Viatge a Ítaca

Dia 3: Passejant per Peterhof : jardins plens de fonts

18 comentaris

Avui no hem matinat gaire ja que això de les nits blanques fa que anem a dormir molt més tard que normalment, ja que suposo que al veure que encara hi ha llum, doncs fa que pensem que és més d’hora del que en realitat és.

Ara un cop llestos, avui ens hem dirigit cap a Peterhof, un palau amb jardins de l’estil de Versalles.

Per arribar-hi, hem hagut d’agafar el metro i arribar a l’estació de Avtovo, que és de la linea 1 i té unes estacions precioses totes elles, val realment fer turisme pel metro, i un cop allà, creuar el carrer on vas a parar i agafar un bus o més aviat minibus, que ens portes a les fonts de Peterhof (nosaltres hem agafat el k-424 i cap problema) que ens ha costat 70 rubles per persona.

estacion metro1

estacio metro2

Just al costat d’on ens ha deixat el minibus, hi havia l’entrada als jardins superiors de Peterhof, però… Des del bus hem vist una església que ens ha cridat l’atenció just una mica abans, i hem preferit anar primer a veure l’església que després ja veuríem els jardins.

L’església és la de Sant Pere i Sant Pau i ens ha agradat molt ja que aquesta si que és una típica església russa.

esglesia sant pere i sat pau

Amb l’església vista, ara ja si, que hem anat als jardins de la part superior de Peterhof. L’entrada a aquesta part és gratuïta, i la veritat és que et trobes una molt bona entrada, amb un parc bastant gran, fonts al mig i al final el palau, per aquí ja hi hem estat passejant una bona estona.

peterhof1

peterhof2

peterhof3

Quan arribes a tocar del palau, a dreta o esquerra et trobes les taquilles per comprar els tiquets per entrar a la part de sota, que és el que realment val la pena pagar si vens a Peterhof. L’entrada per adult val 400 rubles, però nosaltres amb els carnets universitaris que tenim els dos, hem pogut entrar amb entrada d’estudiant per 250 rubles cada un 😉

L’entrada, et porta directament a la sortida del palau per darrera i ja pots veure la cascada principal des de dalt, però nosaltres, hem decidit deixar-la per més endavant. Així doncs hem anat cap a un dels costats, i hem començat la nostra llarga passejada.

peterhof4

peterhof5

Durant aquesta, hem anat trobant diferents fonts, cada una d’ella preciosa, original… Realment espectaculars totes!!!

peterhof6

El temps, ens ha anat mig respectant, que vol dir mig? Doncs que tot i que no ha caigut un gran aiguat, anava fent un xim xim una mica emprenyador a estones, tot i que altres estones sortia una mica el sol.

peterhof7

La passejada ens ha dut fins el mar, si, Petrohof està a tocar del Golf de Finlàndia i suposo que en un dia amb menys núvols les vistes han de ser espectaculars, avui, senzillament s’intuïa.

peterhof8

peterhof12

Amb la passejada per un dels costats, ens ha portat a la part central, on ens hem trobat amb la gran cascada que prové del palau, realment hi ha una gran quantitat de fonts i és impressionant, allí com us podeu imaginar, ens hem estat una bona estona fent fotos, per a continuació passar a l’altra banda per seguir passejant.

peterhof10

peterhof11

Aquest parc no és simètric, amb el que hem trobat a l’altra banda ha sigut totalment diferent del que havíem vist, però evidentment també ens ha agradat molt.

peterhof9

En una estoneta de sol que ha fet, hem aprofitat per para una mica en un banc i menjar alguna coseta que havíem comprat pel matí abans d’agafar el metro.

peterhof13

Tot i que més o menys ho havíem vist tot, encara hem fet una passejada llarga abans de marxar i fer el recorregut invers fins a casa la Tatiana. Ara, quan hem sortit del metro prop de casa, ha caigut un ruixat… per sort hem esperat una mica i gairebé no ens hem mullat.

peterhof14

Després de posar-nos al dia amb correus, twitter, facebook, blog… hem fet una truita de patates per a la Tatiana i el seu marit, que no ha sortit gairebé ja que la paella que hem fet servir s’enganxava moltíssim, però…. de gust ha sortit bona i han quedat contents, acompanyant-la de pa amb tomàquet, un parell de cervesetes i una estona d’entretinguda conversa en anglès que ens ha dut a enllestir el dia…

truita

18 thoughts on “Dia 3: Passejant per Peterhof : jardins plens de fonts

 1. Quines esglèsies, semblen pastissos !
  Doncs la truita té bona pnta !
  Petons i fins aviat

 2. La propera vegada, com que no dueu gaire coses a la motxilla, agafeu una paella! No està malament el palauet aquest. Podríeu llogar-lo per passar l’estiu!

  Petons

  Glòria

 3. Sembla que fa una mica més de fred que els altres dies…

 4. El metro increïble. Ben bé igual que la línea groga de Barcelona???
  Un petó fortíssim!!!

  • Guapita!!! Si, si els metros clavats…..la veritat és que hem flipat amb el de San Petersburg, per lo senzill que és, i lo bonic d’algunes estacions. El de Moscú diuen que és més maco, però de moment el que hem vist és que és més complicat de fer-lo anar perquè la majoria de coses estan en cirílic…
   Petonets guapa!!! Cuida’t!!!!

 5. jo no se el canvi del ruble al Euro ?. La truita no te bona cara al meu gust. Era bona.? . Me agraden mol les Esglésies russes i aquets grans parcs fenomenals. Esta molt clar que jo ! nanay !

  • El canvi del Euro al ruble, és més o menys uns 40 rubles per 1 euro avi 😉 la truita si que estava bona siii 😉 i tu… Tranquil.lament segur que podries!!

 6. Hola bon dia,

  Des que heu marxat és la primera vegada que entro al blog. Ja veig que tot us va bé de moment. ¿Estava bona la truita? Ja, ja. Les fotos com sempre molt bones. Seguim en contacte.

 7. que xulo, realment val la pena

 8. Q maco !!!! Sembla gairebé de conte :)))

 9. hola parella! ja tinc acabat el post, m’estic posant al dia de la cultura russa ;)) petonassos feu molt bona cara!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s