Viatge a Ítaca

Dia 112,113 i 114: Perquè ens encanta Boudhanath

12 comentaris

28, 29 i 30 de setembre

Viatjar. Sembla que una força invisible sempre t’empenyi a avançar, moure les cames, i que el cos les segueixi buscant sempre el més enllà. En els viatges més curts, les rutes planificades atapeïdes d’items que cal veure i visitar, són un dels requeriments del viatge, perquè necessitem més veure que viure, o si pot ser, les dues coses alhora, però ràpid que toca passar al següent. La data de caducitat del viatge així ho demana, i costa renunciar a aquesta manera de fer, quan tens la possibilitat de veure un país en 20 dies, perquè hi ha molta cosa que visitar i no saps si tornaràs.

Boudhanath5

Potser els viatges llargs, no són només un sumatori de viatges curts on veure moltes coses. Per nosaltres, també ha comportat un canvi de mentalitat, no buscat, si no adaptat pel ritme de la vida que portem. Sabem que encara falta, que el món és ple de coses, i que si falta alguna cosa per veure, no passa res, ja hi tornarem, perquè de viatjar, si t’agrada, i ho vols, creiem que no se n’acaba mai. Ho hem descobert fent camí, i ens encanta!!!!

Boudhanath

Boudhanath2

Boudhanath10

Amb aquest decàleg de viatge, que evoluciona a cada pas, vam arribar a Nepal. Katmandú, ens va semblar una bona opció per deixar uns dies les nostres pesades motxilles, i trobar una mica de la intimitat perduda en habitacions compartides, i cases alienes. I tornar a tenir un petit raconet que sentir com al nostre espai de seguretat, que no teníem des de que vam deixar el pis, allà per a finals de maig. Fugint de la funcionalitat, el caos, i el pas continu de Thamel, vam arribar a Boudhanath, una Stupa preciosa, però a més un raconet, aliè al ritme de món del país on es troba. On la vida passa més a poc a poc, i sempre en el sentit de les agulles del rellotge en torn a la gran Stupa.

Boudhanath8

I a més d’aquest fil que ens ha portat fins aquí, hi ha quatre coses que ens han convidat a quedar-nos-hi un temps, vivint el dia a dia, i sense necessitat de moviment, només empapant-nos de l’entorn i de les coses que ens agraden.

Boudhanath4

El primer i més important, com ja he dit, el barri. Un parèntesi al soroll, que sents només passar les portes que porten al camí circular. Els carrets situats al voltant, plens de restaurants, guesthouse, i botigues, són per passejar i caminar tranquil·lament sense cap mena de por, a que un cotxe et passi a tocar, o que tinguis qualsevol disgust quan la foscor convida a tots a marxar a dormir.

Boudhanath6

Boudhanath9

Boudhanath3

El segon, és que hem trobat un lloc per dormir, bo, bonic i barat. Bo perquè ens hi hem sentit molt a gust. Bonic, perquè al costat dels monestir i amb el jardí que té al davant, és una autèntica delícia seure a escriure quatre línies. I barat, perquè paguem només una miqueta més de sis euros, per l’habitació amb bany a dins. Així que recomanem el Lotus Guesthouse a tothom.

Boudhanath

Boudhanath2

Tercer i que ha omplert els nostres dies, i les nostres panxes, ha sigut el Flavours cafè, un lloc recomanat a la Lonely Planet, amb una carta molt extensa, on les pizzes i les amanides ens han encantat. On els preus estan a la mitjana de la zona, i que al seu porxo, els seus agradables cambrers ens han tractat de meravella.

FlavoursCafe

I quart, però no l’últim, el nostre gran descobriment. Una autèntica delícia, que el dia que hi vam entrar per casualitat, quasi se’ns cauen les llàgrimes de l’emoció. La Casita, un restaurant regentat per una parella madrilenya, el Dani, i la Montse, viatgers de món, encantadors, i amb mil històries per explicar, i aconsellar al viatger. La carta espectacular!!! Truita de patates amb pa amb tomàquet, amanides amb vinagre de Mòdena, i ous ferrats dels que es poden sucar acompanyats de patates de veritat (no congelades com a tot arreu), entre d’altres coses. Una autèntica delícia que el viatger que passi per aquí no pot deixar de tastar. A més, esmorzars supercomplets a preus molt assequibles, dels millors que hem vist en tota la nostre ruta, i sense dubte la millor Wifi que hem trobat a Nepal. Un luxe pels que necessitem fer servir Dropbox…

LaCasita2

LaCasita

I si a més, tot això ho sumes a un personal, que el castellà que han après, el parlen amb un somriure a la boca, sempre contents, sempre feliços que t’encomanen d’energia positiva, mentre et tracten amb una educació i cordialitat de les que fan época, doncs ja ho tenim. Que no volem marxar d’aquí!!!!!

Boudhanath3

Gracias chicos porque nos habéis hecho volver a casa unos días ☺, y sobretodo por vuestras historias, compañía y cariño, que hacen que estos días hayan sido un privilegio para nosotros. I por supuesto, marcamos con una X en nuestro reloj viajero que os volveremos a ver…. ☺ sea donde sea….

Així que més coses hi haurà pel mon, però aquest dies que hem passat aquí son d’aquells que recordarem com a especials.

Boudhanath

12 thoughts on “Dia 112,113 i 114: Perquè ens encanta Boudhanath

 1. q po “pan tumac” boníssim, visca la nostra cultura i llengua arreu del món
  eva, la foto on estàs d’esquena és xulíssima!

  • Si!!! Molt bona la adaptació idiomàtica. El sabor calcat al de casa, i és que aquest nois de la Casita saben com fer les coses… I si que és xula si, tenim problemes per triar les fotos perquè l’Eva queda be a totes les fotos 🙂

 2. Quines ganes de truita de patata al Nepal!!!

  • Bufffff nino, ni t’ho explico!!!!! Lagrimones se nos caian… además el chico se llamaba Dani y tenia mil y una historia para explicar, y la chica Montse, y era un encanto… Una pasada de sitio para nosotros!!!!

 3. Molt bones les reflexions sobre el viatjar ! Que bé el descans i relax aquest en aquest barri de Kathmandú ! Cal apuntar-se això del Lotus Guesthouse i el café aquest. Tot plegat magnífic !!

 4. Ala què bó “pan tumac” m ha costat d entendre i tot! Jejeje!! Que xulo per això trobar-vos per uns dies com a casa. AHH i una altra cosa, Mario l has escrit tu oi aquest?? Tot i q no has nomenat l Eva (així se qui escriu) crec a q has estat tu. Vaja vaja li estàs prenent el relleu eh! Deunidó lo be q escrius!!

  • Jajajaja, la veritat és que el pantumac estava deliciós!!!! Una autèntica passada!!!! 🙂 Si aquest el vaig escriure jo. Habitualment escribim un dia cadascú, o si algun dels dos en te moltes ganes, doncs a escriure s’ha dit… petonetssss

 5. Me encantat sobre tot La Casita amb el mengar tan nostra, amb una parella madrillena, tan simpàtics i el seu restaurant . Petons, AVI.

  • A nosaltres la Casita també ens encanta, i a més, després de portar tant de temps fora, s’agraeix encara més!!! I el Dani i la Montse la veritat és que son encantadors. Un veritable descobriment!!!!

 6. Visca el pa amb tomàquet! Perquè rieu una estona, vegeu com es fa un autèntic pa amb tomàquet: http://4cats.llull.cat/4cats/detall.cfm/CAPITOL/13/ID/26826/CAT/delicatessen.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s