Viatge a Ítaca

Segon dia a Luxor, globo, rivera oest i faluca

1 comentari

Ahir ens vem llevar a les 4:30 del mati ja que els del globo ens venien a buscar a les 4:55. Han sigut totalment puntuals i ens han portat directes al moll on hem agafat una barca per creuar a la rivera oest del nil, en el vaixell ens han donat te, cafe i bizcocho per esmorzar una miqueta. A l’altra rivera ens esperaven amb una furgo que ens ha portat directes a on estaven els globos, la veritat es que la cistella me la imaginava mes petita, pensava que aniriem de dos en dos i hi hem anat els vuit mes el pilot.

La veritat es que el vol ha sigut genial, ni t’enteres de quan t’alces ni tampoc quan esta volant, les vistes son impressionants i a mes hem anat veient com es feia de dia. No se, no tinc paraules sencillament precios tot i una experiencia que s’ha de viure. Hem estat volant uns 45 minuts i despres ja hem aterrat (tambe ha sigut molt suau). Per tornar a l’hotel hem fet el trajecte invers.

Arribavem a l’hotel a les 7 del mati aixi que hem anat directes a esmorzar i despres a descansar, quan estavem a l’habitacio ha vingut el camara del globo per portar-nos el dvd i he anat jo a buscar-ho, m’ha tirat els trastos descaradament i jo sencillament m’he fet la longuis i he tornat a l’habitacio. A les 8:30 (si si ja hem fet un munt de coses i nomes son les vuit i mitja del mati) hem baixat i ja ens esperava Mr Chips per anar a la rivera oest.

Alla hem comencat per els colosos de Memnon que tot i que estan bastant cascats son enormes i al estar en mig del no res impacten forca. D’aqui ja hem anat a les taquilles on hem comprat les entrades del que visitarem avui, Medinat Habu, Ramesseum, Deir el Medina i unes tombes de nobles.

Hem comencat per Medinat Habu que es el temple de Ramses III, la veritat es que es impressionant, tant l’estructura com les pintures i relleus que s’han conservat, aqui es pot veure lo genials que eren els egipcis i tota la seva cultura, realment es impressionant el que arribaven a fer.

Despres d’aquest temple hem anar a Deir el Medina que es la vall dels artesans, alla hem pogut veure els restes de les seves cases, aixi com dues tombes (petites pero amb uns dibuixos impressionants) i un temple tambe maquissim tot i que ja comencava a apretar molt la calor i deu ni do.

Seguidament hem anar al Ramesseum, el temple del gran Ramses II, tot i no conservarse molt be encara es poden veure les columnes impressionants i diferents estatues seves, aixi com relleus molt macos que mostren les diferents etapes de la seva vida.

Per acabar hem anat a veure tres tombes de nobles on hem pogut veure uns dibuixos impressionants.

D’aqui ja hem tornat a l’hotel on ens hem banyat una mica i ja hem anat a dinar una mica perque estavem mortes i hem fet una migdiada de tres horetes.

Una mica mes refetes hem anat a fer el passeig en faluca, la veritat es que ens ha agradat molt i ens han vingut ganes de fer un creueret amb faluca des de Luxor fins a Aswan, ens ha dit el senyor que ens portava que ell ho feia i a mi particularment m’han entrat moltes ganes. A la faluca hem pres te a la menta i hem pogut veure la posta de sol i despres ja hem tornat a l’hotel a sopar (molt bo un altre vegada) amb la Maria i despres a dormir que seguiem derrotades.

One thought on “Segon dia a Luxor, globo, rivera oest i faluca

  1. Això del globo,ha de ser espectacular com bé dius.45 minuts de vol, i 8 persones és molt.Com disfruteu amb aquest viatge!!!Vaig llegint tot el que expliques i jo, ja mi veig,fent aquest recorregut.Petons,avi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s