Viatge a Ítaca

Dia 130 i 131: Seguim visitant Varanasi

6 comentaris

16 i 17 d’octubre

Aquest és el cinquè cop que vinc a l’Índia, però en cap dels quatre anteriors havia estat a Varanasi, no sé perquè però era una ciutat que em feia molt de respecte, per tot el que significa per als indis, i per tot el que hi pots arribar a veure.

Varanasi5

Varanasi10

Quan ens vam plantejar afegir l’Índia a la nostra ruta de la volta al món, la ciutat de Varanasi, va ser una de les primeres que em van venir al cap, a part evidentment d’Agra per a que el Mario pogués veure el fantàstic Taj Mahal. I us preguntareu, perquè si en quatre vegades no hi havia vingut, perquè aquesta cinquena finalment vaig decidir de venir, doncs bàsicament per dues raons, una d’elles perquè potser ja tocava (tot i que potser pel Mario no tocaria) i segona perquè ens venia de pas entrant des del Nepal i era una bona primera parada després de creuar la frontera.

Varanasi3

Varanasi2

Després d’estar quatre dies per aquí, podria dir que se m’ha confirmat el que sospitava abans de venir, crec, que aquesta ciutat és de les més dures de l’Índia, o si més no de les que he estat. A més suposo, que el fet que durant els dos primers dies ens hagi estat plovent, ha agreujat la sensació. I perquè dic això? Doncs perquè potser és una ciutat semblant a Agra, però sense el Taj. Una ciutat molt bruta, amb molts més animals que no a altres ciutats d’aquest país, molt caòtica, amb molt soroll (suposo que fins aquí no hi ha gaires diferències amb altres ciutats índies), on els conductors de rickshaw o els venedors es fan pesats en extrem, i a sobre, s’hi ha d’afegir la brutícia del Ganges i sobretot els crematoris. Crec que el que vaig veure el primer dia realment em va impactar, no se si realment estava preparada per veure allò, o… bé suposo que mai s’hi està, però encara em ve la imatge al cap de tant en tant i uixxxxx.

Varanasi

Varanasi13

Tot i així, aquests dos dies han sigut una mica millors que els dos primers, potser perquè ja ens hem fet una mica més a la ciutat o potser, més probablement, perquè ha deixat de ploure i almenys els carrers no estan plens de fang, tot i que si de brutícia i cagarades de vaca per tot arreu.

Els dos dies ens els hem pres molt tranquil·lament, i cada un d’ells hem visitat una zona de ghats, ara tampoc massa estona, no crec que el nostre cap ho aguantés i així, la resta del dia l’hem passada a la Guest House escrivint, o relaxant-nos.

Varanasi8

Varanasi7

El primer dia ens vam dirigir cap al centre (on haguéssim anat segurament si el rickshaw no ens hagués portat a la zona on estem) on hi han diferents ghats com el Dashashwamedh Ghat. Per arribar-hi hem estat forts mentalment i dient que no a tots els conductors de rickshaw hi hem arribat a peu i el mateix per tornar, no és lluny, uns 2 o 3 kilòmetres que pots anar veient com discorre la vida a una ciutat com aquesta i més en un barri musulmà on hi ha hagut una festa on han matat molts animals i ara pots veure els restes que han quedat (quan dic que aquesta ciutat no m’acaba de convèncer…).

Varanasi12

Varanasi9

La zona del Ghat aquest seria la zona més turística on a part de milers de conductors de rickshaw que t’avasallen al sortir, també hi ha moltíssims venedors de tendes que ho fan quan entres. Però impassibles hem anat passant fins arribar al Ghat. On hem pogut estar observant com la gent va a fer les seves ofrenes al riu, o com fins i tot s’hi banyen o renten… Ara, tot això amb una aigua… que no hem gosat ni tocar!

Varanasi4

Varanasi6

Si que puc dir que la zona amb tots els seus ghats és molt fotogènica i més que el riu la gent que hi ha, així que us podeu imaginar que ens n’hem fet un fart!!

Varanasi11

El segon dia hem tornat al Assi Ghat, ja que volíem poder-lo veure amb menys pressa i sense la pluja insistent que vam tenir, i així de pas hem aprofitat per tornar a menjar una de les pizzes de la Vaatika.

Varanasi15

Varanasi14

En aquesta zona hem vist que hi ha molta menys gent, i que aquí no hi van a fer ofrenes, això si, surten un munt de barques per fer el passeig pel Ganges i per tant… molts barquers pesats preguntant-te si vols fer una volta fins els crematoris, entre que són pesats i sentir crematori….

I així hem passat aquests dos dies, coneixent una mica més aquesta ciutat, que realment crec que serà difícil que hi torni.

6 thoughts on “Dia 130 i 131: Seguim visitant Varanasi

  1. Acollonant això de Benarès, les dues primeres fotos ja són prou representatives del caos, nomès li falta el so i l’olor !! i els crematoris, en fi…..

  2. Es espantós veure els carres amb tanta gent junt amb vacas i altres animals tot barrejar.Petons,. Avi.

  3. Impressionants les fotos. Esteu fets tots un reporters!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s