Viatge a Ítaca

Passejant per la Cambotja rural

3 comentaris

Avui m’he aixecat a una hora mes decent que no els ultims dies, tot i aixi m’he despertat abans ja que hi havia una sorollada al carrer i a part de tant en tant sonava musica, pero be, he descansat forca despres de quedar ahir bastant quadrada al passar tot el dia asseguda en un vaixell.

El dia l’he dedicat a visitar els voltants de Battambang amb un conductor i una moto, si, si, jo de paquet, i ho he portat foca be, pero no crec que em faci motera eh???

Sortint de Battambang en comptes d’agafar una carretera principal, el que ha fet ha igut agafar-ne una de secundaria i aixi he pogut anar gaudint dels paisatges rurals, poblets, camps d’arro (alguns acabats de sembrar i altres just per sembrar), animal, nens…

El primer lloc on hem parat ha sigut un temple que feia poc que s’havia construit, durant el dia, el conductor (que m’ha dit que es diu alguna cosa aixi com Tintin o almenys sonava aixi eh??) m’ha estat explicant que els monjos darrerament no son com eren abans, i que no es comoporten prou be, o mes aviat no es comportan com hauria de ser, pero segons el Tintin si fas coses bones et trobaras coses bones i si en fas de dolentes te’n trobaras de dolentes (aixo es un dels preceptes del budisme).

Anant cap a Phnom Sampeau hem passat per un mercat local i depres ja hem agafat una carretera mes principal, on, com estem a temporada seca, doncs no us podeu imaginar la quantita de pols que es genera al circular i per tant… imagineu com he acabat al final del dia…. siiii plena de pols per tot arreu!!! tot i que m’he dutxat ben dutxada encara noto com que tinc pols per tot arreu.

A Phnom Sampeau hem pogut veure varies coses despres d’una bona excursio fins a dalt de la muntanya (si mareee, estic que no paro eh??). Primer hem vist un altre temple i unes vistes impressionants clar, despres hem anat a les “Killing Caves” i aqui ja ha sigut mes dur el tema, son unes coves on hi ha un forat a dalt de la muntanya i era a on els del Khmer Rouge mataven a gent, o be els disparaven i despres els tiraven o be els mataven a cops, alguns queien i no estaven morts, pel que llavors els del Khmer Rouge hi prenien foc per assegurar que morien tots els que havien de morir.

Realment es molt dur, per sort havia llegit forca sobre el tema i ja estava sensibilitzada i no m’ha agafat de sopeton, recomano si es ve a Cambodja llegir sobre el tema del Khmer Rouge i el regim del Pol Pot per saber a on es ve.

Seguint la visita tambe hem vist un parell de canons (un alemany i l’altre rus) que feien sevir els del Khmer Rouge, aixi com les seves trinxeres.

L’ultim que hem vist ha sigut una serie de budes i ja hem comencat a baixar per un munt d’escales….

El seguent lloc on hem anat ha sigut a un altre temple que es diu Phnom Banan i es un temple semblant als d’Angkor, pero molt mes petit i clar menys impressionant, pero els d’aqui diuen que es anterior als d’Angkor. La gran peculiaritat es que has de pujar 358 esglaons!!! per veure’l. Vamos que avui m’he guanyat el cel dues vegades!!! classe d’aerobic i de steps dos en uno.

D’aqui ja hem anant per carreteres rurals precioses fins al Bamboo Train, la veritat es que no se molt be com descriure’l, pero ve a ser una plataforma de fusta amb un motor que va pels rails de tren i que si et trobes amb una altra de cara, doncs molt facil es desmonta una i aixi passa l’altre, la veritat es que molt curios i ja que hi era doncs he fet una excursioneta i ha sigut forca divertida.

De tornada a Battambang hem donat una volta sobretot per veure el que queda de les cases colonials franceses i despres hem anat a comprar el bitllet de bus per dema, toca aixecar-se aviat un altre cop…

Despres a fer una bona dutxa, posar ordre a les fotos i sopar o dinar o berenar sopar, el que vulgueu.

3 thoughts on “Passejant per la Cambotja rural

  1. Vaja vaja Eva, d’aquesta sortiràs com una sílfide amb tant exercici. Això que fas és millor que qualsevol règim, oi ?Lo dels Kmers rojos, déu-n’hi-do !Per cert, amb els cambotjans com t’entens, més en francès o més en anglès ? o en cambotjà 😉 ?Petons i segueix aixíAlbert

  2. Albert amb els cambotjans m’hi entenc en angles, de frances la veritat es que no se ni si en saben.Ahh el massatge del altre dia era una noia.I si, t’asseguro que aixo es millor que qualsevol regim, tornaré moníssima!!!!Petonetsss

  3. Volem veure el passi de models de la sílfide ja!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s