Viatge a Ítaca

Dia 138: continuem en la bombolla de Nashik fent enoturisme

9 comentaris

24 d’octubre

Com que ahir no en vam tenir prou, avui hem seguit fent enoturisme i gaudint del plaer d’estar en un hotel de veritat i poder provar vins que realment ens agraden i valen la pena. Sembla que aquí a la Índia si que en saben fer de vi, i molts hi posen la mateixa passió que la que trobem en la nostra terra.

Així que hem començat aviat el dia i amb un bon esmorzar al Ibis, amb truita, torrades, cereals, fruita, llet, suc de fruita i cafè amb llet!!!

IbisNashik

Amb la panxa plena ja hem recollit les nostres motxilles (ja que aquesta nit no dormirem aquí) i hem agafat el taxi que ens portarà cap al celler York, però sembla que hem arribat massa d’hora, ja que les visites comencen a les 12, així que la mitja hora que hem arribat abans hem aprofitat per gaudir de les vistes a les vinyes i poder comprovar que aquí la alçada de les mateixes és molta més que a Catalunya, de fet són de la nostra alçada!!!

YorkWinery

YorkWinery2

YorkWinery3

Com encara era massa d’hora hem anat a la sala de tastos, i…. quines vistes més magnífiques i a sobre com està tot obert s’hi estava d’allò més bé, així que allà escrivint una miqueta hem estat esperant a que arribés el que ens havia de fer la visita.

YorkWinery4

YorkWinery5

La visita, al igual que la d’ahir ha sigut curta, però hem pogut saber que l’alçada de les vinyes es deu a que com aquí estem en un clima tropical i fa molta calor, les fan créixer més per a que el reflex del sol a la terra no les cremi, ja que si estiguessin més a tocar del terra patirien massa calor.

Durant la visita, també hem sabut que Moet Chandon elabora aquí algun dels seus espumosos i per això s’han plantejat començar a fer-ne ja que de moment no en fan.

I finalment ha arribat l’hora de tastar els vins!!! I Deu ni do perquè n’hem tastat 7!!! Començant per un Sauvignon Blanc i després un Chenin Blanc, i la veritat és que aquesta varietat ens està sorprenent força i ens agrada. A continuació un rosat de Zifandel bastant bo (tenint en compte que els rosats no són la meva preferència) i d’un color més semblant als francesos que no als nostres. Aquí, ja hem passat als negres, el Cabernet Merlot, el Reserve Cabernet Sauvignon i el Reserve Shiraz i aquí, cosa estranya a nosaltres ens ha encantat el Cabernet Sauvignon, molt més que no el Shiraz, de fet tant, que n’hem comprat una ampolla. I per acabar… un verema tardana de Chenin Blanc que hem trobat molt bona, potser no seria com el verema tardana de la Cooperativa de Falset Marçà que tant li agrada al Mario, però es podria semblar al Vi del Vent de Mas Vicenç que tan m’agrada a mi, ja que és dolç però no en excés.

YorkWinery6

YorkWinery7

Amb això hem acabat amb la visita, que també ha sigut molt bona ja que el que ens la feia també està molt interessat en el tema i hem pogut estar xerrant durant el tast i s’ha fet d’allò més amè.

De York al hotel Beyond Sula han sigut 5 minuts i només arribar ja ens han donat l’habitació amb vistes a la piscina i amb una dutxa… ufff no sé si és bo tant de luxe!!!

BeyondSula4

A la recepció ens han dit que si volíem podíem anar a la visita de Sula a les 4:15, així que encara teníem una mica de temps i per tant… cap a la piscina s’ha dit!!! Una piscina no molt gran però de les estil infinity, i cap a quina infinitat??? A la de les vinyes!!!!

BeyondSula

BeyondSula2

De fet, aquest hotel està totalment tematitzat amb el vi, ja que per exemple les habitacions tenen nom de varietats de raïm, blanques a la planta baixa i negres a la primera planta, i no només tenen el nom, sinó que a dins de l’habitació hi ha una petita explicació de la varietat, com és, on es produeix, i quins vins fa. Bona manera d’aprendre una miqueta més del món del vi!!! A nosaltres, ens ha tocat l’habitació Nebbiolo, una varietat d’Itàlia que també es troba a Califòrnia i al Sud d’Austràlia (ho haurem de comprovar oi??).

