és un fantàstic lloc per fotografiar ocells, i aquí tenim l’oportunitat de conèixer el noms d’alguns que ja hem vist, o que veurem.

Queensland

Queensland2

A més, tenim la sort, que la senyora de la oficina d’informació turística és un encant, i ens anima a que visitem una trobada de cotxes d’època que es fa avui a la població, i que tot i que ja és tard potser en podrem veure algun. I nosaltres, seguint les seves indicacions ens apropem a la esplanada on esperen tots ben aparcats.

ChartresTowers

ChartresTowers8

ChartresTowers2

De tots tipus i colors. Sempre és bonic de veure com ha evolucionat el sector de l’automòbil.

ChartresTowers3

ChartresTowers4

ChartresTowers5

ChartresTowers6

El detall de l’espai per posar el paraigües d’aquest Austin, no te preu…

ChartresTowers7

Una bona estona estem entretinguts contemplant l’exposició, però es va fent tard, i volem arribar avui a la costa. La ciutat que ens rebrà, es diu Townsville. Arribem al centre, hi fem una volta, però és tard i diumenge, així que no hi ha massa obert, i nosaltres posem benzina a bon preu, i ens encaminem cap al nord, que aquí ja tornarem de baixada.

Les carreteres són plenes de cotxes, ens sorprèn després de tants i tants dies de solitud sobre l’asfalt. El cultiu de la canya de sucre es comença a fer present mentre anem resseguint la carretera direcció nord cap a Cairns. Sembla que hi ha alguns llocs gratuïts on podem fer-hi nit, i ara que es comença a fer-se tard, ens decantem per Tomulla Beach, més que res perquè pel nom sembla proper a la platja… ☺ No és fàcil de trobar el trencant, no està massa clar indicat, però estem alerta, i el trobem. El lloc és bonic, lavabos i aigua potable, just al costat d’un riu que desemboca al mar.

ToomullaBeach

ToomullaBeach2

No el podem creuar, perquè per les senyals sembla que aquí també hi pot haver cocodrils. Així que fem un passeig per la vora, tornem a zona segura, i a sopar que avui la calor no molesta massa, i tot i que els mosquits no desapareixen, segur que dormirem d’allò més be…

Informació pràctica:

– Ruta: 496km Rest Àrea – Hughenden – Charters Towers – Townsville – Toomulla Beach

– Tant a l’oficina de turisme de Chartres Towers com a la de Townsville hi podeu trobar wifi gratuïta

– A Toomulla Beach al nord de Townsville hi ha un càmping gratuït amb lavabos i barbacoes

– La gasolina a Townsville està realment barata, l’hem posada a 1,495$

6 thoughts on “Dia 316: Charters Towers i la seva col·lecció de cotxes d’època

  1. Ja torneu al mar i a la civilització! Molt macos els cotxes d’època i sobretot el detall del paraigua.

  2. Amb això dels ocells, ja m’estranyava que no haguéssiu vist encara algun lloro o perico (precioses les fotos), ja que AUS és el seu paradís.
    Entre aquests cotxes antics, no heu vist pas el primer del papi-avi, el Morris Minor ?? 😉

  3. Fantàstics la col·lecció de cotxes d’època , encara que molt semblant amb els de Barcelona i de Madrid, cada any.. !!! Petons, Albert.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s