Viatge a Ítaca

Visats a Rússia

Deixa un comentari

No falta molt per marxar, així doncs, hem de començar a fer tràmits, i evidentment, hem començat pel visat de Rússia ja que és el primer país que visitem.

La millor manera que hem trobat per fer-ho, tenint en compte que no tenim cap hotel contractat, és fer-ho a través de la Central de Visados Rusos que té delegacions tant a Barcelona com a Madrid. A la seva web es detalla tot el necessàri per a poder tramitar el visat.

A Barcelona podeu trobar la seva seu a:

Avinguda Roma 67, baixos
08029 Barcelona
Telèfon: 902 19 29 30
infobarcelona@centraldevisadosrusos.com
Horari: de 9:00 a 20:00 de dilluns a divendres

Qualsevol dubte que tingueu us recomano que els escriviu per mail ja que responen amb molta rapidesa.

IMG_9721-001

Per a poder tramitar el Visat la documentació necessària és:

Formulari electrònic : Per a poder-lo omplir et demanen les dades de la carta d’invitació (més avall en parlem), si encara no la tens, es pot omplir amb zeros i guions allà on demana les dades.

– Fotografia

– Assegurança d’assistència mèdica durant el viatge: es necessari portar una fotocòpia de la pòlissa i una carta de la companyia asseguradora on indiqui que aquesta pòlissa té cobertura dins la República Federal Russa.

– Passaport original

– Visa Support o Carta d’invitació: Aquesta carta d’invitació és necessària per poder entrar a Rússia. Si estàs allotjat en un hotel, els mateixos de l’hotel te’l poden tramitar, però només pels dies que hi estàs allotjat, així que si vas per lliure com és el nostre cas, el millor és buscar una alternativa. Els mateixos de la Central de Visados Rusos t’ho poden tramitar, i per fer-ho, és necessari enviar un mail sol·licitant la documentació necessària, i els passos a seguir. T’envien un formulari i et donen un compte de la Caixa on ingressar 30€ per persona. Del qual hauràs d’entregar el justificant d’aquest ingrés.

– Justificant de pagament de les taxes del visat o pagament en efectiu o targeta si t’hi presentes presencialment.

Tota aquesta documentació es pot entregar en mà o bé enviar-ho via el servei de missatgeria urgent que ells mateixos et proporcionen. Evidentment, com nosaltres vivim a Barcelona hi hem anat presencialment.

Actualment els preus i terminis són els següents:
Normal: 10 dies hàbils – 58€
Urgent: 24 hores – 113€

Afegit 18/06/2013

Amb això resulta que no n’hi ha prou, ja que si estàs a Rússia més de 7 dies hàbils, has de registrar el visat per a que no et deportin o et facin pagar una multa si t’enganxen. I com es fa això?

Doncs si estàs allotjat en un hotel ells normalment ja t’ho fan, però no està de més que els hi recordeu no sigui cas…

Si esteu en un cas com el nostre, on us esteu allotjant a casa d’algú, segons hem trobat per internet és obligació del que t’allotja o et lloga l’apartament de registrar-te amb les teves dades anant a una comisaria, però clar fent couchsurfing, obligar al que t’allotja a fer-ho… és lleig no?

Que hem fet nosaltres? Doncs hem anat a un hostel del centre de Moscou on et feien el registre pagant 600 rubles per persones, una mica car no? si trobeu alguna altra opció no dubteu a explicar-ho que els hi pot servir a altres viatgers!! El hostel on hem anat a que ens ho fessin ha sigut el TNT Hostel.

Amb això et donen un paper (que també ens han enviat per mail) on ja consta que estàs registrat!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s