Viatge a Ítaca

Excursió a Taxco i Cuernavaca

Deixa un comentari

Al tornar a venir a Mèxic per feina dues setmanes, evidentment he volgut aprofitar el cap de setmana. Així, que el primer dia, hem anat d’excursió a Cuernavaca i Taxco. Aquest cop he anat ben acompanyada, ja que he anat amb tres del SUE (la Maria, la Marta i el Ginés), la Marta (una noia que també és una expatriada del corte) i el Israel i el Roberto, dos informàtics del corte que han vingut a engegar lo del SUE.

La furgo que ens ha vingut a buscar ha sigut molt puntual, i després d’anar a buscar a una parella, hem anat al zócalo a buscar al guia, per així, començar l’excursió.

La sortida del DF ha sigut bastant lenta ja que hi havia molt de trànsit. Però finalment hem aconseguit agafar l’autopista en direcció Cuernavaca. Aquesta autopista és la mateixa que s’agafa per anar a Acapulco.

Després d’una estona llarga de cotxe, hem arribat a Cuernavaca, que també es diu la ciutat balneari o la ciutat de l’eterna primavera (ja que estan tot l’any entre 22 i 26 graus).

A Cuernavaca hem anat a visitar la catedral que és del segle XVI juntament amb un parell de petites esglesies que són dels segles XVII i XVIII.

A la catedral hem pogut veure algunes coses molt curioses, com ara que dins hi han tot de pintures fetes per els indigenes i es pot notar que no tenen res de prespectiva.

Per una altra banda, té una pila baptismal enorme ja que abans no només es mullaven una mica al batejar-los, sinó que els banyaven sencers (això ho podrem veure en més esglesies d’aquí Mèxic).

Finalment, una altra cosa curiosa que té aquesta catedral (tot i que no és l’única), és la capella exterior. Això, és perquè els indis totes les celbracions les feien a l’exterior i per tant això d’anar a misa a l’interior d’un edifici, no ho acabaven d’entendre, per tant es va fer una capella exterior, per a que el capellà estigués cobert, però en canvi els indis estiguessin a l’aire lliure.

Una altra cosa que podem observar aquí a Mèxic és que les creus són nues, és a dir, en cap d’elles està representat a crist crucificat, ja que els indis, no entenien que un deu tan piadós permetés que crist fos crucificat, així que, per una banda les creus es representen nues, i per l’altre, qualsevol representació de crist no és patint.

Un cop vist tot el recinte de les diferents esglesies, hem pogut passejar una mica pels voltants, però enseguida ja hem pujat a la furgo, per anar en direcció Taxco.

Només arribar a Taxco després d’una estona molt llarga de bus, hem anat a dinar, el guia ens ha portat a un restaurant on s’han quedat tots excepte la Marta i jo que hem anat a buscar algun altre lloc per poder dinar.

Tot buscant, hem aprofitat per passejar pel poble que és d’allò més bonic. Finalment hem trobat un lloc que tot i que semblava “cutre” hem menjat un choripan boníssim!!!

Amb la panxa plena, hem anat a buscar al reste del grup, tot i que pel camí ens hem comprat un frapuccino per acabar amb una mica de cafè i dolç.

Un cop amb el grup, ja hem anat a fer la visita a la catedral de Taxco, que és d’allò més carregada. I quan hem acabat ens han deixat temps lliure per passejar per la ciutat, i aprofitar per comprar una miqueta de plata que és típic d’aquí.

Per mala sort, se’ns ha posat a ploure i bàsicament hem pogut entrar a botigues (que n’hi han moltíssimes) per comprar plata (cosa que evidentment he fet).

A l’hora que havíem quedat ja hem agafat el bus i tot sortint de Taxco, hem pogut veure que efectivament aquest poble val molt la pena, i m’han vingut ganes de tornar-hi un cap de setmana tranquil·lament per poder-hi passejar i relaxar-m’hi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s