Viatge a Ítaca

Dia 6: Moscow’s Parks

19 comentaris

Crec que això de dormir cada nit en un lloc diferent pesa sobre el nostre cansament, perquè tot i que per exemple, aquesta nit hem dormit unes correctíssimes 8 hores, costa i molt aixecar-se del llit, encara que no sigui per anar a treballar…. ☺

Avui divendres, després de mandrejar una miqueta, i posar al dia blocs, xarxes i demès coses tecnològiques, ens hem posat en marxa cap a les 12. Sota de casa la Olga, hem trobat un supermercat dels de tota la vida (fins ara no n’havíem trobat cap), i hem pogut comprar aprovisionaments d’aigua i dinar. Son molt divertides les situacions, en que quan vas a pagar tot segur, et diuen alguna cosa que no entens, sospites que pot ser alguna cosa relacionada amb els diners, i li obres la mà perquè re busqui entre les monedes, i agafi les que vulgui i et pugui tornar un canvi més convenient…

Per arribar al Metro, caminem una mitja hora (podríem agafar el bus, però pa que…), i ens encaminem cap al parc de Tsaritsyno. La parada de metro te un nom similar, i ens deixa a tocar, però com no posa cap indicació al respecte en alfabet que reconeguem, sortim per la sortida que podem, i gràcies a la brúixola que porta l’Eva incorporada, entrem per la porta en un tres i no res.

Tsaritsyno1

El primer que fem, és una foto al mapa del parc per poder-nos orientar, i a continuació comencem a caminar cap a una font molt bonica, on pots seure en uns banquets mentre escoltes música tranquil·la. Imbuïts per l’esperit de la situació ens acomodem en un dels bancs i veiem com desfilen davant nostre, fins a 6 parelles de nuvis amb les seves núvies corresponents, vestits, fotògrafs, convidats, etc… que ens fan que siguem públic de primera fila d’una passejada de models, on rivalitzen en vestits i sobretot en sabates amb tacons de vertigen que intenten lluir amb més o menys gràcia…

Tsaritsyno2

Tsaritsyno3

Aquest recinte és enorme, i el va comprar Catalina la Gran com a finca de “cap de setmana”. Dins hi podem trobar el Palau, església, i múltiples palauets, així com jardins i més jardins, on en un d’ells, ens hem assegut per menjar el pa amb formatge que havíem comprat.

Tsaritsyno4

Després hem seguit passejant una estoneta pel recinte, fins a l’altre punta on hem sortit a una altra parada de metro de la mateixa línia, des d’on continuar cap als altres jardins que volem visitar.

Tsaritsyno5

Quatre parades més endavant (el metro ja el comencem a tenir dominat), i hem sortit a la parada de Kolomenkaya, que està al costat de Kolomenkoye on volem anar, l’únic problema és que no sabem a quin costat, però amb una mica de seny i orientació… i seguint a la gent habitualment tens sort….

Aquest parc és Patrimoni de la humanitat per la UNESCO, i la finca va ser en origen per l’esbarjo dels Grans Prínceps, i posteriorment per els Zars.

Kolomenkoye1

Des de la porta d’entrada que fem servir, anem resseguint un caminet des d’on vam poder veure l’església de l’ascensió i la església de nostra senyora de Kazan.

Kolomenkoye2

Seguint passejant pel parc vam poder veure, les construccions de fusta tradicionals russes, així com una petita zona on hi ha 6 o 7 restaurants on prendre alguna coseta, però tot i la bona pinta que feien els vam ignorar perquè el nostre pressupost és molt reduït i de moment ens estem portant molt bé….

Kolomenkoye4

Kolomenkoye3

Pel que hem pogut veure en ens vam perdre la part més interessant que és el palau del Zar Alexei Mijailovic, que està tot construït en fusta, i tot i que ho havia vist a voltantpelmon.com, no hi vam anar perquè no ho recordava exactament i tot i que vam veure al mapa que hi havia una cosa mes per veure, estava a l’altre punta del parc….

Així que una altra vegada al metro, i cap al centre. Volíem veure el Gorky Park per fer la trilogia, però no el vam saber trobar (la guia que ens vam comprar no ens agrada!!! I després de buscar a la nit per Internet vam saber que tothom li diu kultury park…), així que voltant pel centre passejant pels carrerons, veient alguna que altre església, passejant pel que anomenen pont dels enamorats, on posen estructures de metall amb forma d’arbre perquè les parelles puguin penjar els seus cadenats i el tanquin, símbol del seu amor etern….de fet hi ha exposats els que ja estaven plens i en són uns quants….

