Viatge a Ítaca

Dia 275: Descobrint els carrerons de Melbourne

5 comentaris

10 de març

Potser podríem fer més coses, aixecar-nos abans i patejar les ciutats fins que féssim fum de les sabates de tant caminar. Però en el dur ofici ☺ de viure viatjant, hi entren variables que et fan veure la vida des d’una altra perspectiva. Avui, i després de dues nits sense haver dormit com deu mana, aquesta ha sigut la nostre. Un llit còmode, d’aquells matalassos que et xuclen, i no et permeten llevar-te fins que l’últim gram de cansament ha desaparegut, o al menys quan et dutxes després de llevar-te, així ho sembla. Una dutxa, que gratificant de bon matí, i més quan no cal fer-la amb aigua freda…

Melbourne diuen que és la ciutat australiana més europea. De fet, entre els seus 3,5 milions d’habitants hi ha una barreja de cultures que es demostra en la seva gastronomia rica i diversa. La història d’aquesta ciutat és moderna, no hi ha períodes medievals, ni clàssics a la manera que ho coneixem. Suposo que els aborígens alguna cosa hi hauran de dir a la història d’abans de que existís aquesta ciutat, però pel que fa a monuments centenaris aquí no en trobarem, així que toca caminar, i caminar, que entre els seus racons trobes el veritable esperit d’aquesta ciutat.

L’hora de sortir del nostre piset de St. Kilda, és més de dinar que no d’esmorzar, així que agafant el tren que ja tenim dominat, ens plantem a Carlston Park, una petita zona verda on no hi ha massa gent tot i ser dilluns festiu.

Melbourne

Melbourne5

Fent via, les nostres passes s’adrecen cap a Fitzroy un barri, on entre casetes i botiguetes amb molt d’encant hi pots trobar algun grafitti espectacular que decora alguna paret. Avui al ser avui festiu, no hi ha massa cosa oberta, però a lo poc que veiem obert no ens importaria entrar a fer un mos.

Melbourne2

Melbourne3

Melbourne4

Però per l’hora de dinar, ja tenim objectiu fixat, i és que la Roser al blog que us anunciàvem ahir, anomenava un lloc, i un plat que no podem marxar d’aquí sense tastar. El lloc es troba al carrer Lygon street, bon nom per un carrer ple de restaurants italians. El número 123, fàcil de recordar, perquè si no haguéssim tingut un problema, al no recordar el nom del lloc. I el lloc, una pizzeria, de nom ara si apuntat, Mercadante, on el plat estrella és una pizza, però no de les tradicionals, si no de Nutella, i és que a l’Eva és dir-li aquesta paraula i el mon para de rodar…

Melbourne22

Melbourne6

El local correcte, el servei bo, les pizzes estan bastant bé, però és demanar les postres, i veure com el fan al forn de llenya, i ja comences a salivar. Pizza de Nutella, preparada a consciència i pensada per a que la recordis temps i temps. Un veritable plaer, que no es pot perdre si algú pensa venir per aquestes terres. I a més, els preus força raonables tenint en compte a la ciutat on ens trobem.

Melbourne7

Melbourne8

Sortim, pensant com i quan hipotèticament podríem tornar, i mentre caminem passem pel costat de l’antiga presó. Visites culturals per recórrer els seus passadissos, però després de la xocolata, les reixes no hi combinen.

Melbourne9

Busquem carrers, els petits carrerons pels quals és coneguda aquesta ciutat. En busquem alguns d’especials i particulars que ens criden l’atenció. Només en trobem de moment algun on cafeteries de tot tipus i colors, omplen els petits carrers on els cotxes no hi circulen, i fan un goig el passejar-hi.

Melbourne10

Melbourne11

De camí cap a la Federation square hi trobem diverses botigues de souvenirs. Aquí en trobem mil i un que ens agraden, però no hi caben a la nostre motxilla, ja plena de records. La plaça de la federació a la qual arribem, s’ha convertit en un símbol de la ciutat i de la seva modernitat, tot i que no a tothom agrada. Allà i sent un diumenge s’hi concentra molta gent, fent activitats diverses. Una televisió gegant que retransmet un segment del que passa a la plaça, i com no l’Eva no es resisteix als seus segons de glòria i fama televisiva, a la manera de la australiana “veïns”.

