Viatge a Ítaca

Dia 276: Últim dia per Melbourne

8 comentaris

11 de març

Que ràpids que passen els dies, i sempre amb la sensació que no has visitat tot el que s’havia de visitar, i que et deixes molt per veure. Però en aquest llarg viatge poc a poc vas aprenent que és molt difícil poder veure tot el que s’ha de visitar en un lloc o ciutat, i que a vegades és millor senzillament gaudir de les petites coses o els petits plaers.

Avui, m’he despertat amb aquesta sensació, que portem dos dies sencers a Melbourne, i que en canvi només hem visitat una petita part, i que només ens queda avui.

Però aquest fantàstic llit ens atrapa, i és molt difícil aixecar-se d’ell, així que primer una mica de fer el ronso, i després de connexió a internet, per pujar posts, i saber una mica del que passa al mon, que hi ha vegades que simplement no en sabem res de res (i potser seria el millor, perquè pel que hem de saber…).

I en marxa!! Potser no a fer gaire cosa, però si a passejar!! Avui hem quedat amb l’Alberto, un noi que va ser alumne meu al Corte, i que quan va acabar el CEURA (la diplomatura de turisme), no va fer el que tothom i va deixar el Corte per conèixer món, primer un any a Nova York i ara quatre mesos a Austràlia.

Com que volíem preguntar un parell de coses a l’oficina de turisme hem quedat allí amb ell. I com ja era l’hora de dinar hem anat a fer un sushi, siii el Mario aquests dies després de veure’n mooolts llocs no s’ha pogut resistir més!!

I així, mentre dinàvem una mica i fèiem un cafè després, ens hem posat al dia amb l’Alberto, sobre el que ha fet per Austràlia, com és viure-hi, que no s’hi quedaria, i sobre el que estem fent nosaltres. No sé perquè però crec que acabarà fent alguna cosa similar 😉

Ens acomiadem dient-nos que ens trobarem a algun lloc del món, ja que nosaltres seguim en ruta, i ell tot i tornar a Barcelona d’aquí poc segur que en no res torna a marxar, crec que li ha picat el mateix mosquit que a nosaltres 😉

Melbourne25

I nosaltres, tot i que fa un dia bastant lleig plovent a estones, anem a la biblioteca estatal de Victoria que segons ens han dit és molt maca. I efectivament, un cop dins podem veure una d’aquestes biblioteques amb solera, on et venen ganes de posar-te a estudiar o si més no a llegir, potser hi tornem en un parell de dies, si venim a veure amb l’Alberto el partit de la Champions….

Melbourne27

Melbourne29

Melbourne30

Melbourne31

Melbourne32

Melbourne33

I avui de turisme poc més, demà ja agafem la furgo i avui a part d’intentar tancar les motxilles amb la quantitat d’informació que hem anat arreplegant, també volem fer-li el nostre típic sopar a la Maurni.

Melbourne34

Així que baixem a la parada anterior de casa la Maurni, ja que allà sembla que hi ha supermercats més grans i hi trobem un coles, on comprem, pa, tomàquets, patates, ceba, all, ous, pebrots i albergínies per fer les nostres especialitats.

Al arribar a casa seva està sense llum ja que l’estan arreglant, així que aprofitem per fer les motxilles i enseguida torna. I apaaaa!!! a començar a cuinar!! Però avui, la truita de patates no ha sortit bé ja que la paella que fem servir s’enganxa per totes bandes 😦 però alguna cosa he pogut fer, i tot i ser més aviat un saltejat que no una truita, aconsegueixo donar-li la forma i de gust si que està bona. Per sort el pa amb tomàquet i l’escalivada estan perfectes!!

Sembla que a la Maurni si que li ha agradat la truita i la resta, i a més gaudim amb ella d’històries i xerrem i xerrem, sembla que el meu anglès no és tan dolent!! Realment estem tenint molta sort amb el Couchsurfing, ja que a tot arreu trobem gent excepcional que ens acull a casa seva com amics de tota la vida, i ens hi fan sentir molt a gust, tant, que sempre ens fa pena haver de marxar.

Melbourne36

Melbourne35

Però el nostre camí segueix endavant, i tot i esperar que ens tornem a trobar a algun lloc del món, demà ens espera una nova aventura, amb una nova furgoneta, semblant a l’anterior però diferent, i que ja tenim ganes de descobrir-la. I el més important… Tenim dos mesos pel davant per conèixer Austràlia amb aquesta nova forma de viatjar que ens apassiona. Descobrint racons, parant on volem, i dormint en una mini caseta amb quatre rodes.

Així que bona nit, i a gaudir de la nostra última nit en un llit com deu mana i que ens atrapa com no us podeu ni imaginar!!

Informació pràctica:

– A la biblioteca estatal de victòria hi ha connexió a internet gratuïta, si voleu amb pc’s teniu un ús de 15 minuts, però amb wifi teniu moltes taules on instal·lar-vos i a més connectar el portàtil.

– A la Federation Square també hi teniu wifi gratuïta.

– Cal perdre’s pel carrerons, aquí els anomenen “lanes”, i els teniu de tot tipus i ambientació.

8 thoughts on “Dia 276: Últim dia per Melbourne

  1. Costa una mica darrerament entrar als vostres posts amb el 522 empaitant-te, i amb el poc temps que tinc, de vegades no us puc llegir. Avui, després de molts intents, ho he pogut fer. Bona ruta, doncs, i estem ansiosos ja per llegir les noves aventures!

  2. Quina estada mes curta que feu a Melbourne ? Llàstima, sembla una ciutat per passar mes dies. Petons, Avi.

  3. Doncs a mi aquests darrers dies el 522 no m’emprenya gaire: toco fusta !!
    Coincideixo amb el papi: Melbourne sembla per estar-se més dies, però vaja, a seguir que encara us queda món !!

    • Sembla que ja el tenim arreglat això del 522…. I si que és una ciutat per estar-hi dies, però aquí a Austràlia necessites calers per gaudir de la ciutat… I d’això no anem massa sobrats… 🙂

  4. Doncs a mi aquests darrers dies el 522 no m’emprenya gaire: toco fusta !! Doncs NO: ja van tres intents !!
    Coincideixo amb el papi: Melbourne sembla per estar-se més dies, però vaja, a seguir que encara us queda món !!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s