Viatge a Ítaca

Tercer dia a Luxor, Abydos i Dendera

2 comentaris

Avui no hem hagut de matinar tant, ja que hem quedat amb Mr Chips a les 7:30, l’anada a Abydos i després a Dendera ha sigut en convoy, aquest sortia a les 8 i a part d’autocars i taxis anavem flanquejats per polis i tant la sortida com tots els encreuaments que anavem trobant hi havia poli controlant, la veritat es que impresionava força quan ho anaves veient.

En unes tres hores ens hem plantat a Abydos i sota un sol de justicia hem començat la visita pel temple de Seti I (si,si, el pare del famós Ramses II), la veritat es que es impresionant ja que es pot veure l’estructura completa, amb sostre i tot, a part les pintures que es poden veure son també maquíssimes. Tot inspeccionant-ho tot hem anat a una porta que portava al darrera, per on hi hem sortit.

Al sortir a fora, la sensació era d’estar en un desert àrid ja que no hi havia res, però just al costat hi ha l’oseiron, un temple que està envoltat d’aigua. Allí un home d’aquests espontanis ens ha portat fins a un temple que estava més enllà i que era de Ramses II.

Tot i la caminada sota el sol i pel desert àrid, la visita ha valgut totalment la pena, ja que encara que d’estructura no en queda molt, si que es conserven moltes de les pintures, tenint que en compte la quantitat d’anys que tenen i que estan totalment exposades al sol, la sorra…

Al tornar al temple de Seti I ja l’hem acabat de veure i com ens sobrava una mica de temps abans de que sortís de nou el convoi, hem pres una coca-cola per recobrar una mica les forces.

En una horeta i mitja més o menys hem arribat a Dendera, aquí hem pogut veure un temple dedicat a la deesa Hator que es va fer en l’època ptolomeica (l’última de les dinastíes faraòniques).

L’estructura del temple també està completa, al igual que el temple de Seti I a Abydos, i a part de les diferents pintures i grabats, el que més ens ha agradat és un parell de pintures al sostre de la deessa Mut i també un grabat d’un zoodiac, que pel que sembla és una copia, ja que l’original està al Louvre a Paris.

Quan ja acabavem la visita he tingut un petit percance, ja que se m’han trencat els pantalons per l’entrecuix i m’anava rossant molt i m’estava començant a fer mal, a part al ser blaus m’han destenyit, tant a la cama, com a les mans, com a la panxa, així que semblava la pitufina de tant blava com estava. Per solucionar el tema del roce m’he posat la cinta del cabell a la cama i almenys així no m’ha roçat més.

La tornada a Luxor ha sigut d’una horeta i mitja també i al arribar després d’una bona dutxa, hem anat a Internet i sopar amb la Maria.

2 thoughts on “Tercer dia a Luxor, Abydos i Dendera

  1. Hola wapa, quina alegria tornar a saber de tu sempre amunt i avall.. algun dia m’agradaria acompanyarte,més ara k soc a la banda aïllada de la península. Fins aviat.

  2. Qui ets??? i on ets??? Petonetsss

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s