Viatge a Ítaca

La Vedette al Moulin Rouge

Deixa un comentari

Després del dia més fred de la nostra història parisenca, i una nit per recuperar forces, traiem el cap per la finestra i París apareix nevat. Ens abriguem i sortim al carrer i ens encaminem cap a al Moulin Rouge, que era de visita obligada encara que fos de dia i per fora….. Com que el fred i la neu no ens abandona, decidim fer una paradeta per esmorzar a una cafeteria ràpida, i descobrim que encara que sembli mentida, a París també és pot esmorzar un croasant, suc de taronja i un café amb llet, per un preu raonable de 3’5 euros….

Amb la panxa contenta comencem l’ascenció cap a l’esglesia del Sacre Coeur, passant pel mur je t’aime, on podem veure la paraula t’estimo en una infinitat de llengües. Els pintors de la plaça Tetre, ens reclamen des de dins de les cafeteries que posem pels seus quadres, no gosen sortir fora amb aquest fred. Arribem a l’esglesia del Sacre Cour i entre la nevada i que és força aviat, encara no està plena de turistes. Fem una volteta i comencem a baixar per l’altre faldilla de Montmatre.

La nostra idea era anar cap al cementiri de Piere Lachaise que imaginavem preciós tot nevat. La nostra sorpresa a la porta del cementiri en forma de cartell, que indicava el tancament del mateix per la perillositat del gel que s’havia format. El nostre “gos en un pos”……

Passejant durant una bona estoneta arribem al Canal Sant Martin, on podem veure que està glaçat, però quan deu ser navegable, l’obrir i tancar de les diferents escluses ha de ser curiós de veure. Després d’un altre passejet i parant per fer un cafetonet per escalfar-nos, arribem a la plaça des Vosges que tota nevada es veu espectacular, la veritat que va ser un dels llocs que més ens va agradar.

Decidim que la visita a París seria incompleta, sense una passejada en Bateaux Mouche (o algun sucedani), així que anem acompanyant al Sena fins l’embarcament del vaixell que está situat sota la Tour Eiffel. Veiem tot el que ja haviem vist, però des d’una nova prespectiva, i durant l’hora i quart que dura la passejada, vam sortir a la coberta per poder fer dotzenes de fotos, malgrat el fred.

Per recuperar-nos anem a l’avinguda dels Champs Elizees, i comprem el soparet que tot seguit farem al pis i el vinet amb el que l’acompanyarem abans d’anar a dormir per reposar després d’un dia agotador…..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s