Viatge a Ítaca

Dia 21: Tot caminant per Hong Kong

1 comentari

El resum del dia d’avui seria: caminar, caminar i més caminar….

Ens hem llevat d’hora per poder aprofitar el dia i veure el màxim de coses de Hong Kong, i crec que ho hem aprofitat bastant. Després d’una bona dutxa hem pogut esmorzar aquí a l’habitació unes galetes i llet i suc de taronja.

Un cop al carrer hem anat directes a buscar el metro, per anar cap a Central, allà on volíem començar el nostre dis a Hong Kong. El nostre hotel està a l’illa de Hong Kong, així que hem volgut començar per aquesta illa i a la tarda anar cap a la zona continental a Kowloon.

El metro ja ens ha agradat moltíssim, ho tenen tot perfectament organitzat, senyalitzat…. Dins el metro en comptes d’està senyalitzada una sola línea de metro, hi estan totes i et va senyalant la direcció on vas, a la parada que estàs si es pot fer transbord i cap a on, ahhhh i per quina banda has de baixar!!

Quan hem arribat a l’estació on volíem, les indicacions per on han de sortir segueixen sent fantàstiques, i per tant hem sortit per la sortida més propera al peak tram. Un cop al carrer les indicacions segueixen sent fantàstiques i cada dos per tres hi han mapes que t’indiquen on ets i per tant pots veure cap on anar, tot i que hi ha cartrlls que indiquen els llocs més representatius.

Finalment, hem arribat al Peak Tram on s’agafa el funicular per pujar al Peak, un dels llocs amb més bones vistes de Hong Kong. Per pujar-hi és pot fer servir la tarjeta Octopus, pel que no hem hagut de fer cap cua i en un no res ja estavem pujant cap al Peak en aquest funicular que s’inclina moltíssim i on sents l’efecte de la gravetat ja que et sents totalment enganxat al raspatller.

Un cop a dalt del Peak, les vistes són realment impressionants, així que com us podeu suposar ens hem dedicat a fer fotos a tort i a dret i hem passejat una mica per un passeig que hi ha. Allà també hi pots trobar un centre comercial que des de les seves terraces també hi ha molt bones vistes. I on, hem acabat fent un starbucks que ja teníem una mica de mono!!

Amb la zona del Peak vista, hem tornat a agafar el tram per baixar i de baix hem anat xino xano cap a una escala automàtica molt llarga que et porta al Soho. Però a mig camí, hem sortit de l’escala (o rampa automàtica en alguns trams), per anar a visitar el Man Mo Temple que es troba a Hollywood Road.

El Temple tot i no ser molt gran, l’hem trobat molt maco. No sabem de quina religió és, però suposem que és o Taoista o Confucionista ( el que segur que no era és Budista, ja que no hi ha cap Buda). Una de les coses que més m’ha agradat, ha sigut l’incens penjat del sostre en forma d’espiral, ara, has de vigilar en no posar-te a sota no sigui que et caigui cendra al cap.

Del Man Mo Temple hem tornat cap al Soho tot seguint amb l’escala automàtica. I allí hem començat a buscar un lloc on dinar. Com hi havia molts llocs que feien bona pinta i hem vist vinets en alguns… Hem decidit donar-nos un petit “capritx”, així que hem entrat en un restaurant italià, on hem menjat unes pizzes boníssimes acompanyades d’una copa de vinet, mmmmm.

Amb la panxa plena, hem refet la marxa i ens hem posat en direcció Kowloon. Així que hem agafat el metro a Central fins a la parada que ens portava al Ladie’s Market. Per allà hi hem estat passejant fins que s’ha acabat i ens hem adonat del tot que són uns bojos de la tecnologia o més aviat del Iphone. Ben bé la meitat de paradetes tenien coses per l’iphone, des de carcasses, a cables, endolls o carregadors… També està molt de moda els USB’s de diferents ninotets, però no n’hem trobat cap que ens cridés l’atenció.

Quan hem acabat estàvem tan destrossats que necessitàvem reposar una mica, ara, no ha sigut fàcil trobar algun bar on pendre alguna cosa. Finalment l’hem trobat i hem pogut descansar una miqueta a part de pendre alguna cosa per beure.

Amb una mica de descans per les nostres cames i peus, hem reanudat la marxa en direcció Temple Street Market, però hem arribat massa d’hora i tot just l’estaven posant, així que hem pogut veure poca cosa, ja que la majoria de les botiguetes encara no estaven obertes.

Seguint caminant hem tornat a reposar a Kowloon Park ja que teníem els peus un altre cop que ens feien xup-xup, i hem aprofitat el wifi gratuit de Hong Kong mentre descansàvem per comunicar-nos una miqueta.

D’allà ja hem anat fins al port per poder passejar per l’avinguda de les estrelles (com un hollywood, però amb actors chinesos, dels quals només coneixíem el Bruce Lee i el Jackie Chan) i de pas anar veient com es ponia el sol.

Amb això se’ns han fet quarts de set i hem decidit esperar allà mateix per poder veure la Simfonia de Llums, així que ens hem assegut en un lloc i fins a les 8, hem anat veient com es feia de nit, i s’anàven il·luminant els edificis de la banda de Hong Kong, fins que ha arribat l’hora i durant un quart d’hora hem pogut veure el joc de llums acompanyat de música. No ens ha semblat molt espectacular, però potser és degut a que portàvem ja una hora i mitja observant tots els edificis i les seves llums i no hi ha molta diferència.

Vist l’espectacle ja hem tornat cap a l’hotel, i estem tan rebentats que casi no hem sopat i per tant… a dormir!!!

One thought on “Dia 21: Tot caminant per Hong Kong

  1. En el fons sou uns urbanites i us encanta l’asfalt…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s