BeyondSula5

Després d’un bon banyet a la piscina i d’una bona dutxa ja estàvem preparats per una nova visita, aquest cop al Celler Sula que es troba a 5 km de l’hotel i on ens hi han portat. Només arribar ja ens estaven esperant i hem començant conjuntament amb una altra parella índia. Aquí no ens han passejat per les vinyes i hem anat directament a on s’elabora el vi. També ha sigut ràpida i hem arribat aviat a la sala de tast molt ben decorada, i on realment venia de gust tastar algun vinet 😉 Aquí n’hem tastat menys, començant pel escumós rosat, seguit pel Sauvignon blanc, també un Viognier i acabant amb un Cabernet Shiraz, la veritat és que com aquí ha sigut una visita molt més comercial no m’ha agradat tant, i els vins que ens han donat a tastar doncs… ni fu ni fa.

SulaVineyards4

SulaVineyards3

Ara, hem preguntat si ens podíem quedar una mica més abans de tornar al hotel, i com ens han dit que si, hem pujat a una terrasseta que tenen, i allà hem demanat una copa de Riesling i una de Shiraz, i un plat de fruits secs i formatge per acompanyar, i allí si que hem gaudit de valent, amb unes bones vistes i xerrant només nosaltres dos. I crec que aquests dos vins realment ens han agradat més, o potser serà que també influeix molt la companyia i com te’l prens??

SulaVineyards

SulaVineyards2

Un cop acabat ja hem tornat cap a l’hotel i com hem arribat que just s’estava ponent el sol, doncs… ens hem obert l’ampolla de vi que havíem comprat al matí i ens hem pres una copa cada un a la terrasseta tranquil·lament veient com el cel canviava de color. I així…. se’ns ha fet l’hora d’anar a sopar, i al restaurant de l’hotel hem pogut menjar una aminada d’allò més bona i un parell de plats indis molt bons tot i que picants, acompanyats d’una copa de vi cada un, riesling per mi i chenin blanc pel Mario (crec que ja tenim preferits de Sula 😉 )

BeyondSula6

BeyondSula7

I ara una copeta de vi per acabar de gaudir d’aquests dies en una bombolla que ens ha fet sortir de l’Índia de sorolls, brutícia, pobresa…

BeyondSula3

9 thoughts on “Dia 138: continuem en la bombolla de Nashik fent enoturisme

 1. Quina passada !! Voleu dir que no esteu a Califòrnia o a Austràlia ??
  Amb tant d eluxe no sé si els diners us duraran gaire !! Tan fa, disfruteu, ara o mai !!

  • Amb el tema calers doncs ho anem millorant, però ja ens hem tret del cap l’estigma de voler allargar el viatge a costa de no gaudir dels petits luxes que ens fan feliços. Així que aquestes coses les seguirem fent, perquè ens encanten!!!! 🙂 I la veritat és que aquesta zona de la Índia te un potencial enorme a nivell enoturístic, i també pels vinets, perquè ens van encantar uns quants!!!

 2. Efectivament no sabia, quan ho llegia, si éreu a Austràlia o al Priorat… Però ja està bé una mica de repòs i civilització de la nostra de tant en tant…

 3. Amb tant de vins,i bons menjar , sou uns potentats !!! Petons, Avi.

  • Jajajaja aquests dies no ens podem queixar…..ara quan se’ns acabin els calers i tornem, haurem de venir a dinar i sopar a casa teva que no tindrem calers per pagar el menú de la casa del costat…

 4. Ala ala com us heu posat de vi avui! El Mario a la última foto posa uns ullets….

 5. la frase de la coco chanel m’encanta! quanta raó té, el cava – millor q el champagne – serveix per als moments bons boníssims i els dolets, perquè els millora amb només un glop!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s