Viatge a Ítaca

Quart dia a Luxor, Vall dels Reis, les Reines, Temple de Hatsepshup i de Karnak

Deixa un comentari

Avui ens hem llevat força d’hora per intentar patir la mínima calor possible en la nostra segona visita a la rivera occidental de Luxor.

Hem començat per la Vall del Reis, l’entrada ja és molt maca, ja que al ser primera hora del matí, la llum que hi arribava era maquíssima, realment és un vall però com al mig del no res. No sé com el primer faraó se li va acudir fer la seva tomba aquí, ja que és un paisatge totalment àrid i desèrtic, entenc que ho fessin a la rivera occidental ja que es per on es posa el sol i per tant significa que és per on es mor el sol.

Com amb l’entrada permet visitar tres tombes, hem anat a veure les que ens han recomanat i hem començat per la de Tutmosis III, que és una de les primeres de la vall i que a més està totalment amagada i a dalt de la muntanya. Les pintures de dins denoten que la tomba no es va acabar de fer, ja que només hi ha les dos primeres parts del procés, on la primera era quan ho pintaven tot en un to vermellos i la segona quan ho passaven a negre, però falta el gravat i el pintat.

La segona tomba que hem visitat ha sigut la de Ramses III, que és una de les més llargues a part de tenir unes pintures impressionants. L’última que hem visitat ha sigut la de Ramses IV que té un sarcófag impressionantment gran a part d’unes pintures molt maques.

La segona visita del dia ha sigut El Temple de Hatsepshup a Deir-el-Bahari. L’arribada és impressionant ja que és un temple de dimensions espectaculars, el que hi ha dins està bé tot i no és com les tombes que hem vist o alguns dels temples. Tot i així ens ha agradat molt.

L’última visita del matí ha sigut la Vall de les Reines on hem vist un parell de tombes, eren maques, però potser n’hem vist de més espectaculars.

Al arribar al hotel hem tingut temps de fer un banyet a la piscina per refrescar-nos abans de fer l’excursió amb barco amb el Mahmud.

L’excursió en barca la veritat és que ha estat molt rebé, ja que estavem d’allò més fresques, a més ens hem pogut banyar al Nil (l’Eli ja ha fet de les seves, baixant com si fos un mico, total, que s’ha quedat enganxada al pal i la veritat es que s’ha fet força mal), la sensació de banyar-se al Nil és impressionant, no ho sé descriure amb paraules. Després del banyet ens han preparat el dinar del que estava tot boníssim (sí, sí dic boníssim i he menjat peix eh???). Amb una mica de descans ja hem tornat cap al hotel.

Com que encara era d’hora hem pogut fer una migdiadeta abans d’anar cap al temple de Karnak, avui l’hem pogut disfrutar en tota la seva esplendor, realment és impressionant el Temple a Amón que van fer cada un dels faraons, les columnes són d’un tamany inhumà, aquí et planteges com ho van poder arribar a fer tot això. Avui al anar a quarts de 5 la calor (tot i ser molt forta) l’hem poguda aguantar molt millor.

Per acabar el dia, després de sopar hem fet una passejada per Luxor amb els del Club Med. Ha sigut molt interessant ja que hem pogut veure com els egipcis fan vida de nit, jo entenc que motivats per la calor insuportable que fa durant el dia. així que tenint en compte que hem sortit més o menys a les 10, les botigues estaven totes obertes i hi havia moltíssima vida al carrer. Hem pogut veure com una mena de centre comercial, parades de fruites, una perruquería que depilaven amb un fil, un lloc que feien suc de fruita amb canya de sucre, una boda, una pastisseria…

Quan els del Club Med han parat per pendre alguna cosa, l’Eli i jo acompanyades per la Maria hem tornat cap a l’hotel ja que demà ens toca aixecar ben d’hora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s