Viatge a Ítaca

Vigilant la salut, tot posant-nos les vacunes

4 comentaris

Tot i que encara falta una mica més de dos mesos, és millor ser previsor i no deixar-ho pel final i que haguem de córrer. Així que ja hem anat al Centre de Vacunació Internacional per assegurar-nos que tenim totes les vacunes necessàries.

A Barcelona hi han diferents llocs on es pot anar, tot i que sempre hem anat a dos diferents, el del carrer Bergara i el d’avinguda Drassanes. La diferència entre un i l’altre, és que el primer depèn de l’estat espanyol i l’altre de la Generalitat.

Fa uns anys, tant en un lloc com l’altre era tot gratuït, l’any passat ho era el de Bergara però no el de Drassanes. Us explico com funcionen actualment cada un dels dos:

– Bergara: no cobren res per la visita, però et cobren 18,33€ per cada vacuna que us posin.
– Drassanes: cobren 29€ per la visita, 9€ per l’administració de vacunes (és un import fix independentment de quantes te n’hagin de posar) i 18,33€ si t’han de posar la vacuna de la febre groga.

Així que en funció de quantes us hagin de posar, surt més a compte un o altre. Nosaltres, com suposàvem que no ens en tocarien moltes, hem decidit anar a Bergara, i efectivament ho hem encertat!!

Hem arribat a les 9:15, que era l’hora que li havien donat al Mario el dia que va anar a demanar-la, tot i que primer li deien que hi anàvem massa d’hora, però al explicar el tipus de viatge que farem, es van convèncer.

Només arribar, hem hagut d’omplir una fitxa on havíem de posar les nostres dades i havíem de posar… a quin país anàvem de viatge!! I l’espai que hi havia era minúscul!! que fem, que fem… doncs al final, en comptes de posar tots els països candidats en la nostra volta al mon, que no ens haguessin cabut, hem posat els continents pels que passarem.

Després d’esperar un quart d’hora ja ens han fet passar amb una doctora que ens ha tractat meravellosament i en sabia un munt.

vacunes_bergara1

Primer de tot ha mirat els nostres carnets de vacunacions i ens ha anat dient quines vacunes hauríem de tenir pel viatge que volem fer:

vacunes_bergara3

– Tetanus, aquesta la teníem els dos.

– Hepatitis A i B, també la teníem els dos.

– Febre Tifoidea, aquesta li falta al Mario, però ens ha dit que tot i que a les farmàcies ara mateix no la tenen, que ens feia la recepta per a veure si l’aconseguíem abans de mitjans de Maig i si no es així que torni per a la que li posin la injectable.

– Febre groga, necessària per tots els països que toquen l’Amazones, tot i que a mi ja me l’havien posat quan vaig anar a Peru, la tenia caducada, així que punxada per tots dos!

– Encefalitis japonesa, aquesta malaltia es transmet a través d’un mosquit a tota la zona del sud est asiàtic i sobretot en zones rurals on hi ha arrossars i porcs, així que com la nostra estància per la zona serà llarga ens ha recomanat posar-nos-la, així que… Segona punxada!

vacunes_bergara5

– Ràbia, aquesta vacuna consta de 5 dosis, de les quals abans de marxar només et podrien posar tres, i les altres dues seria al tornar sempre i quan t’hagi mossegat un mamífer amb ràbia. El que passa, és que degut a les retallades, ara no la subministren com a prevenció, tot i que ens ha dit que el nostre tipus de viatge seria candidat. Tot i així, ens ha dit que en el cas que ens mossegui algun mamífer en les zones amb possibilitat, que anem a qualsevol farmàcia que allà l’acostumen a tenir, ahhh i que sobretot ens netegem molt bé la ferida amb aigua, sabó i desinfectant.

– Malària, segueix sense haver vacuna, però en viatges de menys de 28 dies a zones on n’hi ha, t’acostumen a donar el malarone per a que te’l vagis prenent cada dia, però clar, nosaltres hi estarem més de 28 dies i a més tampoc sabrem el tems exacte, així que, ens ha receptat el malarone però per a que el fem servir com a tractament en cas de que notem els símptomes i no puguem anar al metge en menys de 24 hores.

vacunes_bergara4

– Dengue, no hi ha cap tipus de tractament, ni vacuna, ni prevenció, es transmet a través d’un mosquit, així que vigilar que no ens piquin, amb antimosquits (que si ens posem crema solar, l’antimosquits ha de ser la última cosa a posar), roba de cotó, clara i que cobreixi tot el cos, dormir amb mosquitera (o sinó tb protegeix l’aire acondicionat).

– Diarrea, ens ha recordat les precaucions per no tenir-ne, i que si en tenim, el primer dia ja comencem a prendre suero oral (o en defecte aquarius o begudes isotòniques), i només si el segon dia en seguim tenint, ens prenguem un medicament que ens el talli com per exemple el fortasec.

Amb tots aquests consells, ja ens ha donat el paper per poder anar a pagar les taxes de les dues vacunes que ens havien de posar a cada un. Amb aquest paper, cap al banc a pagar i així amb el justificant de pagament ja ens han punxat a cada braç, només ens queda, tornar d’aquí un mes, per a que ens posin la segona dosi de la vacuna de l’encefalitis japonesa.

vacunes_bergara2

4 thoughts on “Vigilant la salut, tot posant-nos les vacunes

  1. Molt bon repàs de totes les vacunes mundials possibles ! Sort qu eno aneu a Mart, perquè aleshores potser us faltaria alguna !! Aquest post és mereixedor d’estar a la wikipedia !

  2. Molt bons tots els detalls! Acabareu foradats com un gruyére xò sans 😛

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s