Viatge a Ítaca

Últim dia a Egipte – Dashur, Memfis, Saqqara i Piràmides de Giza

Deixa un comentari

Avui hem dedicat el dia a veure piràmides de diferents èpoques i formes. Les primeres que hem anat a veure han sigut les més allunyades de El Caire, a Dashur, per arribar-hi hem estat una horeta al cotxe veient uns paisatges molt macos i alguna piràmide de tant en tant.

A Dashur hem pogut veure dues piràmides, la inclinada i la vermella, la primera que hem anat a veure més detalladament ha sigut la inclinada, es diu així perque canvia la inclinació i no és una piràmide com a tal, sino que té dues inclinacions diferents en la baixada. El que si que conserva aquesta que no ho fan les altres, és el recobriment que tenien totes i que deia que semblessin perfectament inclinades i no es veiessin els maons per dir-ho d’alguna manera. De fet una de les cantonades està com esberlada i es pot veure el recobriment i la part interior.

Mentre anavem caminant se’ns han unit uns guardies amb un camell que ens han anat ensenyant coses.

Pujant a unes escales que hi ha hem pogut veure la vista de la piràmide vermella amb les piràmides de Saqqara molt al fons.

Quan hem acabat amb la inclinada hem anat a la vermella (degut al to que té) i en aquesta hem aprofitat per entrar-hi, realment és impressionant la baixada (que hem hagut de fer de cul) i la calor que s’arriba a passar a dins d’ella. Però ha valgut totalment la pena, ja que a dins no hi havia gairebé ningú i hem pogut disfrutar de la sensació d’estar dins una piràmide sense agobios ni massa gent.

De Dashur hem anat a Memfis, on el que destaca més és l’estatua immensa que hi ha de Ramses II (si realment el tio era així estava…. com un tren) i algunes estatues més. Al tornar cap al taxi, hem vist que el taxista estava prenent un tè en una tenda de papirs, total que hem acabat prenent un tè també i comprant uns papirs (desastreee).

De Memfis i per acabar amb les afores del Caire hem anat a Saqqara, primer hem visitat un petit museu que hi ha, molt ben posat per cert, i després ja hem anat a la piràmide escalonada, m’ha semblat molt maca i diferent del reste. A part també hem visitat unes tombes que hi havia.

Quan hem arribat davant de les piràmides de Giza hem demanat al taxista que ens portés a algun lloc a dinar, per poder agafar forces i veure tota l’esplanada de Giza. El dinar la veritat es que tot i una miqueta picant estava d’allò més bo.

Després del dinar ja hem entrat a l’esplanada i hem començat per l’esfinx, de prop és realment impressionant i evidentment l’hem fotografiat per totes les bandes.

De l’esfinx ja ens hem dirigit sota una soleiada impressionant cap a la piràmide de Keops que és la més alta, tot i que visualment ho sembla la de Kefren.

La patejada ha sigut impressionant i més tenint en compte que feia una soleiaaaa. Però ha valgut la pena, hem anat veient de diferents angles la piràmide de Keops i també la de Kefren, a la que no hem arribat ha sigut a la de Micerinos ja que ja portàvem una bona caminada.

De tornada al hotel ens hem fet un banyet a la piscina i hem sopat al restaurant italià del mateix hotel.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s