Viatge a Ítaca

Dia 350: Camí a Edoras, trobarem al rei Theoden?

7 comentaris

24 de maig

No hi ha manera que ens aixequem a l’hora que posem el despertador, i no serà perquè ahir anéssim a dormir tard, ja que a quarts de nou ja érem al llit disposats a dormir. Potser serà que treure els braços de dins el nòrdic és un petit suplici? O que en aquest llit s’hi dorm d’allò mes be? O que a les 7 del matí quan sona el despertador encara no és del tot de dia? I si a més li sumes que avui feia una bona ventada que no et feia suposar una temperatura càlida… El resultat… Fins a les 8 no ens hem posat en peu, començat a esmorzar, i no ens hem posat en marxa fins que ja eren les 9 ben bé.

Però ja a la carretera amb el vent empipant una mica i un arc de sant Martí de fons que sembla que ens marqui el camí, ens hem encaminat cap al poble de Methven, on hi ha un i-site, per fer la pregunta de com arribar a Edoras.

MTSunday5

NewZealand

Alguns de vosaltres suposo que ja sabeu de que parlo, però altres us deveu haver pensat que m’he tornat una mica “loca” oi? Perquè si busqueu Edoras al Google Maps ja us puc assegurar que no el trobareu. Edoras és la capital de Rohan, un dels pobles lliures de la Terra Mitjana al Senyor dels Anells. Si, ho sé, soc una friki…però no us penseu que estic sola…que el Mario tambén ho és, eh?

Però si tiro enrere i penso des de quan fa que tinc tantes ganes d’anar a Nova Zelanda, crec que és des que es van estrenar les pel·lícules del Senyor dels Anells i vaig saber que s’havien filmat aquí. No sé si les heu vist, però els paisatges que surten són realment impressionants i tots, són filmats en aquesta terra on ens trobem i des d’on fa un temps ja se l’anomena la Terra Mitjana o Real Middle Earth.

Així, que degut a aquest motiu, una de les coses que volem fer aquí, és poder veure en directe totes les localitzacions possibles de la pel·lícula, així que ja sabeu, si no les heu vist i ens seguiu… Potser les haureu de veure no??

De fet nosaltres, com ja sabeu, els dies que tenim electricitat, en forma de càmping de pagament, les estem tornant a veure per tenir-ho tot més present.

Però camí de Methven de cop hem vist un lloc que tenia bona pinta i hem aprofitat per parar, anar al lavabo i estirar les cames. Era a Rakaia Gorge, un indret al costat del riu Rakaia on hi ha unes molt bones vistes, la veritat és que els rius ara mateix van amb força caudal (o molt si els comparem amb els nostres) però pel que sembla a la primavera deuen ser impressionants si fem cas al llit del riu que s’hi intueix.

RakaiaGorge

RakaiaGorge2

Per aquesta zona, a més, sembla que és un bon lloc per la pesca, i sobretot la del salmó. Els que coneixeu el Mario endevinareu que volia anar al poble de Rakaia que diuen que és la capital del salmó, però entre que no ens va en ruta i que ara no és època, l’hem deixat de banda.

Seguim camí i arribem a Methven on primer de tot recarreguem benzina, i després ens passem per l’i-site. Ens ha atès la nova… perquè no sabia on era Edoras… ☺, o el que és el mateix, i parlant de topografia real, el Mt Sunday. Per sort, la seva companya ens ha entès enseguida i ens ha dit on trobar-ho en el mapa.

Perfecte!! Un mapa més detallat que els que tenim, i on de fet, surt localitzat on està Edoras amb la senyal d’una càmera de filmació.

MapaEdoras

Doncs evidentment, cap allà ens hi encaminem. No tardem gaire en arribar a Mt Sommers, la població que es troba a la ruta 72, i on hi ha el desviament cap a Edoras, tot i que la carretera no ho indica. Per arribar-hi, heu de seguir les indicacions cap al llac Clearwater, i després seguir la Ashburton Gorge Road.

La carretera va passant per llocs preciosos, però mirant al fons més semblava que anéssim a Mordor que no a Edoras, pels núvols tan negres que s’hi veien. Serà en Saruman que no vol que hi arribem??

MTSunday

MTSunday2

MTSunday3

Els últims 25km de carretera són sense asfaltar i els hem anat fent poc a poc, tot passant pel llac Emma (quan siguis gran ja t’hi portarem oi Mario?), i després pels llacs Camp i Clearwater, on hi ha una petita població amb tot de cases però on no s’hi veu gens de moviment. Molt estrany, serà una localitat d’estiueig?

MTSunday4

MtSunday6

15 quilòmetres més i ja hem trobat la indicació de Mt Sunday i si!! És on es troba edificada Edoras a la pel·lícula. Llàstima que ho desmuntessin tot… ☹ O potser millor? Segur que hi ha opinions per tots els gustos!!

