Viatge a Ítaca

Dia 8: De Puerto Princesa a la selva de Bohol

1 comentari

Dia de trasllats, que comença cap a les 8, esmorzant en un Dunkin Donuts de l’avinguda Rizal que ens havia fet gracia. Els cafeteros no s’havien tret el mono, així que vam rematar la dosi de cafeina en el Itoys al mateix carrer Rizal, un lloc molt ben posadet i amb una terrassa interior, on vam fer un cafetonet i un trocet de pastís de pastanaga que estava força bò, encara que no tant com el de la Montse…..

Amb les maletes recollides, parem un parell de tricicles direcció aeroport, i amb la lliçó apresa de no pagar més de 8 php per persona en trajectes dins de la ciutat en horari diürn.

Facturem motxilles i esperem tranquilament en el miniaeroport. Trajecte d’1 hora i 10 minuts, i arribem puntuals a l’aeroport de Cebú. Recollim l’equipatge ràpid sense problemes, i agafem un parell de taxis dels blancs que son els que porten taxímetre fins al port de Cebú. Amb el trànsit, que Cebú té 4 molls, i que uns dels taxistes sembla que es passa de llest, ens separem en 2 grups, i passa una estoneta fins que ens aconseguim retrobar al Pier 4 per agafar el ferry d’Oceanjet que surt cap a Bohol a les 15:30. El preu 520 php per persona, més 50 per portar equipatge pesant……aquí no parem de pagar…..

Un parell d’horetes a primera fila i amb una calor i moviment dificils d’aguantar per arribar a Taglibaran, però per sort es pot sortir a una zona on et toca la brisa marina i no es nota tant el moviment del vaixell.

Només recuperar les motxilles i sortir del port, ens aborden una horda de conductors que tots parlant alhora intenten aconseguir la seva presa. Ens convenç un que diu que és del Nuts Huts, el lloc on volem dormir i que es troba en mig de la selva a uns 45 minuts de Taglibaran, que és la població on ens ha deixat el ferry.

El conductor ens cobra 900 php per el viatge en la Van i ens deixa en mig de la carretera, on ja s’ha fet ben fosc i ens indica que hem de caminar uns 20 minuts per un camí no massa ben senyalitzat camp endins. Després de dubtes i debats d’orientació, finalment arribem a la recepció del hostel, on ens indiquen que hi ha habitacions des de 400 a 1200 php. A l’habitació compartida no hi queda lloc per tots, així que agafem un parell d’habitacions de 2, per 600 php, i una individual per 400 php, que son les més baratetes i que tenen els seus corresponents llits amb mosquitera i banys compartits.

Així que baixem les interminables escales que porten fins les cabanyes al costat del riu, una dutxa per intentar deixar de suar, roba neta, i un altre vegada cap al restaurant escales amunt a tornar a suar de mala manera.

El soparet deliciós, amb la tranquilitat que dona estar en mig de la selva rodejats de llangardaixos molt crescudets, que ens acompanyen la sobretaula.

Així que amb la panxa ben plena d’espaguetis de mida XXL, anem a dormir resguardadets sota la mosquitera esperant que no tinguem cap visita nocturna…..i gaudint de la primera nit al paradís….

One thought on “Dia 8: De Puerto Princesa a la selva de Bohol

  1. Veig que mengeu arròs. Bons nois!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s