Viatge a Ítaca

Dia 68: Primer dia de Kyoto, Toris i Temples

5 comentaris

15 d’agost

Després de la festa d’ahir, avui ha sigut dur quan ha sonat el despertador, realment ens haguéssim quedat dormint, però… Només tenim dos dies sencers per a visitar Kyoto i els hem d’aprofitar, així que, una bona dutxa i a començar la jornada!! Ara, com el Pere porta un altre ritme ens hem separat. El Pere i la mare per una banda i els altres tres per l’altre, i així cada un pot anar al ritme que vulgui i de la manera que es vulgui.

Kyoto14

Si hi havia un lloc a Japó que em feia especial il·lusió visitar, era el Fushimi-Inari Taisha, segur que pel nom no el coneixeu, però, no heu vist cap foto de centenars de toris vermells seguits?? Unes fotos que jo havia vist. Que havien fet que digués… Jo vull fer aquestes fotos!!

Així que, que millor que començar a visitar Kyoto que pel lloc que més volia veure??

Per poder-hi arribar hem pogut agafar el JR que porta a Nara i la parada et deixa just al començament d’aquest santuari dedicat als deus de l’arròs i el sake, per la família Hata al segle VIII. Al principi es pot veure un parell de Toris vermells i un temple.

Però passat això, llavors si que comença el que realment és impressionant!! Muntanyes i muntanyes de Toris de color vermell alineats un darrera l’altre durant 4 km, que fan una visió espectacular! A més en un sentit del camí es veuen completament llisos i en la contaria tenen escriptures que evidentment al estar en japonès no hem pogut entendre.

Kyoto17

Kyoto16

Kyoto15

Us podeu imaginar la quantitat de fotos que hi hem fet?? Ens hem tornat literalment bojos fent fotos i més fotos des de tots els racons imaginables!!

Kyoto1

Kyoto2

Amb la imatge dels toris vermells a la retina, ja ens hem encaminat cap al següent destí, la zona sud de les muntanyes de Higashiyama, on es troben molts temples dels quals hem escollit tres.

Hem decidit començar pel més llunyà per després anar caminant cap als més propers, però no hem encertat per on s’entrava i en comptes de fer-ho per la via directe, hem entrat per el santuari de Yasaka que portava a un parc, el de Maruyama-kõen, que amb un llac ens ha agradat molt, però, ha fet que ens perdéssim una mica i ens fos bastant difícil trobar el temple de Chion-in per on volíem començar. Després d’unes quantes voltes, l’hem trobat i hi hem entrat per la porta del darrera. Personalment, aquest temple no m’ha agradat gaire, potser perquè estava en obres l’edifici principal i no es podia veure, potser pel que ens ha costat trobar-lo que ha fet que m’esperés més d’ell.

Kyoto3

Kyoto4

Kyoto5

La següent etapa que ja hem trobat més fàcilment ha sigut el temple de Kõdai-ji construït per una dona noble en memòria del seu marit. Aquest ja m’ha agradat molt més, no hi havia obres i tenia uns jardins… Preciosos, amb imatges totalment de postal, aquelles imatges que tots tenim en ment quan pensem en Japó, i a més hi hem trobat flors que ja quedaven de bé a les fotos…

Kyoto6

Kyoto7

Sortint del temple i anant cap al següent destí ens hem trobat una sessió de fotos a unes noies que no sabem si eren, Geishas, Maikos, o turistes disfressades, però si que hi anaven vestides per a la ocasió, així que nosaltres també ens hi hem abonat a fer fotos.

Kyoto8

I de cop… Un carreró que ens ha semblat molt maco tot i que no estava en ruta teòricament, però dels que fan que diguis, es igual, jo vull anar per aquí!!

I que hi hem trobat?? Doncs moltes botigues amb molt encant i uns carrers on ve de gust passejar, i on, de tant en tant, hi havia una taula amb un bloc de gel on et podies refrescar una mica tocant-lo.

Kyoto9

Kyoto10

Per sorpresa, aquest carrer ens ha portat al temple que volíem anar, el Kiyomizu-dera, així que finalment no hem hagut ni de donar volta. Aquest temple està en mig de la muntanya i té una pagoda vermella molt fotogràfica, aquí hi havia molta més gent que en els anteriors, no sabem si perquè és més famós o perquè és el que tanca més tard i tothom el deixa pel final.

Kyoto11

Kyoto12

Kyoto13

Abans de tornar cap al hostel, hem parat en un restaurantet que hem trobat mono. I econòmic a fer un mos que no havíem menjat en tot el dia, i al arribar hem comprat alguna cosa perquè estàvem tan cansats que hem decidit no sortir ja més del hostel, a escriure una mica, descarregar els milers de fotos i… A dormir!!!

5 thoughts on “Dia 68: Primer dia de Kyoto, Toris i Temples

  1. Els toris vermells, molt xulos, n’heu esbrinst el significat ?
    Ja ho sé lo dels centenars de fotos dels toris vermells que vau fer: quasi se’m col.lapsa el dropbox en baixar-les, he he…

  2. El que sabem és que gairebé a tots diu el mateix però amb versions particulars. La qüestió és que són ofrenes de particulars. I que, si tinc més diners, la compro més grossa. De fet, de tant en tant hi havia uns altarets que també estaven plens de portes petites. I que tot és en honor del déu guineu que porta una panotxa de blat de moro a la boca i un ramet d’arròs. Per tant, la porta seria d’alguna manera l’assegurança de la manutenció per a aquell que la compra i la posa allà. El sintoisme és un culte a tot allò natural i a les ànimes. Sobta no veure gairebé imatges i que tot siguin portes traçant el camí per la muntanya (també ho podríem veure com l’entrada al més enllà: això ja és una interpretació pròpia!).

  3. les geishas semblen nines de porcellana!
    i quins temples… ohh i la petita q hi ha amb el mario, moníssima, instint paternal? ;PP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s