Viatge a Ítaca

Dia 6: Dia complert: ruïnes, cenotes i platja

1 comentari

Avui ha sigut un día dels més complerts que hem estat aquí.

Ens hem llevat una miqueta més d’hora que els altres dies i hem fet un bon esmorzar (això no ens ho treu ningú eh??) i amb el nostre jeep ens hem dirigit cap a Cobà, unes altres ruïnes que realment val la pena visitar.

Per anar a Cobà primer s’ha d’anar en direcció Tulum, i un cop s’hi arriba la mateixa carretera que vem agafar per anar a Chichen Itza. Al arribar-hi hi ha un parking on et fan pagar 40 pesos. L’entrada a Cobà val 51 pesos per cap i en un no res ja hi ets dins, primer hem vist el primer grup de ruïnes que són les anomenades grup de Cobà i allí ja hem pogut veure un edifici amb el joc de la pilota, que pel que sembla no és tan gran com el de Chichen Itza (però com nosaltres no el vem poder veure…),per allà també hi ha una pirámide i restes del que sembla que era un poblat.

Per anar al castell o pirámide principal, així com al grup de Nohoch Mul és una bona tirada a peu, pel que allà mateix pots o bé llogar bicis, o bé un bicitaxi, com que no sabíem si el tros que havíem de fer era llarg o curt, i si era complicat o no, no hem arriesgat i hem agafat un bicitaxi, que costa 100 pesos i et passeja durant una horeta i 20 minuts.

Hem anat veient els diferents edificis que hi ha, entre ells un altre de joc de pilota i un observatori (en forma de pirámide) i finalment hem arribat al castell o pirámide principal.

Aquesta pirámide permet pujar-hi a dalt (que actualment a Chichen Itza ja no és permès), així que cap amunt que fa pujada…, i amb una bona suada hem aconseguit arribar a dalt on feia un sol que no es podia aguantar, ara es veien unes vistes impressionants ja que la piràmide queda per sobra de tota la selva tropical de la zona.

La baixada gairebé ha sigut tan complicada com la pujada, tot i que menys cansada.

El bicitaxi un cop visitada aquesta piràmide ja ens ha tornat cap a l’entrada on li hem donat una propineta que portar-nos als dos….

Amb Cobà visitat, ja sortíem del parking quan ens han informat d’uns cenotes que hi ha per la zona, i ens han ofert comprar el ticket per visitar-los tots tres (de fet ja teníem pensat visitar-los), així que amb el ticket a la mà (ens ha costat 100 pesos per cap) hem anat a buscar-los i hem començat pel que estava més llunyà, el Multun-Ha (que vol dir espai o banc de pedres a l’aigua), els cenotes són uns pous d’aigua subterrànea que poden estar oberts o simplement en coves.

Per poder accedir al Multun-ha hem hagut de baixar moltes escales ja que queda força soterrat. Però al arribar-hi et trobes una piscina enorme i fonda, amb aigües cristal·lines on ràpidament ens hi hem banyat, l’aigua estava freda, però enseguida t’hi trobaves d’allò més bé. Hi havia gent, però tampoc molta i ens hi hem estat banyant una bona estona.

D’aquest cenote ja hem anat cap a Choo-Ha (que vol dir que goteja aigua), aquest és menys profund, tant a nivell de soterrament, com la profunditat de les aigües mateixes. Ara, al ser menys profund encara es veien les aigües més crital·lines. Quan hem arribat hi havia una parella, però al cap de res ens hem quedat completament sols, i la veritat es que tenir un cenote només per tu sol és xulíssim.

Per acabar la ruta de Cenotes hem acabat al de Tamcach-Ha (que vol dir aigües profundes), aquest últim es troba molt soterrat i tal com indica el seu nom amb unes aigües molt profundes, tant que hi ha un parell de trampolins, un més alt que l’altre on el Mario tot valent s’hi ha tirat (del més baixet eh?), jo sencillament m’hi he tirat de cap però des de baix i hem estat disfrutant una altra vegada ben solets de les aigües netes i transparents d’aquest cenote.

La veritat és que això dels cenotes ens ha agradat molt, i està claríssim que si tornem a Mèxic anirem a explorar-ne d’altres.

Sortint dels cenotes, ja hem anat de tornada en direcció Tulum, on hem anat a una platja molt propera a les ruïnes, la platja es diu Playa Maya o la del costat Playa Paraiso i realment és una pasada, està en una zona, on no hi ha construccions o com a molt tot d’hostals o hotelets que tenen cabanyetes (vamos on haguessim anat segur si no estiguéssim en un TI), la platja us podeu imaginar, una típica caribenya, amb sorra d’allò més blanca, aigües color turquesa i evidentment gens fredes…

Ens hi hem estat una bona estona, banyant-nos, i passejant’hi, vamos, disfrutant d’aquesta marevellosa platja.

Com avui ja havíem de tornar el cotxe i volíem aprofitar per pendre alguna cosa a Playa del Carmen, hem passat primer per l’hotel per fer una bona dutxa i canviar-nos de roba, per dirigir-nos finalment a Playa del Carmen a tornar el cotxe on ens han dit que el tornàvem molt brut (serà per l’excursió a Sian Kan?).

Ja que estàvem a Playa del Carmen, hem anat a pendre alguna cosa al mateix bar que l’altre vegada i mentre preníem unes cervesetes i un guacamole hem aprofitat el WIFI per actualitzar una mica el Bloc i posar-nos al dia.

Del bar, hem anat a donar una volta per la Cinquena Avinguda i fer alguna compra (molt poquetes, que aquí les coses no són gaire barates) i després en taxi cap a l’hotel, on teníem hora al restaurant l’Oriental.

De primer ens hem demanat sushi i tataki i la veritat és que el plat era força pobre, en canvi els segons ja estaven una mica millor, hem demanat els dos tepanyaki (un de pollastre i l’altre de camaron).

Per acabar aquista jornada tant complerta hem anat a fer un cocktail i després a dormir que estàvem reventats.

One thought on “Dia 6: Dia complert: ruïnes, cenotes i platja

  1. Menuda pasada de viajes que haceis!!! Ya os lo comenté en el blog en su momento, y os lo digo ahora: que envidia sana!!! 😀

    Cuál será vuestro próximo destino? Lo esperaré con ganas!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s