Viatge a Ítaca

Dia 419: Lombok

8 comentaris

1 d’agost

Comença un nou mes, i ja som a Lombok, una de les més de disset mil illes que formen el país d’Indonèsia. Instal·lats a Senggigi, la població més turística de la illa, i molt propera a Mataram, la capital, passarem uns dies buscant trobar un bon equilibri entre descans, i intentar gaudir d’alguna de les platges i altres meravelles que per aquí es poden trobar.

Encara una mica cansats, ens hem llevat tranquil·lament. Avui no farem massa cosa més que explorar el poble i els voltants. L’Oscar, ens farà d’expedicionari, i avui ell ha llogat una moto, per iniciar l’exploració de l’illa.

A Indonesia hi viuen més de dos-cents trenta milions de persones, sent el quart país més poblat del món, on que aquesta estigui repartida en tantes illes, ha contribuït a una pluralitat idiomàtica, cultura i religiosa important. Els javanesos són el grup ètnic més important i políticament dominant. La població és de majoria musulmana, però també el cristianisme, budisme, hinduisme, i una religió tradicional javanesa de tipus animista anomenada Kejawen, estan representats.

Indonesia

Lombok és la veïna de Bali, i tot i que guarda relació amb les dinasties hindús d’aquesta, és una illa musulmana. Històricament la població és de la ètnia sasak, emparentada en llengua i cultura amb la de la seva veïna, però amb estil propi pel que fa a música, rituals, celebracions i artesania. Molts menys turística i concorreguda que Bali, poc a poc està agafant ressò a nivell mundial per la seva rica varietat de coses a fer i a gaudir.

map_of_lombok

Platges paradisíaques, on encara no hi ha una afluència massiva de turistes, zones de busseig molt interessants, i entre poblats petits que viuen a la manera tradicional i que comencen a veure el turisme com recurs econòmic, es troba el volcà Rinjani, el segon més alt del país. La illa es troba dins de l’anomenat cinturó de foc del Pacífic així que ja us podeu imaginar que per aquí tenen festa sísmica continua. A més, es tracta d’un centre de pelegrinatge espiritual, l’anomenen “la casa del deus”, i és un dels recursos turístics preferits, tot i que per gaudir de l’excursió com a mínim li has de dedicar una nit d’acampada.

Ringani

Diuen que aquesta illa serà en uns anys la futura Bali, i més tenint en compte que des d’aquí i en petites embarcacions lentes, tens les illes Gili a trenta minuts. Hotels i ressorts, n’hi han una pila, però amb la nostre guesthouse estem encantats. Així que poca cosa hem fet durant el dia, més que passejar per la platja atapeïda d’embarcacions i gent, i buscar el nostre raconet gastronòmic d’aquells bons, i barats. El bonic a aquestes alçades ens és força igual… ☺

lombok-island-indonesia-1

N’hi ha algun, que darrere de l’aparença d’un espai pensat per a turistes, pots trobar menjar a bon preu. De fet, ni en els més cars, els preus són desorbitats. En un dels dels barats, hem trobat una wifi decent, necessària per poder penjar post, i on hi preparen un d’aquells tes freds de llimona que tant m’agraden. A més, aquest el fan en etapes, ja que et serveixen el te amb gel, i tres gots de xarrup. El primer amb suc de llima o llimona, el segon amb un xarop on suposo dissolen aigua i sucre, i un tercer amb la mel com a actriu principal. El resultat de la combinació, és per llepar-se els dits!!!!

Lombok

Lombok2

Lombok3

Demà tocarà moure’s una mica més que sembla que l’aventura de l’Oscar ha sigut interessant, així que a llogar una moto, i ja en el post següent us ho expliquem… ☺

8 thoughts on “Dia 419: Lombok

 1. Aquestes illes amb tantes races, molt interessants, i amb tants idiomes i tanta gent diferent. Que seguiu disfrutant de la ruta, molts petons, Albert (avi)

 2. Molt bones les explicacions sobre Indonèsia i la illa aquesta de Lombok. Carai, 230 milions d’indonesis vivint sobre terratrèmols i sota volcans, no está malament !!

  • És increible aquest país. No ho sabiem que hi hagúes tanta gent per aquí. I pensar que quan vam anar a Filipines, els 100 milions ja ens van semblar una barbaritat… 🙂 Per aquí hi ha gent per tota arreu

 3. Molt bé per fer entrar la gana! Ja veig que poca cosa més podeu descobrir i que esteu saturats de paisatges i coses boniques!

 4. Datat l’1 de juliol? …A més a més de viatjar en l’espai ho feu en el temps!!! Hahahaha.
  Magnífics els relats, diaris, del vostre viatge. Gràcies,

  • jajajaja ostres ni ens haviem adonat!!!! El temps en aquests llocs es para tant, que fins i tot de vegades torna enrere… 🙂
   Gràcies per comentar-ho, ja ho hem corregit!!! Una abraçada!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s