Viatge a Ítaca

La gran Odisea: de Vang Vieng a Don Det

2 comentaris

Ens llevem a les 7 per poder esmorzar tranquil·lament, ja que ens espera un dia mooooolt llarg.

A les 9:30 ens venen a buscar per portar-nos al “VIP bus” que resulta ser una minivan una mica més gran, però per sort no anavem a petar. En unes tres hores i mitja arribem a vientiane, i primerament no sabem exactament on ens ha deixat el bus, però ràpidament ens orientem i veiem que estem a la zona motxilera. Intentem buscar alguna agencia per poder comprar els bitllets a Pakse, però com es diumenge està tot tancat. Així que no ens queda un altre remei que agafar un tuk tuk que ens porti a l’estació de busos del sur que queda una mica apartada del centre.

El tuk tuk es digne de menció, ja que hi ha hagut algun moment que hem patit seriament pel tuk tuk ja que semblava que no tirava. Però amb més pena que gloria hem aconseguit arribar i li hem dit que ens esperés, hem pogut comprar els bitllets a l’sleeping bus i ens han dit que si que ens guardaven les motxilles, així que ens hem tornat a pujar al fabulós tuk tuk i hem tornat cap al centre.

Només arribar hem anat a la JOMA Bakery que ja havíem localitzat a menjar una miqueta, refer-nos i conectar-nos a internet de pas. Hi hem estat unes dues horetes i llavors hem tingut la mala idea de sortir a veure si veiem alguna cosa interessant. Però l’únic bo que hem tret és que hem pogut canviar diners, a canvi hem agafat un cop de calor i no hem vist res interessant, així que ens hem tornat a la JOMA per atemperar-nos i refer-nos una miqueta.

A quarts de set hem sortit a donar una petita volta i ja hem anat cap l’estació de busos, ja que el bus sortia a les 9, però ens han dit d’estar-hi a les 8. Encara hem hagut d’esperar una miqueta i llavors hem entrat al fabulós bus, en comptes de tenir butaques el que té són llits dobles (tamany laosià) on hi pots dormir tota la nit, realment una passada. Pel que sembla si vas sol et toca compartir el llit amb un estrany, però pel que hem vist del mateix sexe.

El bus ha sortit a les 9 i hem arribat a Pakse a les 8 del matí, realment hem pogut anar dormint gairebé tota la nit, ens hem anat despertant de tant en tant, però molt millor que no anar en butaques.

Al arribar a Pakse, ja hi havíen uns dient-nos si anavem a les 4000 illes, li hem dit que si que a Don Det i ens ha venut el bus, ens ha portat en tuk tuk fins a l’estació de busos i ens ha entarforat en un bus ple de locals, on a part de gent també hi havia gallines i un porc. Digne de menció també han sigut les parades que hem anat fent, on venien tot de noies a oferir de tot per menjar, i de tot vol dir… de tot!!

Hem anat en bus durant unes dos horetes passades i llavors hem vist que el bus agafava un ferry, i m’he començat a mosquejar ja que per anar a Don Det havíem d’agafar una barqueta però el bus no hi anava. Mirant la guia he vist que ens estaven portant a Don Kong (una altra de les illes) i efectivament ens han deixat allí tirats, total que hem hagut de contractar una barqueta per a que ens portés a Don Det. A la barqueta ens hi hem estat més d’una hora i finalment, sense gairebé poder-nos-ho creure hem arribat a DON DET.

Aquí ha començat la cerca de lloc on dormir, hem vist un parell de bungalows però cap d’ells ens ha acabat de convencer (el primer semblava Tenko), i finalment hem trobat un amb bany dins (el altres havies de sortir fora i creuar el carreró per anar-hi) que tot i ser més car valia molt més la pena, no serem raques i disfrutem una miqueta no??

El primer que hem fet ha sigut una bona dutxa i fer una mica de bugada i després hem anat a menjar una miqueta que estavem defallits.

La tarda l’hem passat fent la migdiada al porxo del bungalow a l’hamaca que hi ha. I quan ja feia menys caloreta hem sortit a donar una volta, i fins i tot hem pogut veure una posta de sol preciosa tot prenent una cerveseta.

I per acabar el dia una mica de soparet tot veient una quantitat inhumana d’estels!!!!

2 thoughts on “La gran Odisea: de Vang Vieng a Don Det

  1. Anar a l'aventura sempre és molt exposat, però té el seu alicient perquè és molt divertit. El tema d'avui és molt interessant.PetonsAvi

  2. Déu n'hi do… Sort de les hamaques i dels descansos… I vaja amb els laosians… Que seguiu disfrutant, parella!PetonsGlòria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s