Viatge a Ítaca

Els voltants de Kathmandu: Bhaktapur i Pashupatinath

1 comentari

Després de fer una gran dormida (més de 12 hores) ens hem llevat, jo una miqueta abans que l’Alfonso i he estat posant ordre a les fotos d’ahir. Per començar el dia hem anat a Internet a donar senyals de vida i escriure el blog d’ahir. I cap allà les 9 hem anat a esmorzar al Saturday Cafè que té una terrasseta molt agradable, amb vistes a l’estupa de Bodhnath i música molt tranquil·la de fons. A sobre té uns pastissos…. mmmm de xocolata i nous… millor no us explico 😉 ahhh i a més a més te wifi gratis!!!

Un cop ben esmorzats, hem agafat un taxi per tot el dia i ens hem dirigit cap a Bhaktapur, una de les antigues ciutats imperials de Nepal. L’entrada és bastant careta (750 rupies nepalís) però realment val la pena. Tot el centre està molt ben cuidat i a més no hi passen cotxes. Per tant, t’hi pots passejar tranquil·lament sense agobios ni res. La veritat és que ens ha agradat molt i hem pogut veure l’autèntica arquitectura newar, a més hem vist un dels temples newars més alts amb un teulat de cinc nivells, el temple de Nyatapola.

Hem començat per la plaça Durbar (són les equivalents a les nostres places majors) i hem continuat, tot passejant per carrerons, cap a Taumadhi Tole on es troba el temple de Nyatapola.

D’allà hem anat cap a Tachupal Tole veient més cases i carrers autèntics i molt ben cuidats, també el dia a dia dels d’aquí. Hem tornat cap a Taumadhi Tole i a un cafè amb una terrasseta hem parat a fer una coca-cola per reposar una mica i refrescar-nos. Des de dalt també he pogut fer fotos de la vida diaria.

Un cop refrescats hem pujat al temple de Nyatapola i després ja hem anat tornant cap a la plaça Durbar per anar cap a on ens esperava el taxista.

De Bhaktapur hem anat cap a Pashupatinath un dels temples hindús més importants del Nepal on també s’hi fan cremacions i a on hi van els sadhus. Allà també hem pogut veure un park on hi havien uns micos una mica agresius i uns cervols molt macos. La veritat es que el fet que cremin allà a la gent fa una mica de respecte, no sé i que hi pugui anar-hi tothom… però suposo que son cultures diferents no?

One thought on “Els voltants de Kathmandu: Bhaktapur i Pashupatinath

  1. Si,si, cultures diferents pero la del Xocolata es Internacional ehhhhh!!!!! Eli

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s