Viatge a Ítaca

Dia 282: Comencem la Great Ocean Road

6 comentaris

17 de març

Que fantàstic que és que en alguns llocs d’aquest enorme país, contemplin la possibilitat de poder fer free càmping, i habilitin certs llocs amb les mínimes condicions per poder-lo fer. I a més, trobar que les instal·lacions estan ben cuidades i netes, i això no crec que sigui tot perquè vingui algú a mantenir-les, sinó perquè la gent que hi passa és més curosa que en el nostre país, i deixen les coses igual que les han trobat. I això, fa que de bon matí puguis anar al lavabo on ho trobes força net, i amb paper. Una cosa impensable en el nostre país, on per poder anar al lavabo quan no ets a casa has d’anar a un bar, prendre alguna cosa, i això tampoc et garanteix que et trobaràs tot en condicions. No ha de ser tant difícil tenir això no? O potser hauríem de canviar la mentalitat de tot el país??

Així que en aquest camping que ahir trobàvem sense ningú, i habitat per un cangur, i on poc a poc va anar venint més gent, ens hem despertat i hem pogut començar el dia en condicions: lavabo, neteja de cara i un bon esmorzar, que avui… Toca anar a la biblioteca!!

Si, avui no hem començat el dia fent turisme, sinó anat a Torquay a la biblioteca per poder pujar posts al blog, que aquí a Austràlia, mantenir el blog al dia és bastant més difícil que en tots els altres països que hem estat, ja que per una banda trobar wifis no és gaire fàcil, i per l’altre el fet de fer free càmping, fa que no tinguem endolls, i per tant que la bateria del portàtil no ens deixi fer tot el que necessitem. Tot i que si que podem anar escrivint alguna cosa al ipad, ja que la seva bateria la podem carregar amb l’encenedor del cotxe al igual que els mòbils.

GreatOceanRoad

GreatOceanRoad2

Per tant, poc després de les 10 érem a la biblioteca en una taula amb tots els nostres estris preparats per posar al dia el blog i altres coses. Escriure, descarregar fotos (que ara amb la càmera nova costa bastant més…), escollir les que més ens agraden pels posts, penjar fotos al facebook, escriure twitts, instagrams, llegir notícies, buscar informació, penjar posts programats per gairebé una setmana, pujar fotos al dropbox per a que l’Albert ens les pugui guardar…. Com veieu una munió de coses que ens han pres gairebé quatre hores, és a dir, tot el matí!!

Amb tota la feina feta (o gairebé, ja que després se’ns han anat acudint coses que no havíem fet), hem sortit de la biblioteca amb el cap com un bombo, i amb necessitat d’aire fresc i anar a veure coses. Però primer, a omplir una mica la panxa que si no segur que no tirem endavant, uns entrapanets i… Llestos per anar a veure coses!!

Un dels motius principals pels que és conegut Torquay, és per ser un lloc on es fa surf des de fa molt de temps, i a on han començat totes les cases de roba d’aquest esport, i a més evidentment, és un lloc on es pot començar a fer-ne. Així que primer de tot, hem anat a la seva platja i hem pogut començar a veure surfers o millor, aprenents de surfers intentant agafar l’onada.

Torquay

Torquay2

Torquay3

La següent parada… Aquesta si, Bells Beach, la platja on es fa el campionat de Rip Curl, i una de les més conegudes (per aquells que els hi agrada el surf es clar), i amb uns bons miradors on poder observar com una munió de surfers intenten agafar l’onada bona. Aquí ja veiem que hi ha més nivell, i tot i no ser onades enormes podem veure algunes surfejades que ens deixen amb la boca oberta.

BellsBeach

BellsBeach2

BellsBeach3

BellsBeach4

BellsBeach5

Deixem les platges de surf, i ens arribem a Port Addis on s’hi poden veure unes bones vistes, i si tens sort algun animaló com les Equidnes, i… Si que en tenim de sort, i en veiem una a tocar!! I clar… Unes quantes fotografies de rigor, a més… Ens estem aficionant a això de fotografiar animals d’aquestes contrades… I és que són tan diferents…

PointAddis

PointAddis2

PointAddis3

PointAddis4

La nostra última parada ens feia bastanta il·lusió però com passa a vegades que esperes tant una cosa, al final hem sortit una mica decebuts.

Era a Anglesea, on hi ha un camp de golf que te una colònia de cangurs residents que supera el miler. Però només arribar, hi ha uns cartells on t’avisen que no hi entris per fotografiar als cangurs, i tot i que no hi ha gent vigilant i no crec que passes res, doncs ja et treu una mica les ganes la veritat. I tot i que no ens apropem, des de lluny és bastant espectacular veure els cangurs enmig del camp de golf, menjant o estirats a la gespa amb el solet d’última hora de la tarda.

Anglesea

No hi hem entrat directament, però si que l’hem rodejat per fer unes fotos i a més, al costat del pàrquing hi ha una altra zona de golf sense reixa, on també hi havia cangurs i aquí si que ja ens hi hem apropat més 😉

Anglesea2

Anglesea3

Anglesea4

Anglesea5

Anglesea6

Dia complert i… Cap al camping!! I com no hem avançat gaire anem al mateix que la passada nit, que ens va agradar i ja sabem on és, i així demà reprendrem la ruta just aquí.

Avui, estava més ple, però hem trobat un raconet on posar-nos, i fer un soparet dels que ens agrada, i ara… A fer nones que demà ens esperen més emocions ja que estem a la Great Ocean Road!!

Informació pràctica:

– Ruta: 99km Hammonds Road Camping – Torquay – Bells Beach – Point Addis – Anglesea – Hammond Road Camping

– A Torquay al costat de la visitor center teniu la biblioteca on podeu connectar-vos a internet i carregar els vostres dispositius.

– Torquay és la capital del surf i podeu trobar-hi botigues i escoles de surf a tocar de l’oficina de turisme

– Podeu veure cangurs al camp de golf d’Anglesea tot i que posa que no s’hi permet l’entrada per fer fotografies.

6 thoughts on “Dia 282: Comencem la Great Ocean Road

  1. Doncs sí, vaja feinada que us porteu: posts, baixar fotos etc etc. A tothom que ho comento, al.lucinen. Molt bé, seguiu així !!

  2. per fi m’he posat al dia amb els posts vostres: entre l’error 522 i l’excés de feina, no hi ha hagut manera fins avui. Simpàtics aquests cangurs i sembla que s’hi posin bé per a la foto!

  3. Bueno , avui me fet un munt de veure Cangurs en els camps de golf, aprofitant per retallar la herba.Petons, Avi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s