Viatge a Ítaca

Dia 9: últimes visites a Moscou abans d’agafar el transmongolià

6 comentaris

Avui hem matinat força, ja que l’Olga marxava a treballar a les 7:20 i nosaltres havíem de deixar el pis. Així que a les 7 del matí ja érem fora de casa l’Olga, agafant el bus fins al metro (tots aquests dies ho hem fet a peu, però amb les motxilles…), i al metro en direcció a l’estació d’on ens surt el tren al vespre.

A Moscou hi ha diferents estacions de tren, en funció a quina direcció vagis. Però curiosament, tres de les estacions es troben al costat de la mateixa parada de metro, la Komsomolskaya, que comparteixen les línies 1 i 5 (la circular). El nostre tren cap a Kazan, surt de l’estació de tren amb el propi nom, l’estació de Kazan.

Allà hem deixat les motxilles a les consignes i cap al metro un altre cop per anar a fer alguna visita que teníem pendent, però… Era super hora punta i el metro anava super a petar!! A les 7:30 anava ple, però a les 8:30 que l’hem tornat a agafar… Buffff i mira que passava un metro cada minut!!

La primera parada del dia ha sigut el monestir de Novodiévichi, que va ser fundat el 1524 per Basili III per commemorar la presa de la ciutat de Smolensk als lituans. Aquest monestir està a prop de la parada de metro de Sportívnaya i quan hem arribat ens hem fet un embolic perquè ens pensàvem que s’entrava per la part de baix i hem anat a parar a l’entrada del cementiri, però, com la guia el recomanava, hem entrat pensant que a més des d’ell podríem passar al monestir, però no ha sigut així.

Novodievichi3

Tot i això el cementiri val realment la pena, hi han tombes molt maques, i l’entorn és preciós. Segons la guia que tenim (aquella que no ens agrada), en aquest cementiri, s’hi troben les tombes de personatges com Antón Chéjov, Boris Yeltsin, Nikita Kruschóv… Quin ha sigut el problema? Que no hem pogut reconèixer les tombes perquè estan en ciríl·lic!!

Novodievichi4

Del cementiri, ja hem tornat a la part de dalt i ja hem trobat l’entrada al monestir, hem hagut de pagar 100 rubles cada un (entrada d’estudiant) que ens sembla que només era per entrar a la catedral i les exposicions, si és així no val la pena pagar perquè el realment maco és passejar pels jardins i observar els edificis.

Novodievichi1

Novodievichi2

Amb el monestir vist (personalment potser seria de les visites que menys ens han impactat), hem tornat cap a la plaça roja, per veure finalment… El Kremlin!!

Sota una mica de pluja hem fet cua per treure les entrades (per cert, una organització una mica caòtica) que han tornat a poder ser d’estudiants! I en una altra cua, aquest cop sota una pluja més insistent, hem passat seguretat.

I amb això, ja érem dins del Kremlin, el centre polític i històric de Rússia i també el primer anell urbà fortificat que va donar origen a la ciutat de Moscou en el segle XII, tot i que, el recinte actual, amb les seves vint torres de pedra i totxana vermella, i les seves esglésies, és del segle XV.

La part important a visitar del Kremlin, és la Plaça de les Catedrals, on trobem, la catedral de l’Assumpció, l’església del Mantell de la Verge, el palau dels patriarques, la catedral de l’Anunciació, que era la església dels grans tsars i prínceps russos i estava destinada a les cerimònies de caràcter familiar, en ella, hi hem pogut veure alguns dels frescos més antics del kremlin.

kremlin1

A part, també hi trobem la catedral de l’arcàngel Sant Miquel, que és un temple-sepulcre dels grans prínceps moscovites feudals i dels primers tsars russos. L’arcàngel Miquel és el patró de l’exèrcit rus.

kremlin2

Tocant a la plaça de les catedrals es pot veure, la Campana Quebrada de 1735 i el Tsar dels canons, construït el 1586 però que mai va ser disparat.

kremlin3

kremlin5

Molt a prop hi han uns jardins per on hem estat passejant i també descansant una miqueta i després ja hem anat als magatzems GUM, on hem dinat una mica i hem aprofitat un wifi que hem trobat per assegurar-nos l’allotjament a Irkutsk, aquest cop en un hostel que ja us explicarem que tal quan hi arribem.

Després de dinar i descansar una bona estona, hem tornat al hostel on vam anar ahir a buscar els registres dels visats, que ja sabíem que els teníem ja que ens havien enviat un mail, i d’allà hem buscat un super per comprar alguna coseta per sopar i hem agafat el metro a la plaça Lubjanskaya on hi ha l’antiga seu del KGB.

A l’estació de trens hem estat esperant una bona estona (ja que hi hem arribat massa puntuals) i a l’hora en punt ha sortit el tren en direcció Kazan!! Comença l’aventura del transmongolià!!

tren

6 thoughts on “Dia 9: últimes visites a Moscou abans d’agafar el transmongolià

  1. Be, ja sabeu molta més historia de Rússia. Ara, moltes hores de tren, i l’aventura del Siberià.

  2. ostres, dins del kremlin allà on fan una política molt poc amable no?! jejeje per cert, q xulos els edificis, i trobo q hi ha molts parcs no? potser s’haurà de venir a descobrir aquesta rússia! petons i bon viatge al transiberià. per cert la vostra couch q tal? no l’heu fotografiat? és còmodel el tren?
    i el tap viatger q tal? ;))

    • Uixxxx quantes preguntes!!! 😉 la
      Couch molt be pero l’hem vista poc així q no tenim foto 😦 de oarcs n’hi ha moltíssims i són una passada!!! Realment genials!!! L’experiència del tren molt bona!!! I el tap viatger va molt bé visitant cosetes!!! Demà tindràs informació i foto!!! Espero q et serveixi!! 😉

  3. No dieu si els magatzems GUM valen la pena! Ah! Eva se’t veu una mica tocampanes! hehe. petons i bon viatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s