Viatge a Ítaca

Dia 137: Per fi fent un enoturisme com cal!!

10 comentaris

23 d’octubre

Ja sabeu del meu interès pel món del vi i sobretot per l’enoturisme, i és per això que en aquest viatge aprofito cada ocasió que en podem fer. De moment, havíem tingut dues experiències no plenament satisfactòries sobretot per la barrera idiomàtica. Ni a Xina ni a Japó vam poder aprendre gaire, ja que tot i trobar un parell de persones que sabien alguna coseta d’anglès no el dominaven, i això va fer que únicament responguessin les preguntes que els hi fèiem i no ens poguessin fer una visita com deu mana.

Aquest fet potser m’havia portat una mica de desil·lusió, i tot i estar engrescada a fer-ne aquí a l’Índia no les tenia totes. A més quan vam preparar una mica aquesta zona, tenia dos cellers al cap, el primer de tot era Fratelli Wines, que té un ressort i tenen una oferta de dues nits bastant atractiva. Però al buscar com arribar-hi…. ufff si no vas en cotxe és massa complicat ja que no tenen una estació a la vora i clar si has de pagar els transports les dues nits s’encareixen a gairebé el doble.

La segona opció va ser Sula Vineyards que estan a tocar de Nashik i també tenien un ressort dedicat al món del vi, i això ja em va agradar més, per dues raons, una per tenir una estació de tren important a la vora (que a més tenia connexió directe amb Agra), i l’altre perquè Nashik és una zona de cellers i per tant tindríem ocasió de veure’n més d’un. El dubte va ser si fer dos nits al ressort que té Sula, o en canvi fer dos nits a un altre hotel i una al de Sula, i aquesta va ser la decisió, i crec que més que encertada, ja que l’hotel que vam escollir per fer-nos un petit regal d’aniversaris va ser l’Ibis i hi estem d’allò més bé!!!!

Pels dos dies sencers que estarem aquí, hem decidit visitar tres cellers: el de Sula es clar, York i Grover Zampa (abans anomenat Valle du Vin), aquesta decisió la vaig prendre després de fer algunes preguntes a través de Twitter i que un parell de comunity managers de Nashik em recomanessin aquests tres cellers.

Com amb la nit a Sula ens entra la visita al seu celler, i amb les nits al Ibis ens en regale un altre a escollir, entre Sula i York, en teníem dos dels tres que volíem veure, així que pel nostre compte només n’hem hagut de fer un, i aquest ha sigut el de Grover Zampa.

Amb aquestes premisses aquest matí, hem fet un esmorzar com fa molt que no fèiem al Ibis, i després hem demanat un taxi per anar a fer la primera de les visites enoturístiques.

Aquest celler està una mica allunyat de Nashik, i al taxista li ha costat bastant trobar-lo, ara pel camí hem anat veient un paisatge preciós. De fet, ha hagut de preguntar varies vegades i en un trencant no em pregunteu perquè però ja he vist que no agafava la direcció correcta, és una cosa que em passa freqüentment, tinc una intuïció amb les direccions que rarament falla, deu venir de família? (també us passa Albert, Avi i Mare?). Efectivament després d’una estona hem arribat a un lloc que ja es veia que no era i al preguntar hem tirat enrere. Al arribar al trencant de nou, hem girat per on jo ho hagués fet inicialment i en uns cinc minuts ja hem arribat al celler.

GroverZampa2

Allí ens esperava una persona disposada a fer-nos la visita, i primerament ens ha ensenyat les vinyes plantades al peu de la muntanya i amb unes vistes impressionants a la vall i al embassament que hi ha en aquesta zona. Al arribar a dalt de tot ens ha explicat que estan construint un ressort que hauria d’estar en uns dos anys. Aquí ja he començat a xalar de valent, poder fer una visita amb una persona que t’ho va explicant tot i que a més a més ho fa en anglès i ho pots entendre tot!!!

