Viatge a Ítaca

Dia 371: Més vi a Blenheim

7 comentaris

14 de juny

Marlborugh, zona de vins que ens atrapa i on comença si ets a la illa sud, la wine trail, una ruta que et creua l’estret de Cook, per portar-te durant gairebé 500 quilòmetres a diverses regions vitivinícoles del país. La farem, ja ens coneixeu que això del vi és quasi una devoció, i per començar-la com deu mana, i acabar els nostres dies a l’illa sud, avui repetim cellers propers a Blenheim que n’hi ha uns quants que val la pena conèixer.

No hi ha ressaca que valgui pels tastadors de vi, i per sort estem aprenent a contenir-nos en les visites als cellers, i els tastos els fem controlats en la quantitat d’alcohol ingerit. No sempre ho aconseguim, i més quan alguna ampolla serveix per rematar el dia ja de nit i a la furgoneta, però suposo que haurem millorat perquè avui no hi ha mal de cap, i si moltes ganes de tastar més vi.

Un celler recomanat és la primera parada. La cara visible de Fromm ens somriu i ens explica quatre coses mentre tastem els seus vins.

FrommWinery

Molt d’interès per nosaltres, pel viatge, i per la manera de fer vi a la nostra terra, que ella sembla que ja coneix. Un encant, en un lloc magnífic, i amb uns vins notables.

FrommWinery2

FrommWinery3

De vins ecològics n’hi ha força, la cultura dels mateixos està molt present al país, i com no, si a casa es fa, al país de les ovelles han de ser elles les que omplin les vinyes netejant-les d’herbes no desitjades.

Malborough

Seresin en rep amb unes vistes precioses a les vinyes. Una petita sala de fusta decorada amb gust, plena de motius de vinya i vi, serveix per tastar uns vins que ens encanten. A més, olis amb aromes i sabors d’aquells que enganxen acompanyen entre tast i tast.

Seresin

Seresin2

Seresin5

Hi posen molta cura en el disseny. Les etiquetes dibuixen una mà, buscant recordar la importància del treball artesanal i manual en un món cada dia més industrialitzat i tecnificat. A nosaltres ens recorda més a la mà blanca de Saruman, l’emblema que els orcs portaven al casc, però no direm res, no sigui que la dona sigui una espia de les forces obscures o ens deixi sense tastar vi que encara seria pitjor…. ☺

Seresin3

Una mena d’ànecs estranys ens esperen a la porta quan sortim, els deu agradar el vi. N’hi ha molts, i els hem de demanar si us plau que s’apartin del camí amb quatre tocs de clàxon per poder seguir fent visites.

Seresin4

Més gran i modern és Cloudy Bay, però no hi fredor en el seu tracte. Uns jardins amb gronxador davant de les vinyes és un bon lloc on passar l’estona després de tastar un vi o fer un àpat. I al cellar door, mentre tastes vi, la sala de botes darrere el vidre serveix per inspirar els teus tastos.

CloudyBay

CloudyBay2

Som a la terres de Sauvignon blanc, i n’hem tastat uns quants. Els vinets blancs de terres neozelandeses ens agraden més que els australians. Potser perquè són menys àcids que aquells, o potser que ja hi estem més acostumats… ☺

CloudyBay4

En aquest celler, on has de pagar pel tast, en tenen algun que ens agrada i força.

CloudyBay5

CloudyBay6

Passejagem pel jardí després del tast, i de sobte un mòbil apareix sobre un gronxador. És un Iphone com el de l’Eva. El tornem a les noies del celler, és un bon enrenou perdre el telèfon. Ha tingut sort el propietari que no era el nou Iphone, que si no jo conec una que no el deixa marxar tan fàcilment… ☺

CloudyBay3

I ja de tornada, última aturada. Una noia pèl-roja procedent de la República Txeca, ens somriu tot i que ja és a punt de tancar. Una estoneta de vins i xarrera per acabar el dia de visites. El vins que hi trobem a Rock Ferry ens agraden , però quan hi afegeixes simpatia i conversa interessant, l’experiència guanya i molt. Un petit luxe per tancar les zones de vi a l’illa sud.

RockFerry

I ara, cap al càmping, que toca fer la última nit a aquest part de Nova Zelanda. Demà ens toca creuar l’estret de Cook en un ferri, així que anem a dormir aviat i sense beure més vi, que si la mar està moguda, i el cap no els tens massa fi per una maleïda ressaca, les quasi quatre hores de trajecte poden ser un infern.

Informació pràctica:

– A Cloudy Bay s’ha de pagar pel tast, i hi han tres opcions de 5, 10 i 15$ per tast, nosaltres n’hem fet un de 10$ i a part dels vins indicats ens n’han deixat probar algun més.

– A Fromm, Seresin i Rock Ferry no es paga el tast i els seus vins són molt interessants.

– A Seresin a part de vi també fan uns olis molt bons i aromatitzats, de llimona, taronja i llima.

7 thoughts on “Dia 371: Més vi a Blenheim

  1. Molt bé les ovelles pasturant pel mig de les vinyes. Per aquí es podrien posar cabretes, però el que passa és que sovint aquí no hi creix res, ni punt de comparació amb la pluviometria de NZ !

  2. I a més, les cabretes es menjarien els pàmpols !!

  3. Al final podeu fer una guia de vins de tot el món!

  4. Mol mes vins per tot el dia !!! . Eva, quant tornis a venir els Dimars a la tarda ja tindré el millor dels vins que vulguis. Mols Petons. Albert, (Avi) .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s