“-¡Habla, Legolas! – dijo Gandalf -. ¡Dinos lo que ves ante nosotros!

Legolas miró adelante, protegiéndose los ojos de los rayos horizontales del sol que acababa de asomar.

-Veo una corriente blanca que desciende de las nieves -dijo-. En el sitio en que sale de la sombra del valle, una colina verde se alza al este. Un foso, una muralla maciza y una cerca espinosa rodean la colina. Dentro asoman los techos de las casas; y en medio, sobre una terraza verde se levanta un castillo de hombres. Y me parece ver que está recubierto de oro. La luz del castillo brilla lejos sobre las tierras de alrededor. Dorados son también los montantes de las puertas. Allí hay unos hombres de pie, con mallas relucientes; pero todos los otros duermen aún en las moradas.

-Esas moradas se llaman Edoras -dijo Gandalf-, y el castillo dorado es Meduseld. Allí vive Théoden hijo de Thengel, rey de la Marca de Rohan.”

Edoraspeli

Hem aparcat just allà, ja que amb cotxe només hi poden arribarr els dels tours, ja que s’ha de passar per una propietat privada. I amb la càmera en mà, hem fet l’excursió d’una hora i mitja de duració entre anar i tornar.

Edoras2

Edoras10

El camí et porta a travessar rius primer, i després puja fins a dalt de tot del Mt Sunday des d’on les vistes són realment increïbles!!

Edoras9

Edoras

Edoras3

Edoras11

A més durant la pujada amb el Mario hem anat repassant el que recordàvem de l’escena, perquè és a la segona de les pel·lícules (El Senyor dels Anells: Les dues torres) i aquí encara no l’hem vist. Uixxx quines ganes de tornar-la a veure i poder comparar!! Si tinguéssim on endollar l’ordinador ho faríem ara mateix!!

Pujant imaginàvem quan l’Aragorn, el Legolas, el Gimli i en Gandalf arribaven a la ciutat de Rohan on el rei Tehoden està abduït per el Llengua de serp.

Edoras4

Edoras5

Edoras6

El trobarem a dalt de tot?? No ha sigut així, si hi eren devien estar molt amagats. I tampoc a la llunyania hem vist els genets de Rohan tornant cap a casa.

Realment l’excursió a part del frikisme de la pel·lícula, és molt recomanable, i des del cim les vistes cap a totes les bandes són impressionants, tot i que avui no feia un dia precisament bo. De fet, un cop al cim el vent ha incrementat la força, i han començat a caure quatre gotes, així quei hem decidit tornar no sigui cas que la pluja es faci més forta…

Edoras7

Edoras8

Un cop a la furgo una sopeta per escalfar-nos, i una mica de formatge per calmar la gana, que hem de seguir carretera i desfer el camí fet, primer fins a la carretera 72, i, un cop allà anar tirant en direcció el llac Tekapo (un nom curiós no?).

Un cop passat Geraldine, hem vist una àrea de descans a 5km i serà aquí on parem, que ja hem conduït força i no falta molt per a que es faci de nit.

I amb el dia pràcticament acabat, una mica d’escriure, estudiar i un bon soparet, això si, ara amb un fred important…. Per tancar a muntar el llit, posar-nos a dins del sac, i a dormir!!

Informació pràctica:

– Ruta: 247km Waimakariri River – Rakaia Gorge – Methven – Mt Sunday – Geraldine

– Per arribar al Mt Sunday (Edoras) heu d’arribar primer a Mt Sommers a la carretera Inland Scenic Route 72, i un cop allà agafar el carrer Ashburton Gorge Rd direcció Lake Clearwater, el Mt Sunday està uns 15km després del llac Clearwater. Els últims 25km són sense asfaltar.

– Hem posat gasolina a Methven on sembla ser que està més barata que a la resta de llocs, a 2,136$/l que a més al ser Mobil teníem descompte de 4c per litre del Pack&save, així que ens ha sortit a 2,096$/l

– A Methven hi ha un i-site que és on ens han donat el mapa per arribar a Edoras

– Hem dormit en una àrea de descans passats 5km de Geraldine

7 thoughts on “Dia 350: Camí a Edoras, trobarem al rei Theoden?

  1. Quins llocs, fantàstics ! Els que no hem vist les pelis del dels Anells, ja veig que les haurem de veure per entendre-us !!! 😉

  2. La pel·lícula dels Anells, tampoc le vist jo,escla que també le aurem de veure. Segueix tots els paisatges impressionats.Petons, Albert (avi)

  3. Jo sí que n’he vist alguna i el millor són els paisatges. Essent com són aquest parell uns frikies no m’estranya que segueixin les empremtes de Gandalf. Ho sento molt, Eva, però avui li he tret del cap a l’avi això de llegir “El senyor dels anells”. Tants éssers fantàstics de cop, li podria agafar una indigestió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s