Viatge a Ítaca

17e dia: De vinets per Napa Valley

1 comentari

Avui descansats, ben nets i vestits de llarg, anem a fer l’esmorzaret que el motel ens proporciona i que està de luxe. Suc de taronja, fruita, cereals,… Dona gust comenar el matí així…
Mentre esmorzem, hem estat revisant les ofertes que tenen per aquí de tast de bodegues, i n’hem trobat alguna d’interessant. Ja a l’habitació, fem una mica d’investigació virtual i escollim que visitarem Freemark Abbey pel matí i V. Sattui per la tarda, abans de les 17 hores que és quan tanquen…

Estem allotjats prop de Santa Helena, un poblet encantador que es troba passat Napa Town, i que és la imatge que ens haviem fet d’aquesta zona i no el quem vam veure el primer dia a Napa…
Molt relaxats anem per feina, avui toca l’última laundry, que fem a Santa Helena, mentre la roba s’entreten donant voltes, nosaltres en fem alguna per Santa Helena, per aquí sembla que l’ambient és de classe alta…
Roba neta i guardada, següent pas visita a una zona d’outlets que haviem vist el primer dia i que estan tocant a Napa. Fem la ronda de botiguetes i comprem lo estrictament necessari per sobreviure com poden ser uns pantalonets texans molt monos de tipus pirata. Amb les necessitats vitals cobertes, agafem una carretereta secundària, que és paral·lela a la principal i fem repàs de tots els cellers a banda i banda, aquí ho tenen força ben muntat…

Tornant a la via principal arribem a Freemark Abbey on farem el primer tast tipus peli “entre copas”…

Entrem a la zona de tast, que és com un bar molt ben posadet, i el primer que fem és ensenyar el vale de dos per un, que es noti que som catalans,  posteriorment ens diuen que podem probar quatre vinets. Ens serveixen consecutivament un quart de copa de cada varietat i ens expliquen una miqueta composició i sensacions…L’Eva necessita traduir-me alguna cosa perquè aquesta noia parla molt raro…

Una mica contentillos, passem per un super de delicatessen on farem botí per sopar. Uns makis, amanida Cesar i una mica de pasta, ens faran dormir millor.
Anem cap al Motel, dinem uns entrepans i descansem lo just per tornar a sortir cap a l’altre celler.
Aquest es diu V. Sattui, i hi ha una gentada a l’exterior… Aquest és espectacular, tenen una zona a fora per fer picnic, entrem i el primer que trobem és unes paradetes on venen embotits, formatges i plats precuinats, per poder fer picnic mentre ho regues amb algun dels seus vins. Si ho haguéssim descobert abans…
Nosaltres a lo nostre, i anem cap a la zona de tast. Moltíssima gent tastant, per sort ho tenen molt ben organitzat, i en una de les quatre barres que tenen ens hi podem acomodar. Un noi jovenet de faccions sud-americanes dedueix que no som autòctons, suposo que per les cares que posem quan parla, i ens pregunta d’on som, contestem, i la seva resposta és: “ahora si que nos vamos a entender…”
Un tio amb molt làbia, ens explica el vins que podem escollir, 5 per persona a escollir d’un total de 12. Deixem de banda els 2 dolços, així que el probarem tots…
Ens va explicant un per un cada vinet com està fet, i n’hi algun que ens encanta…

La sorpresa vé a l’hora de pagar, que ens surt gratis…imaginem que en lloc de fer el 2×1 del tast del 10 dòlars ens ha regalat 2 tasts de 5 dòlars. Hem quedat encantats d’aquest lloc i d’aquest noi…

Sortim caminant en linea recta, i no anem a fer un altre Winery que seria perillós per la nostra salud i vergonya ,perquè algun policia amagat no em fes fer la típica proba d’alcolemia de les pel·licules i l’Eva ho filmés tot darrera un arbre morta de riure…

Arribem al motel, el cel és clar i la calor apreta…un banyet a la piscina, una mica de panxing a la tumbona mentre el solet t’asseca, i cap a l’habitació a buidar el cotxe que demà deixem, i refer maletes per intentar encabir-hi tenda, matalàs i compres…Missió complerta, tot a dins!!!

Ara a sopar uns makis i companyia, i a dormir mentre fan una marató de Harry Potters per la tele…

One thought on “17e dia: De vinets per Napa Valley

  1. vaya viaje que os estais dando!!!espero que lo disfruteis al máximo (:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s