Viatge a Ítaca

Últim dia i mig a Berlín

Deixa un comentari

Avui ens esperava una sortideta a les afores de Berlín a veure un camp de concentració. Hem decidit anar a Sachsenhausen que te molt bona comunicació per arribar-hi des de Berlín i ho podem fer pel nostre compte.
Després de fer l’esmorzar al buffet lliure de l’hotel, hem anat a buscar el tren que ens portés cap al poble de Sachsenhausen des d’on podríem arribar al camp de concentració.
Després d’una horeta més o menys al tren hem arribat a l’estació de Sachsenhausen des d’on caminant una mitja horeta entre neu i gel hem arribat amb més d’un ensurt, a l’entrada del camp de concentració. També es pot fer en un bus que arriba a peu del camp, però que seria una excursió sense una passejadeta amb fred i risc de caure…
La entrada al camp val uns 6 euros, i et donen una audioguia en castellà amb la que poguer seguir la visita i escoltar tant la història general del camp, com algunes de les històries personals d’alguns dels presoners.

Aquest camp es va fer servir tant pels nazis, com pels russos posteriorment.

Anem visitant les diferent zones. La porta d’entrada al camp, on es podia llegir el que esperava traspassant les seves portes, “el treball us farà lliures” es pot llegir a la porta d’entrada…

El camp estava rodejat d’un mur i d’una xarxa de filferros electrificada, a més d’ametralladores estratègicament situades per control·lar tot el perímetre..

Es poden visitar els barracons, on es pot veure en les condicions en les quals “allotjaven” els presos…

Es pot veure també la zona on feien els afusellaments, i on encara es poden veure els forats de les bales. La veritat és que esgarrifa quan t’intentes posar en la pell dels presos…

Aquesta mena de xemeneia és un monument en homenatge a les víctimes.

Després d’una estona on el fred ens ha entrat al cos, i sobretot a l’ànima, decidim concluir la visita i tornar cap a Berlin a acomiadar-nos de la ciutat.
Ja després de dinar, hem fet una visita a la Gendarmermarket, una plaça on hi ha dues iglesies bessones contraposades.

I d’aquí al museu d’història de Berlín, un dels museus que em va encantar la primera vegada que hi vaig estar i que hi vaig cada cop que poso els peus a la ciutat. És un museu situat a sobre d’un bunker nuclear construït després de la segona guerra mundial, que per sort no s’ha hagut de fer servir mai. La entrada al museu inclou la visita al bunker.

Després de la visita al búnker, comencem la visita al museu, que explica de manera molt didàctica, interactiva i gens avorrida, la història de la ciutat de Berlín des del seus inicis fins a la caiguda del mur.

Després d’un dia molt cansat, i després de sopar, tornem cap a l’hotel a descansar, que demà serà l’últim matí a Berlín…
Ens aixequem aviat i deixem l’habitació, acomodem les maletes on l’amable recepcionista alemany ens indica, i anem a visitar el Palau de Charlottenburg, on podem passejar per les seves sales immenses on imaginem ser aristòcrtaes prussians fent festes i balls… Els jardins son d’estil francès, encara que amb aquest fred no ens animem a visitar-los. Lamentablement no ens deixen fer fotos, es veu que s’ha de pagar un suplement, el qual decidim no pagar així que qui vulgui veure el palau per dins haurà d’agafar un avió….

Ara ja només queda tornar cap a l’hotel, recollir les maletes, i una mica de transport públic cap a l’aeroport esperant que l’avió surti puntual, i al passar per sobre de la ciutat poder dir, amb ganes de tornar…
ADEU BERLIN!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s