Pont del amor

I finalment hem creuat cap a la plaça roja per un pont que ens ha donat unes vistes espectaculars del Kremlin.

Kremlin

La plaça roja segueix tancada perquè estan desmuntant l’escenari encara, però aprofitem que estem allà, ens apropem a les Gum per anar a la botiga de Swatch a arreglar la corretja del rellotge de l’Eva. I ja que hi som, fem una passejada per la botiga de queviures que hi ha a la planta baixa del centre, on hi podem trobar productes de tot arreu, i a preus que considerem que estan força bé per ser al lloc on som…

No es poden fer fotos, però entre els productes, trobem ampolles de vi català, el GR-174, i el terrasses i dofí d’Alvaro Palacios, i un Amaren de Luis Cañas, entre d’altres vins espanyols, el problema, el preu, aquí si que es disparen i els preus es multipliquen per 5 o 6 als que tenim allà, així que avui no hi haurà vi….

super GUM

Ja de tornada, i com l’Eva comença a tenir la ma trencada, comprem ingredients per fer una truita de patates, i així sorprendre a la nostra couch que no l’hem casi ni pogut veure en aquest dies. La veritat és que avui la paella estava en condicions, i la truita ha quedat amb un aspecte formidable, això si força grossa ja que la paella era gran i l’hem omplert….

truita patates

Quan arriba la Olga, estem xerrant una bona estoneta sobre la seva vida i la nostra. Aquesta noia és superesportista, molt inquieta, i li encanta viatjar, té el pis ple de records de la seves visites per Espanya i Barcelona, que li va encantar. La veritat és que tot i que no la veiem massa ens està tractant superbé, i després de tastar un trosset de truita, fem una estoneta més de xarrera, i a escriure quatre cosetes més de bloc i demés, que anem a dormir que estem petats ja que hem avui hem fet quasi un total de quasi bé uns 24 kilòmetres de caminada…

19 thoughts on “Dia 6: Moscow’s Parks

 1. seguiu fent molt bon aspecte, guapos! quines construccions de fusta més xules, no deixeu de fer fotos!!! la truita té també molt bona pinta, i que bé heu trobat vins catalans, a quin preu, curiositat??? el GR aquí surt molt b d preu… petonassos i bon diumenge. quan agafaeu el transiberià?

  • Per fotos no et preocupis!! Que n’estem fent muntanyes!! El GR vem calcular que sortia per uns 40€ més o menys, el terrases el doble i el dofí… Ufff

   demà al vespre ja comencem l’aventura en tren, així que suposo que estarem una mica més desconectats uns dies 😉

   Petonsss

 2. Curioses i maques aquestes esglèsies de fusta, s’assemblen molt a les de Noruega que vam veure l’any passat.
  Bé, qualsevol dia d’aquests menjarem truites de patates eva-electròniques !!
  Que seguiu disfrutant !
  Petons

 3. Això sí que és una truita de patates de les autèntiques! Quan torneu prometo fer una truita de les clàssiques! Li poseu ceba?
  I procureu no fer-vos-ho tot i relaxeu-vos de tant en tant que tot just sou al començament!
  Una abraçada

 4. Ara he llegit els nº5 i 6. Tot segueix sen molt bonic, i les vostres trifurques entre Metros i caminates, més prepara els dinars es esgotadors. Jo disfrutu molt llegint tot el que expliqueu de las vostres aventures.

 5. Carai !!! quin ritme porteu ja només començar… a disfrutar-ho molt !!!

 6. esteu guapíssims i les fotos són precioses!

 7. per si voleu escoltar els desitjos que els hem deixat a la ràdio a l’eva i el mario, descarregueu-vos l’últim aperitiu del dia 15-6-2013
  http://www.ona-latorre.cat/index2.php?mod=6&acc=pro&blo=1&ide=72&idn=1&ds=1&idi=cat cap al mig- final de l’àudio

 8. M’ha entrat gana quan he vist la truita, m’imagino que ha de ser de meravella i després de 24 quilòmetres encara més.
  També parleu en castellà amb l’Olga?

 9. Aquesta truita si que si!!!!oleee guapa!!muaas

 10. Hola!!!!!!!!!!!!!!!!
  Tu txe txé!! Aquí els tibetans!!! Bandarres!!! Ítaca!!! I ara per Moksva! Què bé…
  Doncs no res, us anirem seguint, especialment quan passeu per Mongòlia, és clar que sí.

  • Hola guapos!!!!

   Quina il·lusió saber de vosaltres!!! Doncs no ens queda gaire per anar a Mongòlia, ja només queden els últims dies a Rússia i cap allà que anem!!! Una abraçada enorme!!!! Petonsss

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s