GroverZampa

GroverZampa3

Al tornar al celler i veure les cubes de fermentació hem pogut conèixer l’ajudant de l’enòleg amb el que ja hi ha hagut molta empatia quan ha vist que ens interessava molt el món del vi, i que a més hi enteníem una miqueta.

I després d’una visita més aviat curta però suficient, ja hem anat a tastar els seus vins. Ens han ofert l’opció de tastar 5 vins més 2 escumosos per 400 rupies i hem acceptat.

GroverZampa6

La veritat que els vins d’aquí ens han sorprès gratament, després de l’experiència Xina i Japonesa on els vins la veritat no eren res del altre món, poder tastar uns vins que si que estan bé….

GroverZampa4

Per començar hem tastat dos blancs, un sauvignon blanc i un viognier que pel meu gust els hi faltava un toc de fredor, però no estaven gens malament, després hem tastat els vins escumosos fet amb el mètode champanoise, i aquests si que els hem trobat originals i diferents al que estem acostumats, un d’ells era un blanc de Chenin amb 3 anys en ampolla i l’altre un rosat de Shiraz, si, si, un vi escumós de Shiraz, per mi que m’agrada el Shiraz ha sigut tot un descobriment!! I finalment hem tastat 3 negres, el jove que és de Cabernet, Shiraz i Zinfandel, un de Cabernet Shiraz i un únic de Shiraz, tots ells estaven molt bons, sobretot l’últim.

GroverZampa8

GroverZampa5

A més quan acabàvem amb els escumosos ha arribat l’ajudant de enòleg, i hem pogut conèixer una mica més els interessos d’aquest celler, al igual que hem sabut que ha estat a Sonoma i també a Nova Zelanda preparant-se per enòleg i… vol fer una estada al Priorat!!! Siii el coneixia i al veure que jo portava la samarreta…. M’ha preguntat si valia la pena anar-hi i clar…. que li havia de dir!!! Doncs que si!!! I sobretot perquè en el celler on treballa tenen molt més interès en fer bons vins negres i és on hi posen més esforços, així que potser en un temps… el veiem pel Priorat!!!

GroverZampa7

Amb aquesta visita, hem considerat que pel dia n’havíem tingut suficient, ja que era una mica tard i volíem descansar, a més sabent que York està al costat de Sula hem pensat en fer-ho demà abans d’anar al ressort i així també ens estalviem un taxi.

La tornada es clar, s’ha fet molt més ràpida i al hotel hem descansat una bona estona, a part de fer anar la wifi a tope!!!!

I després…. a gaudir del sopar un altre cop que tot està molt bo!!!!

10 thoughts on “Dia 137: Per fi fent un enoturisme com cal!!

  1. Apa, que hasta a la India, heu trobat vinyes molt bones !!! Si, Eva, tens raó amb, la intuïció de les direccions .Jo sempre,encara ara. Petons, Avi.

  2. Per la meva banda, també oloro quan no és el camí encertat. Deu ser la nàpia Bordons, encara que la teva hagi sortit tota coquetona! Quina passada això d’anar amb la samarreta del Priorat a veure unes vinyes a l’Índia!

  3. Qué guapito el vinataire!

  4. I que haig de dir jo amb això de l’orientació ?? Doncs sí, una bona disposició geogràfica de les neurones, que tenim en algun gen …

    Molt encertat anar a veure cellers a la Índia. Que són millor que la Xina i el Japó ? Això deu ser per l’herència britànica: aquests anglesos, encara que a casa seva quasi no en tenen, per tot el món han fomentat la cultura vitivinícola….. encara que ells no són un exemple de saber beure.

    • Potser tampoc la vam encertar amb les visites que vam fer a la Xina o al Japó, però ja només pel fet que puguin parlar anglès i fer-te una visita com deu mana explicant les característiques de la zona i dels seus vins ja fa que tinguessim una millor predisposició pels tastos… I fa molt poquet temps que fan vi, però estem segur que donaran a parlar, i nosaltres ho veurem, perquè segur que hi tornem per aquí!!!

  5. Anem a vore si cert que ixos vins estan bons…. Salutacions!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s