Viatge a Ítaca

Els 5 vins viatgers de… Ruth Troyano

2 comentaris

Quantes coses a dir de la Ruth. Falta espai, no surten les paraules i sobren emocions, i és que aquesta periodista de procedència reusenca, s’ha convertit des de fa tres anys en una part important i imprescindible de les nostres vides.

De terra de vins, va aparèixer al meu món durant la setmana de pràctiques a Tarragona del màster d ‘enoturisme de la URV i la Universitat de la Rioja que ens va creuar en el camí. Uns mesos després, la segona part de les mateixes a terres riojanes ens va apropar, i començava a veure en aquesta mirada intel·ligent, els rinxols, la seva paraula entenedora i fàcil, i un do de gent pràcticament il·limitat, que a més de que darrere d’una copa de vi la diversió amb ella pot ser interminable, hi havia molt més per descobrir. Era com començar a gaudir més enllà de les bombolles, de l’artesania i l’autenticitat d’un Trepat de Carles Andreu.

La unió de les 4wine ens ha fet trepitjar terres de vinya juntes, i el tapviatger de Caves Berdie, ens va unir en un projecte, que poc a poc i de moment s’ha anat apagant. Mentre nosaltres viatgem, ella també ho fa, perquè li agrada i força i ens seguirà descobrint petits tresors allà on vagi. I continuarà explicant, comunicant, i nosaltres encantats. Ja sigui des de la radio, amb la comunicació de l’ Hostal Sport, o de la cooperativa Falset Marcà entre d’altres. O en el seu espectacular, entretingut i imprescindible blog de Vi,moments, persones, la seguirem escoltant i aprenent del món del vi des de la seva mirada de color teula i les seves paraules d’aroma a garnatxa potent i madura.

I mentre nosaltres ens anem apropant a casa, ella va fent en el camí del sommelier, perquè en això dels vins, com en els viatges, mai és suficient. Així que pareu atenció, llegiu i apunteu si us cal, que en les seves paraules hi ha coneixement profund, així que us deixem amb…

Ruth_Troyano

Els 5 vins que fan viatjar a la Ruth:

1- Un assyrtiko del celler Hatzidakis de Santorini, perquè va ser un dels vins més frescos i interessants tastats a l’illa durant un viatge d’estiu que vam fer i que a més a més duia una etiqueta dibuixada per nens que guardo a casa.

2- El pinot noir del celler Vega Aixalà de la DO Conca perquè el vaig tastar per primera vegada amb l’Eva Vega al costat de la font on el seu avi buscava l’ombra a l’estiu mentre passejava per la muntanya. Un espai de tranquil·litat on es pot assaborir la delicadesa del pinot, d’edició molt limitada, que porta per nom “La Font dels Aubacs”.

3- L’Scala Dei 1974 que vam tastar amb vosaltres abans que iniciéssiu la vostra aventura de la volta al món. És un vi que et supera en tots els sentits, et fa pensar en la grandesa del vi i en la petitesa de l’home. És un viatge als orígens del Priorat que tothom s’hauria de poder permetre. Per alguns dels grans viticultors del país i del món com en René Barbier, el vi és l’evidència del futur esplendorós que esperava al Priorat.
http://vimomentspersones.wordpress.com/2013/04/15/cartoixa-scala-dei-1974-vimomentspersones/

4- Orto Vins. Tota la col·lecció i moltes anyades, les que he pogut provar gràcies al Joan Asens. Vins profunds, que sempre et traslladen al camp, a les herbes de marge, són balsàmics, elegants, intensos, però sempre elegants i suggerents. En tinc un que em van regalar per l’aniversari (Les Tallades d Can Nicolau, 2010), només mirant l’ampolla ja viatjo a través del dibuix de l’etiqueta cap al Montsant.

5- Els Escurçons de Mas Martinet. No et sabria dir l’anyada que vam tastar, però va ser amb la visita que vam fer els estudiants del màster d’enoturisme URV-UdRioja al celler de Sara Pérez. Recordo com la boira ens empaitava al capdamunt de la finca, i cada vegada que he tastat el vi, he fet l’ascensió al cim amb la seva pick up i he recordat tants moments màgics amb companys d’estudi com aromes extraordinaris del vi.

2 thoughts on “Els 5 vins viatgers de… Ruth Troyano

  1. Molt bé Ruth, molt bona tria !! Visquen els vins del Priorat, Montsant i Conca !!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s