Viatge a Ítaca

Periple fins a Kathmandú i primeres visites

2 comentaris

Ja estem a Kathmandú!!!!! Us explicaré una mica el que hem fet fins ara:

Tot estrenant la T1 a Barcelona (a mi ja em donava la impresió que no estàvem a Barcelona), que està molt xula i és molt espaiosa, vem començar el nostre periple fins arribar a Kathmandú. No ens podem queixar perquè els vols van anar molt bé. De Barcelona a Frankfurt amb Lufthansa (2 hores de vol) i 3 horetes d’espera i per trobar la porta d’embarc (arribàvem per la A38 i sortíem per la C16, una bona excursió amb skyline i tot).

De Frankfurt a Delhi també amb Lufthansa (7 hores i mitja més o menys de vol) i mirar que no tinguem la grip i passar immigració a Delhi i recollir motxilles (siiiiiiiiiii, van arribar les dues!!!), allí ja volíem facturar però…. va a ser que no, que a la zona d’internacional només s’hi pot estar 3 hores abans, així que vem haver de fer 2 hores de temps en un bar del davant prenent unes aigüetes. 3 hores abans ja vem poder entrar, però no facturar!!! això és dues hores abans!! amb l’equipatge facturat ja vem tornar a passar immigració (vamos que sello d’entrada i sortida per unes hores a l’aeroport) i un altre cop seguretat i sobretot que no es deixin de posar cap sello a les bosses de mà eh??? que sinó després no embarques!!!! Per sort vem trobar uns sofàs “estupendus” on vem poder estirar-nos una mica (ja tocava no???? que ja no sé la d’hores desperts que portàvem) i esperar a l’embarcament.

De Delhi a Kathmandú amb Jet Airways (2 horetes més de vol) i només arribar ja ens van mirar si teníem febre, i després visats i immigració (es pot fer al arribar pagant 40$ o l’equivalent a Euros per 30 dies) i maletes (increible estàven ja totes per terra i busca la teva, impressionant!!) i taxi cap a Bodhnath.

Si, vem decidir anar a dormir al barri tibetà de Kathmandú que és on està una de les estupes més grans del món. De camí va començar a ploure 😦 i al arribar a prop de la guest house que volíem anar el taxi ens va deixar en un carrer tot enfangat perquè no podia continuar. Vem veure que hi havia una altra guest house allí al costat i…. vem anar a veure… la veritat és que ens va agradar i per tant per 500 rupies la nit (5 euros) ens hi vem quedar. Es diu Tharlam Guest House i és del monestir de Tharlam, així que estem allotjats al costat d’un monestir budista, tot molt espiritual… (Mare de moment no pateixis que no em torno budista 😉 ).

Amb una bona dutxa i canviant-nos de roba ja vem anar a visitar l’estupa de Bodhnath, però clar… Sota la pluja (que ens has enviat el Makelele Eulàlia?). L’estupa és maquíssima però la pluja no deixa disfrutar-ho, així que ens anem cap al barri de Thamel a contractar unes quantes coses….

Un cop a Thamel i sota una bona pluja vem estar intentant localitzar una agencia que jo havia contactat i com no sóc tosuda ni res…. finalment l’he trobada!!! L’agencia es diu Tashi Delek Nepal Treks & Expeditions i no us penseu que volem fer un trek eh???? Hi vem anar, perquè volem anar al Tibet i l’única manera de poder-hi accedir és amb un viatge organitzat. Així que com havia llegit que aquests ho fan bé i bé de preu per això hi hem anat. Vem contractar el viatge al Tibet d’una setmana, anant per carretera i tornant en avió des de Lhasa. De pas també vem comprar els bitllets per anat a Pokhara en bus el dimarts.

Més o menys quan ja marxàvem va començar a parar de ploure (per fi!!!!) i per tant ens en vem anar caminant cap a la Plaça Durbar de Kathmandú, pel camí vem passar per l’stupa de Kathesimbhu que tot i ser petitona és molt maca.

Finalment vem arribar a la Plaça tot xino xano, la veritat és que tot i tenir temples molt macos és una mica caòtica ja que hi passen els cotxes, les motos, les bicis… vamos… que has de mirar per totes bandes per a que no t’atropellin!!! En aquesta plaça hi ha el palau de la Kumari (la deesa nena vivent).

De la Plaça vem tornar cap a Bodhnath (el que ens va costar trobar un taxi que ens cobrés el mateix que havíem pagat al anar…) i tot passejant sense pluja per la plaça de l’estupa ens va parar un monjo i ens va començar a xerrar, ens va portar al seu monestir i ens el va ensenyar tot i de pas també ens va explicar unes quantes coses de budisme tibetà. La veritat és que va estar molt maco, em va agradar moltíssim l’experiència.

Per acabar el dia, vem anar a menjar alguna cosa a una terrasseta amb unes vistes impressionants i després tot i que volíem conectar-nos a internet no vem poder ja que se n’havia anat la llum, així que… directes a la guest house on vem caure rendits i hem dormit unes 12 hores!!!!

2 thoughts on “Periple fins a Kathmandú i primeres visites

  1. Vaya viatge d'anada. Quantes hores de vols.? Jo ja me perdut.Tot això que expliques ja no és per mi.Molt complicat i agutador.Petons ,avi. Contesta aviat el meu mail.

  2. Veig que tot aixó dels voltans de Kathmandú i les altres ciutats tan dificils de llegir, deu ser una maravella. Amb taxis per tot el dia és pot veure moltes coses.Segueix disfrutant de viatge. petons,avi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s