Melbourne23

Melbourne12

Melbourne13

Melbourne14

Seiem a copsar el pas de la vida del jovent de la Fed Square, però comença a ploure. Sense massa força, però que convida a buscar aixopluc, i que millor que fer-ho a dins d’un dels edificis annexos a la plaça que ofereix la possibilitat de veure una exposició gratuïta d’art indígena. Una mica diferent al que esperàvem veure, però que és interessant. Segur que la Glòria ens hagués animat i molt la visita…

Melbourne15

Melbourne16

Deixa de ploure, i última passejada pels carrerons que envolten la plaça. Allà i quasi bé per casualitat, trobem un dels que buscàvem, on els graffitis convertits en obres d’art empapen les parets de color i vida. Al entrar al carrer, un cartell que t’anima a entrar-hi on hi pots llegir alguna cosa semblant a: “ Entra i gaudeix, que l’entorn és segur, no pateixis…”

Melbourne17

Melbourne18

Costa que s’accepti aquest tipus d’art a determinats llocs, però aquí i fet amb aquesta cura, i d’aquesta manera, converteix aquest carreró en un dels llocs més bonics i visitats de la ciutat, d’això n’estem segurs.

Melbourne19

Toca tornar, que hem quedat per fer una volta per la platja de St. Kilda. El tren i el camí cap a ell ens confirma el que ens havien anunciat. Avui és un dia festiu, que en la conjunció amb algun dels festivals de la ciutat, fa que vegis a hores en que a casa estaríem berenant, alguns grups de jovenets i jovenetes de vestimenta curta, i difícil de portar sense que et tirin ous a qualsevol ciutat europea, i que ja van passats de rosca. Que he de dir jo d’aquestes coses… ☺ però fa gràcia veure les coses des de l’altre banda…

Després de passar per casa, sortim tots dos i la nostre amfitriona a fer un passeig per la animada zona de platja i els seus voltants. Podria semblar un Salou, o un Platja d’Aro, però amb un bull més de cocció, i un parell de capsules de glamour per donar una mica més de sabor al caldo. La Mourney, ens vol portar a sopar, a un lloc, concretament a una pizzeria, que fan descompte els dilluns, i casualment avui és dilluns. No passa res per menjar el mateix dos àpats seguits, que després en dos mesos ni les tastarem.

Melbourne24

Allà ens trobem amb una de les seves filles, i amb un amic de la Mourney, que també estudia italià, i que ens fa quatre cèntims de les coses que hem d’anar a veure en les nostres següents passes per aquest país inabastable. Les Pizzes delicioses, i després de preguntar-ho, ens apliquen el descompte tot i que avui no toca ja que es festiu.

Melbourne20

Ara fem un passeig per la platja, tot i que ja és fosc, podem veure un parc d’atraccions amb una entrada força curiosa. Una estoneta curta de caminar, i a tornar cap a casa a descansar de tant passeig.

Melbourne21

Informació pràctica:

– La Pizzeria Mercadante la podeu trobar al carrer Lygon Street 123 (http://www.mercadante.com.au/)

– A la Pizzeria Itali.co a St Kilda els dilluns les pizzes surten a 13$ i són realment bones!

5 thoughts on “Dia 275: Descobrint els carrerons de Melbourne

  1. Pizza de nutella, quines coses !!
    Doncs sembla prou interessant aquesta ciutat !!

  2. Aquesta ciutat deu ser molt europea,que son les que mes m’agraden. Encara que les pizzes no es lo meu.Mol inteesant tot el urbanisme per lo que es veu.. Petons, Avi.

  3. Com que pensant en mi per l’art indígena, eh? No és la meva especialitat, però ja hagués elucubrat una mica…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s