Viatge a Ítaca

Dia 83: El riu Li i les seves barquetes de bambooooo

8 comentaris

30 d’agost

Boniques vistes, paisatges de postal amb els que la càmera treu fum, i diu, “para, para, deixa’m respirar, que tu no ets l’únic que passa calor…”. I és que el riu Li, i les seves formacions càrstiques donen raconets incomparables, on gaudir de l’entorn de diferents maneres. Paradís d’escaladors, recorreguts en bicicleta, excursions a peu vorejant el riu, o cavalcant el riu, en les “modernitzades” barquetes de bambú, reconvertides a PVC.

Xingping

Diuen que el recorregut més bonic per aquestes voltants, és fer des de Yangdi a Xingping en una d’aquestes embarcacions, amb unes vistes que no oblides. Els dos únics problemes, els preus que pagues pel trajecte, on has d’intentar negociar-lo bé, i el segon, la massificació d’aquest indret força turístic que fa que el riu sembli la ronda litoral en hora punta. Nosaltres, tot i que no estem en el punt més àlgid d’energia i motivació, suposo que estem pagant la ressaca japonesa, hem decidit que avui farem un combinat, i intentarem arribar a Yangdi caminant, per després dinar per allà i baixar sobre els “bamboo raft”, com l’anomenen les hordes de xineses que ens volen encolomar-ne un a cada pas.

Per això cal aixecar-se aviat, i anar carregats d’energia. Així que a les 9 passades, ja estem esmorzant al nostre lloc preferit d’aquest poblet. Avui toca uns pancakes de plàtan i xocolata, acompanyats de sucs de fruita recent exprimida, que ens han de donar tot la dosi d’energia que necessitem.

Xingping5

I res, a caminar. Sense massa preparació de com anar-hi, i no tenint molt clara la distància comencen a fer camí, caminet diria jo. O més ben dit, caminet sense ombra, sota un sol de justícia. Anem fent asfalt, durant una hora més o menys, i arribem a un punt on una petita barqueta amb funcions de ferry, ens creua a l’altre vorera, on seguir fent via.

Xingping7

Una estoneta més, i els primers símptomes de desesperança que apareixen. Això és força difícil d’aguantar, sobretot el sol al clatell, i potser no ho hem preparat massa bé. Mirant l’esbós de mapa que portem, creiem que encara ens queda més de la meitat del trajecte, i ja son les 12. El sol cada vegada és més persistent, i comencem a pensar que no arribarem a Yangdi a peu. Després d’un intercanvi d’opinions, ens atansem al riu, i trobem una xinès sobre una barqueta. Ens ofereix portar-nos a Yangdi per 200 yuans. El cervell calculadora comença a funcionar, i si per aquest preu pugem, quan ens costarà baixar a Xingping…. No tenim el millor ànim, ni la millor sintonia, així que optem per la via fàcil. Tornem cap a “casa”. Ho negociem amb el capità de bambú, i després de negar-si en una primera ocasió, finalment accepta. Nosaltres paguem un preu que considerem massa elevat, però no tenim la paella pel mànec en aquesta negociació, perquè la nostre poca planificació ens ha deixat en una situació que estem a mig camí, i no veiem seguir endavant a peu, ni tornar enrere caminant. I amb aquesta presentació, i el nus definit, imagineu el desenllaç. El que podia ser un recorregut d’aquells per recordar, es converteix en una estoneta de barca entre paisatges bonics, que ens sembla curta pel que hem pagat, i que ens torna entre cares llargues, decebuts pel fracàs de la nostre expedició cap a les terres llunyanes de Yangdi….

Xingping2

Xingping6

Xingping4

Xingping3

Un cop al hostel, res millor per oblidar la primera part del dia, que un parell de whisky dobles per triplicat…..jajaja és broma ☺….no hagués estat malament, però una migdiada antològica, fa també l’efecte desitjat, i al canvi, no ens despertem amb mal de cap, i si amb una mica de gana.

Després d’un aiguat dels que fan època, que serveix per portar-nos de nou a aquest mon, sortim a fer un passeig per la part antiga del poble, que acaba en el petit raconet de pau i felicitat culinària que hem trobat, on seguim experimentant amb la seva carta quasi interminable.

Alguna paradeta en algun bar on fer una llimonada o te gelats, segons els gustos, i a fer dutxes i quotidianitats al bar del hostel.

Poques taules, i grans, així que algun convidat occidental es cola a les nostres converses, però no estem gaire sociables i no la allarguem en excés. I per acabar amb Xingping, matem la última nit en aquest lloc, amb un antull tot i que no tenim massa gana, una pizza a la llenya, amb una cerveseta per acompanyar.

Els crits dels xinesos de la taula del darrere, que s’han passat amb la beguda, ens indiquen que ha arribat la hora de retirar-nos a l’habitació, o iniciar una disputa que s’emporti una mica de les tensions i mala llet acumulades del dia… ☺ Però no, no us preocupeu, només era una llicència per donar-li dramatisme al relat, no estava entre les opcions a triar, i a més ells no en tenen cap culpa del nostre mal dia. Així que a dormir, que segur que el dia de demà serà millor, i si no, doncs res, l’endemà de demà que un altre serà….

8 thoughts on “Dia 83: El riu Li i les seves barquetes de bambooooo

 1. O sigui, que pel matí la poca planificació us va deixar a mitges, però vaja els paisatges des de la barqueta igualment maquíssims, oi ?

 2. Sento el fracàs de la excursió del matí, però la forta calor i el cansament era millor fer mixa volta. De paisatges si que valia. Petons,Avi

 3. Hola parella! Sembla que el fet de veure meravella rera meravella encara no us ha cansat, je je! aquestes muntanyes són al.lucinants, heu provat de fer el viatge amb globus per Yanghuo? a nosaltres ens va encantar fer-ho, és una experiència única amb un paiosatge així! Una abraçada

  • Ostres!!!!! Doncs és una de les coses que ens quedarà per fer per la propera vegada, perquè amb aquest paisatges, i la experiència del vol en globus deu ser espectacular!!!! Aquesta vegada només va tocar, caminar, i les barques de bamboooo….
   De moment, encara seguim amb la flama viatgera cremant a tota màquina!!! Alguna baixada puntual, però el viatjar és massa bonic, i estem veient que quan ho fas sense pressa, agafa una dimensió diferent que ens encanta!!!! Així que de moment a veure i viure més coses per seguir-les explicant. I ja sabeu, que si voleu us convidem a afegir-vos que us esperem on faci falta. Una abraçada viatgera!!!!! 🙂

 4. No sempre tot surt a la perfecció i de vegades també estem cansats de planificar i vet aquí les conseqüències… però, pel que es veu, els paisatges eren fantàstics, malgrat el mal dia…

  • Si com sempre, el viure les coses, surtin be o malament és una experiència enriquidora en qualsevol dels sentits. En aquest cas, no va sortir bé l’excursió, però ens va fer apendre alguna cosa de nosaltres mateixos… i a més els paisatges eren preciosos, així que més es pot demanar!!! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s