Viatge a Ítaca

Dia 391 a 397: Els nostres racons de Kuala Lumpur

8 comentaris

Del 4 al 10 de juliol

Kuala Lumpur, és la imatge de Malàisia. Aquí hi conflueixen cultures i religions que conviuen amb respecte, dotant a qualsevol passeig pels seus carrers d’una pluralitat de colors i races interessant de veure. Ciutat difícil de fer a peu, permanentment en obres. Creix a ritme i paràmetres occidentals, però amb el rerefons d’un país diferent i agradable. Aquí no has de patir perquè no et tornin el canvi, ni l’assetjament de taxistes al sortir d’una estació d’autobusos. Menjar i vida al carrer, autobusos roses gratuïts, i dies a bon preu sota el resplendor nocturn de les incomparables Petronas, són algunes de les coses que pots esperar d’aquesta ciutat.

KualaLumpur17

Després d’un periple de voltar i voltar, en aquesta ciutat esperàvem trobar aquell raconet on sentir-nos com a casa. Preus assequibles, bona wifi per donar-li una empenta al blog, i poder planificar tranquil·lament el que ens queda per fer, perquè tot i que ens agrada anar improvisant, el poder dissenyar rutes, llegir blogs, i decidir coses futures té un encant que forma part del viatjar i que ens resistim a perdre.

De moment, sempre que venim a la ciutat ens hem allotjat al barri xinès. Bona comunicació, prop del monorail, del punt de sortida dels autobusos roses gratuïts, i de la parada d’autobusos de Puduraya. A més la oferta d’allotjament és important i econòmica. La nostre opció preferida és el Suzzie’s Guesthouse, però en tens d’altres com per exemple el Raizzys, que també està força bé.

KualaLumpur8

KualaLumpur9

Tens el Central Market a tocar, també el carrer Petaling on en una mena de mercat de carrer s’uneixen tot tipus de botigues amb locals de massatges i de restauració. Les paradetes de carrer també ofereixen la possibilitat de menjar o comprar fruita, i sovint estan millor de preu.

KualaLumpur30

KualaLumpur32

Un temple xinès i un d’Indi per si necessites satisfer les ganes de cultura i religió.

I si no, no massa lluny, en l’anomenat triangle daurat hi pots trobar tres dels centres comercials més importants. El Berjaya, enorme i d’aire juvenil, que destaca per tenir un parc d’atraccions a l’interior amb muntanya russa inclosa.

El Pavilion, el nostre preferit, on hi pots trobar diferents restaurants de menjar occidental de preus més elevats, entre els que hi ha el Friday’s que ens encanta, on descobrir que l’estomac ens ha empetitit quan ens costa acabar-nos l’hamburguesa amb patates.

KualaLumpur11

KualaLumpur10

KualaLumpur12

Una espectacular botiga de superherois, cinemes amb butaques de l’amor on les parelles poden seure juntes com al sofà de casa, o el Tokyo street, una zona que concentra restaurant i botigues del país nipó.

KualaLumpur3

KualaLumpur4

KualaLumpur5

I per tancar el darrer vèrtex del triangle, al peu de les Petronas, hi ha el KL Suria, un centre comercial on trobar les botigues de totes les marques considerades de perfil alt. A dins, també hi ha un parell o tres de coses interessant pels habitants del país del pressupost baix. Un food court, amb diverses i variades opcions gastronòmiques al voltant dels 10 ringuits per plats. I a nivell de compres, un supermercat d’estil occidental a la planta baixa on trobar-hi de tot, i una mena de drogueria també a la planta baixa on comprar el que necessitis de productes d’aquesta mena, a preus molt interessants.

KualaLumpur15

KualaLumpur33

KualaLumpur34

Un pas subterrani, que després passa a ser elevat connecta el centre comercials Pavilion i Suria, amb el que passar d’un a l’altre són quinze minuts caminant. Prop del primer, hi pots trobar un dels llocs que més ens ha agradat de la ciutat.

