Viatge a Ítaca

Que agradable és passejar per Budapest

2 comentaris

Avui ja hem començat el nostre tour particular per Budapest, i abans d’explicar-lo he de dir que és una ciutat totalment recomanable, ens ha agradat moltíssim.

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, hem anat xino xano cap a la catedral de Sant Esteve que és realment impressionant, un edifici molt alt i impressionant, evidentment després de veure’l per dins (fins i tot la relíquia de la seva mà) la mare ja ha trobat per on es podia pujar a la cúpula, així que cap amunt falta gent.

Les vistes des de dalt són impressionants, es pot veure per una banda Buda amb el pont de les cadenes, el palau real… i a part també hem vist el parlament, i moltes altres cases i esglésies. Pujar també ens ha servit per situar-nos una mica a la ciutat i veure on estan les coses importants.

Seguint la nostra visita hem anat passejant per una avinguda principal fins a l’estació de Nyugaty feta per l’empressa Eiffel. Passejant per l’avinguda ja hem anat veient un munt de cases molt maques, algunes estil Art Nouveau, altres Secession, altres neoclàssic, vamos diferents estils però totes molt maques, això sí a algunes els hi havíen netejat la cara i altres no.

L’estació és una especie d’estació de França força maca, i on era el menjador de l’estació ara és un dels Mc Donald’s més elegants del mon.

De l’estació hem seguit caminant cap al Danubi i hem seguit veient cases i patis macos i també algun parc molt agradable de passejar. Per acabar el matí ens hem dirigit al Parlament però només l’hem pogut veure per fora ja que ja no hi havien entrades.

Hem dinat en un italià molt bo en una placeta tranquil·la i a la terrasseta i després el Pere que no es trobava molt bé (està encostipat) se n’ha anat cap a l’hotel i nosaltres hem continuat el tour.

El primer que hem anat a veure és una escultura anomenada Sabates al Danubi que consisteix en una serie de sabates enfocades al Danubi i representa la mort de milers de jueus que afusellaven i llançaven al riu.

D’aquí ja hem anat a creuar al pont de les cadenes veient abans, clar, el fantàstic hotel Four Seasons, un palau increïble.

A l’altra banda del riu hem agafat el funicular per pujar a Buda i allà hem pogut veure l’església de Sant Maties i el bastió de pescadors on se m’ha acabat la bateria de la càmara de fotos, i la mare també la tenia acabada, així que demà tornarem a fer fotos 😦

Hem anat passejant per diferents carrerons i hem anat a petar al palau real d’on hem anat passejant per baixar del turó on està Buda, però en comptes d’avançar cap a on volíem anar hem tornat al punt d’inici (el funicular).

A partir d’aquí hem fet una bona patejada cap als banys Gellert passejant a la vora del riu i passant dos ponts.

A les Gellert ja hem fet un bon relax, hem començat per unes piscinetes molt mones Art Nouveau que estaven molt calentes i on s’hi estava de meravella, en el mateix recinte també hi havia una sauna humida on hem anat a suar una miqueta i també una piscina gelada que ens ha activat totalment la circulació. Tota aquesta zona era només per a dones.

Després d’una averiguació i preguntar hem descobert on estava la piscina típica que tothom ha vist de les Gellert, si més no en un anunci de Danone. L’aigua d’aquesta ja no estava tan calenta, però tampoc gelada, i darrera d’aquesta hi havia una altra piscina d’aigua calenta. Aquestes dues piscines eren mixtes.

Finalment hem averiguat com sortir a les piscines exteriors, i ens hi hem banyat tot i que feia una mica de fred. Però també hem averiguat que n’hi havia una de calenta on a més hi havia xorros d’aigua que ens han servit per fer una mica de massatge a l’esquena.

Quan hem acabat, com estàvem destrossades i el pont de davant està en obres, hem agafat un taxi directe a l’hotel.

Després de reposar una mica (no massa o ens quedàvem adormides) hem anat a sopar al Callas, un restaurant molt xic davant de l’Ópera amb una il·luminació maquíssima i música chill out de fons. Final perfecte per a un dia preciós.

2 thoughts on “Que agradable és passejar per Budapest

  1. Vaja vaja, piscines i tot ! Que seguiu disfrutant, i el Pere sembla que s’ho perd quasi tot.Quan torneu ?PetonsCinta i Albert

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s