Viatge a Ítaca

Dia 274: Melbourne, ja som aquí!!!

4 comentaris

9 de març

Brrrrrrrr….si….una mica més….no? on soc??

Melbourne

Aquestes són les primeres paraules a la ciutat de Melbourne, dignes de recordar. I és que hem passat les tres hores i mitja que dura el vol dormint. Un d’aquells vols que t’agradaria que durés alguna hora més, per acabar de completar el cicle de fases de la son. Lamentablement, i gràcies als canvis de longitud horària, ara són les cinc del matí, tot just quan estem recollint la motxilla de la cinta transportadora.

Aquí a Melbourne, i després d’haver-ho intentat múltiples vegades i en tots els idiomes que coneixem, hem tingut la sort, que a ultimíssima hora ens han acceptat la sol·licitud de couchsurfing, així que tenim un lloc on dormir. Amb la Maurni, que és el nom de la nostra salvadora, hem quedat cap a les tres de la tarda, així que des d’ara i fins aleshores anirem fent temps. El primer de tot, seure una estoneta a l’aeroport fins que el dia claregi que no ens agrada començar a conèixer una ciutat quan encara no t’hi veus. I aprofitant la wifi que hi ha al aeroport, hem pogut llegir algunes de les coses que s’han de fer a Melbourne. Especialment recomanable el post http://www.sempreviaggiando.com/2014/01/28/que-ver-hacer-en-melbourne , que ens ha agradat i ajudat força. A més si teniu temps feu-li una ullada al blog que val realment la pena…

Per arribar al centre no hi ha massa opció de transport públic. S’ha de triar entre taxi, o un bus força car. Triem el bus, i en uns trenta minuts som al centre, a l’estació d’autobusos deixant l’equipatge en una consigna també pagada a preu d’or. Per acabar-ho de rematar, hem comprat la targeta que necessites per moure’t en transport públic i que tampoc és barata, així que concloent, no hem trepitjat els carrers de la ciutat i ja hem gastat un dineral… ☹

Un cafè en una cafeteria triada a l’atzar, on casualment llueix a l’entrada un cartell d’Starbucks, servirà per en alguna de les seves butaques re connectar el sistema vital, i que desaparegui la son i el cansament. És difícil, però finalment ens aixequem i comencem a passejar pels carrers de la ciutat.

Melbourne2

Dilluns és festa, pont de tres dies, la formula 1 que arriba, i a més diversos festivals gastronòmics i d’activitats diverses, li donen molta vida a la ciutat. La calor de ple estiu, fa que passejar amb pantalons curts i samarreta de tirants sigui quasi una obligació. Nosaltres, amb texans i sabates de muntanya, el primer que fem després de suar sense parar, és visitar la oficina de turisme més gran que hem vist mai. Recollim papers i més papers, i mentre intentem col·locar-los a on podem, sona el telèfon. És la Montse, una companya de l’Eva que està estudiant un temps a Melbourne, així que quedem que passarà per aquí, i anirem a fer un tomb.

Melbourne3

La Montse baixa les escales, i després de les salutacions, anem a fer una volta mentre ens explica la seva vida a la ciutat. El passeig pel costat del riu està atapeït de gent, i mentre caminem i ens fa recomanacions al voltant de coses a veure, anem fent una volta per aquesta part que tot i la calor ens agrada força.

Melbourne5

Melbourne6

Melbourne7

Un McDonalds és una opció econòmica per dinar, i a més de tenir-hi aire condicionat, fan una promoció de begudes amb gas, gelades. Ara li toca el torn a un sprite gelat, que com a bon fan, no puc deixar de tastar.

Melbourne8

La Montse ha de marxar, i nosaltres també. Ens ha agradat molt veure-la, i a veure si tenim la ocasió de repetir. Les motxilles ens esperen, i un parell de trens també, que la nostra couchsurfer viu prop de St. Kilda, i la millor opció que hem trobat és arribar en trens de rodalies. És senzill i ràpid, i tot just arribar a la estació, la Maurni ens passa a recollir. Com ens haurà reconegut???

Melbourne4

Ens instal·la a casa seva. Una habitació per nosaltres, i un pis molt bonic. Seiem una estoneta i xerrem sobre moltes coses. Ens havia proposat anar amb ella a una trobada amb un grup d’italians i anar al cinema, però com estem destrossats, farem la trobada, però no el cinema. Abans, descansem una estoneta, i cap a les sis tot just abans de sortir de casa, mengem un bon plat de pasta.

La ciutat ens espera, i caminem pels seus carrers cap al punt indicat. Arribem a l’hora convinguda però no hi ha ningú. La pel·lícula italiana en versió original comença més tard, però havien quedat abans per xerrar una estoneta. Poc a poc va arribant gent. Amb el Lisandro un argentí emigrat, puc parlar una bona estona de futbol, i és que feia molt de temps que no ho feia…

Melbourne9

Amb la resta del grup, també ens anem explicant històries, especialment amb el Michele, un australià que ha fet un parell de setmanes de classes de català al casal català de Melbourne. La pel·lícula és a punt de començar, ells entren a seure en les còmodes butaques, i nosaltres retornem a trobar el anhelats llits.

Melbourne10

De tornada, i quan obrim la porta, ens saluda el gat de la casa. Un animaló molt simpàtic i pelut, que s’estranya de veure’ns entrar però no diu res. Només faltaria, perquè ens emportaríem un bon ensurt. I sense res més interessant que explicar, el llit ens espera, i més concretament EL LLIT, que fa la pinta que ens segrestarà fins demà ben entrat el matí….

Informació pràctica:

– A l’aeroport de Melbourne teniu wifi gratuïta

– Per anar al centre l’única opció que hem trobat és el skybus que val 18$ per persona

– Per moure’s per Melbourne en transport públic heu de comprar la miky card que costa 6$ o teniu un visitor pack que us inclou 8$ per 14$ en total, dels que el primer dia podeu agafar tot el transport que vulgueu per 6$

– En el mapa que donen al visitor center indica els llocs amb wifi gratuïta a la ciutat.

4 thoughts on “Dia 274: Melbourne, ja som aquí!!!

  1. Sembla que això ja no és tan barat com altres països, oi ?

    • no, aquí ja estem a uns nivells similars o una mica més elevats que a casa. Però el poder anar amb la furgoneta està fent que no es dispari massa el pressupost, de fet estem gastant menys del que pensàvem

  2. Be, ja esteu a Melbourne, i les Grans ciutats ja se sap que tot es mes cart . PER MOSTRA BARCELONA. Petons, Avi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s