Es tracta del carrer Jalan Alor, on cap al vespre, s’omple de vida amb infinitat de restaurants i paradetes que ofereixen tot tipus d’especialitats gastronòmiques. Peix fresc al carrer, on criden l’atenció uns gambots espectaculars que fan a la planxa allà mateix.

KualaLumpur26

KualaLumpur27

KualaLumpur28

KualaLumpur31

Més coses hi ha a Kuala Lumpur, de fet cada vegada que hi venim descobrim algun raconet nou. Però el que ens agrada és barrejar-nos als seus carrers, amb el dia a dia de la gent. Menjar a aquells llocs petits o grans que estan al carrer, on descobrir els Rotis o alguna altre varietat gastronòmica bona, bonica i barata.

KualaLumpur7

KualaLumpur

KualaLumpur2

O si la cartera ho permet, omplir-te d’occidentalitat en la mesura que ho necessitis visitant qualsevol dels innumerables Starbucks que pots trobar per tota arreu.

KualaLumpur6

I com no, sempre les torres Petronas, lluint els seus 452 metres a qualsevol hora del dia. Quan encara llueix el sol, el parc del davant s’omple de corredors que fan voltes a una mena de pista senyalitzada. És molt curiós veure la diversitat personal i d’indumentària, i com s’ajunten per fer esport.

KualaLumpur14

KualaLumpur13

KualaLumpur35

I a la nit, toca llum i so. Al darrere de les torres, on les fonts poden donar lloc a milions de fotografies.

KualaLumpur18

KualaLumpur19

KualaLumpur20

KualaLumpur21

I al davant, on l’espectacle de llum i so que comença cap a les vuit de la nit, fa que passar una estona assegut contemplant-ho, sigui un dels millors moments del dia.

KualaLumpur22

KualaLumpur23

KualaLumpur24

KualaLumpur25

Kuala Lumpur té moltes coses, ens segueix enamorant cada cop que hi passem. No és d’aquells que t’arravaten, que et fan perdre el seny amb la seva espectacularitat i la voluptuositat dels seus encants. Però poc a poc, amb el seu ritme, i si li dediques un temps a viure els seus carrers, t’atrapa, fins a convertir-se en la ciutat que esculls quan en un viatge llarg com el nostre, necessites sentir-te com a casa per uns dies.

Informació pràctica:

– Aquests dies ens hem allotjat al Suzie’s Guesthouse, està al carrer Jalan Tun al barri xinès i paguem 60RM per una habitació doble amb lliteres i bany compartit, amb esmorzar de torrades i te o cafè. La wifi que té és molt bona.

– Per moure’t per Kuala Lumpur teniu els autobusos de GOKL que són gratuïts, a Pasar Seni hi teniu una parada

– Un bon lloc on anar a sopar és el carrer Jalan Alor, ple de restaurants i paradetes de carrer.

8 thoughts on “Dia 391 a 397: Els nostres racons de Kuala Lumpur

  1. Molt bé Kuala Lumpur, vaja, que hi esteu com a casa !

    • És una d’aquelles descobertes del viatge, Malaissia en general, i Kuala en particular, on trobar tot el que necessitem per fer uns dies de tranquilitat i sentir-nos be. Creiem que aquesta i Singapur són les ciutats més “occidentals” d’Àsia, però Kuala és més assequible a pressupostos low cost.

  2. A veure si no torneu i us quedeu a Kuala Lumpur!

  3. Nens quina gana ens heu fet entrar amb aquestes fotos, gràcies per la info, ens anirà moooolt bé! Muakkss guapos!

    • jajajaja la cuina de Malàisia és espectacular!!!! Ja sabeu, qualsevol cosa que necessiteu saber, aquí estem… 🙂 Per cert, ara estem a Labuan Bajo (Indonèssia), espectacular per fer dive!!! Una abraçada!!!!

  4. Que Kuala Lumpur era molt bonic, sabia perquè vosaltres ja havíeu explicat algunes vegades. Si que es una bona ciutat moderna. Petons, Albert, (Avi)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s