Viatge a Ítaca

De Luxor al Caire – Museu Egipci, Barri Copte, Ibn Tulun i compres, compres i més compres

Deixa un comentari

Avui hem tornat a matinar per anar cap a l’aeroport ja que teníem el vol al Caire, la Maria, super mona s’ha aixecat d’hora per despedir-nos.

Hem arribat al aeroport del Caire a les 9 i per anar ràpid hem agafat un taxi prepagat fins a l’hotel, l’home es devia pensar que era un corredor de formula I perquè anava a tota pastilla, la veritat és que era millor no mirar endavant per no posar-se massa nerviosos. Hi hagut un moment que hem fet un sospir força alt i suposo que el senyor ha entès que anava massa ràpid i ha reduit una mica la velocitat.

Gràcies a anar més lents hem pogut començar a veure les piràmides i ja ens hem emocionat una miqueta.

Un cop hem deixa totes les coses a l’habitació, hem inspeccionat una mica l’hotel i ja hem buscat un taxi per anar al Museu Egipci, mentre anàvem cap allà ja he negociat amb el taxista que demà ens porti a Dashur, Memfis i Saqqara. Al arribar al Museu ens ha dit que ens esperava i li hem dit que després volíem veure més coses i ens ha dit que bé, així que un cop negociat el preu ens hem jugat la vida creuant un super carrer per poder anar al Museu.

L’entrada al Museu la veritat es que sobta molt, ja que la primera sensació que tens és de caos absolut, està com tot acumulat i a sobre en cada una de les peces no hi ha cap explicació, així que la veritat és que no saps ben bé que estàs veient. Ara, moltes de les peces expostes són realment increibles. Evidentment, el que més ens ha impactat és per una banda el tresor de la tomba de Tutankamon, ja que et pot donar una idea de tot el que hi arribaven a encabir en una tomba i del valor de las coses. La segona cosa que ens ha agradat moltíssim ha sigut la sala de les mòmies i d’elles especialment la de Ramses II on es nota que era un home gran quan va morir.

Quan hem acabat de visitar al museu hem dinat al museu mateix i després amb el taxista ja hem anat a veure el barri copte, com que no sabem molt de la religió copte ens ha sobtat tot bastant, per una banda que al entrar al barri es notava tot molt diferent, sobretot en les dones que vestien totalment a la manera occidental i no anaven gens tapades. Per una altra banda ens ha sobtat especialment les esglesies que hi ha al barri, ja que la majoria d’ella estaven decorades d’una forma molt Kitch, on algunes d’elles teníen fins hi tot llums de neó.

Del barri copte ja hem anat a la mesquita de Ibn Tulun que l’hem trobat molt maca, i per acabar la tarda, evidentment, hem anat a Khan el Kalili, l’immens bazar de El Caire, allí ja ens hem tornat força loques fent compres, fins que ja no podíem amb la nostra ànima i hem tornat a l’hotel on ens hem fet un bon bany per relaxar les cames i hem sopat al restaurant que té una terrasseta amb vistes a les piràmides.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s