Viatge a Ítaca

Seguim fent Turisme per Budapest

Deixa un comentari

Avui hem seguit amb el nostre marató de Budapest, després d’un bon esmorzar, hem anat directes cap al pont de les Cadenes per creuar-lo i pujar al turó del castell un altre cop, per una banda per fer les fotos que no vem poder fer ahir i per l’altre per veure el que ens vem deixar.

Hem començat fent fotos al palau reial (tot i que ahir estava més maco ja que la llum de la tarda era molt maca), i d’aquí ja hem anat passejant pel que era el poble al costat del castell i que ens ha dut a l’església de Sant Maties (que està totalment en obres) i el bastió de pescadors, que de tants turistes sembla Port Aventura. A mi, aquesta zona m’ha recordat una mica a Carcassone, amb el mateix estil de minarets.

Passant pel Hilton (que han fet un desastre total), hem anat caminat per carrerons molt macos fins a la porta de Viena que és la sortida de la zona del castell. D’aquí hem anat baixant fins a l’altura del riu.

Després de la baixada hem anat a parar a l’altura del Parlament però a l’altre costat del riu. Com volíem anar a Obuda (un altre poble que va formar Budapest i que està al nord de Buda), hem agafat el tren de rodalies per anar-hi, hem comprat bitllets però com no sabíem on havíem de picar doncs ens ha sortit gratis 🙂

L’arribada a Obuda és una mica descepcionant ja que és una zona de transports, però a la que t’endinses una mica ja es troba l’antic poble, que és molt cuco. Tot passejant hem vist una escultura de unes dones amb paraigües d’un escultor que es diu Imre Varga i que al final del carrer hi havia la seva antiga casa que ara s’ha convertit en un museu molt agradable amb algunes esculptures força interessants, moltes d’elles les hem anat trobat per Budapest.

Quan ja hem visitat Obuda hem tornat a agafar el rodalies per tornar a l’estació que l’havíem agafat i un altre cop no hem validat el bitllet, així que l’anada i tornada a Obuda amb transport públic ens ha sortit gratis, al arribar m’he adonat que dins el tren hi havia les màquines validadores, però com ja havíem arribat….

Per tornar a Pest hem agafat el metro i allí si que hem validat ja que a més hi havia tot de revisors controlant. Hem anat cap a la zona comercial de Pest per anar a menjar alguna coseta al cafè Gerbaud (un clàssic de Budapest). Després de menjar alguna coseta el Pere ha tornat cap al hotel i la mare i jo hem continuat.

El primer tros de la tarda ens hem dedicat a passejar-nos per la zona comercial, on molts dels carrers són peatonals, a més de les botigues també hem anat veient diferents cases molt maques com el reste de Budapest. La nostra passejada ens ha portat primer a unes galeries molt maques (tot i que les botigues no estaven obertes i per tant estava tot una mica fosc) i al pont que hi ha davant de les Gellert (aquell que està en obres) i hem pogut veure encara que només per fora perquè estava tancat el mercat, pel que hem vist és un mercat estil com era el Born, ens ha semblat molt maco, llàstima que no hi hem pogut entrar (ja tenim una raó per tornar a Budapest 😉 )

D’aquí ja hem anat xino xano al Cafè Central que és a on anaven els intelectuals i ens hem pres un cafetó per recuperar forces i poder continuar la passejada.

El final de la tarda ens hem dedicat al barri jueu, hem vist la gran sinagoga per fora, un monument al holocaust que és un arbre metàlic o sembla ser que a les fulles hi ha inscrits els noms d’alguns dels 400.000 jueus que van morir.

Quan ja acabàvem la passejada hem passat per una església que al darrera hi havia com una festa major amb música popular i estaven ballant dances típiques que tenen una reterida a la sardana.

Per arribar al hotel hem passat per una plaça molt maca on hi havíen molts restaurants xulos, la veritat és que tots els restaurants i cafès que hem vist a Budapest estan posats amb molt de gust.

Havent descansat una mica ja hem anat a sopar en un restaurant a prop del hotel i a fer nones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s