Viatge a Ítaca

Dia 423: Anem cap a les illes Gili

6 comentaris

5 d’agost

Si, ja toca moure’s, 5 nits a Senggigi potser no ha sigut un encert. Ja ho comentàvem ahir i seguim pensant el mateix, però, dels errors se n’aprèn oi? Si ara ho tornéssim a fer segur que no hi passaríem tantes nits, o potser senzillament canviaríem Senggigi per Kuta, que està molt més aprop de les platges maques de l’illa, o no t’has de fer la super excursió de moto que ens vam fer, sinó que senzillament en tens a tocar de platges boniques, i si agafes la moto en un no res t’hi plantes.

Però que serien els viatges sense equivocacions? I en un de llarg com aquest doncs evidentment en fem, si més no ens n’adonem, i a més us ho expliquem per a que almenys vosaltres intenteu no fer els mateixos errors que hem fet nosaltres.

Així que avui deixem l’illa de Lombok per anar a un de les illes Gili, unes illetes molt petites a tocar de Lombok a la seva part nord-oest.

Per anar-hi havíem contractat a la nostra guesthouse un pack combinat, que ens ha costat 75000IDR per persona.

A les 8:30 ens venien a buscar en una van una mica carraca, i que ja gairebé era plena i apaaaa cap a Bangsai, un trajecte d’uns tres quarts d’hora bordejant l’illa en direcció nord.

Un cop allà a esperar fins a les 10 per agafar la barqueta. Aquí ja ens han venut el transport cap a Bali per l’últim dia, tot i que normalment no agafem en llocs que no siguin en destí. Així doncs no sé molt bé perquè l’hem agafat, ens hauran pres al pèl?? Ja ho esbrinarem quan siguem a Gili 😉

Arriba a l’hora i criden els que anem cap a Gili Trawangan després de que ja haguessin marxat els de Gili Meno i Gili Air. I llavors ens condueixen cap a uns tuk tuks carromatos, i quan ja hi estàvem pujant ens diu el preu, com?? Que s’ha de pagar? Però no ho hem pagat tot fins a Gili? No es veu que això no està inclòs. Doncs anem a peu, i és que realment són cinc minuts fins a la platja, aixxxx quina ràbia em fan aquestes coses!!! Potser és que la meva paciència en temes transports a Àsia ja està totalment esgotada, però aquestes preses de pèl m’enerven.

GiliTrawangan4

Doncs res, cinc minutets caminant i ja som a la platja des d’on surten les barquetes cap a Gili, i en un no res… apaaa!!!! a pujar fent una mica de malabars i havent-nos tret prèviament les sabates que toca mullar-se els peus.

GiliTrawangan

El trajecte bastant tranquil, i poc a poc anem entreveient les aigües turqueses de la que serà la nostra illa durant tres dies. En menys d’una hora ja som al port i amb l’aigua mogudeta baixem de la barca tot patint per no fer una de les meves i acabar tota xopa o colpejada. Però no, aquest cop m’he comportat.

GiliTrawangan2

Ara toca buscar la nostra guesthouse que prèviament teníem reservada, i amb una mica de caminada i preguntant hi arribem. L’habitació està correcta amb el lavabo dins, sembla que no hi fa molta calor i la wifi de moment sembla que va força bé. A més, un granissat de taronja com a beguda de benvinguda, que torna boig al Mario.

Una estona de descans i contactem per whatsapp amb l’Oscar per veure que fem i en una estona ens trobarem al seu hotel. Tot i així, com anem amb temps passem primer per una platja propera, aigües idíl·liques llàstima que està plena de corall, i per banyar-se millor entrar-hi lentament i a quatre grapes, per únicament remullar-se una mica, però de nadar res de res.

GiliTrawangan6

GiliTrawangan7

GiliTrawangan8

Refrescats ja anem a cap al hotel del Oscar i, al arribar-hi preguntem per ell i senzillament ens diuen el número de la seva habitació i ni el truquen ni res, així que nosaltres hi entrem, el busquem (això de que uns qualsevols puguin entrar al hotel sense que ningú et pari….) i ja marxem amb ell a explorar l’illa.

Pel que sembla l’illa es pot recórrer completament tot seguint el carrer principal, i el que fem és agafar-lo en direcció nord, i de moment veiem restaurants, hotels, llocs on fer dive… Però tenim gana, així que parem a un dels llocs a dinar alguna cosa, i de pas gaudir d’aquesta aigua tant turquesa.

GiliTrawangan9

Ja refets seguim resseguint l’illa en direcció nord i de cop, epsss que són aquestes casetes sobre el mar? Però si és un lloc per menjar o prendre alguna cosa, i sembla que n’hi ha una de lliure!!! Així que ja suposeu que hem fet no? Sii una cerveseta ben fresquets i amb unes vistes excepcionals, el lloc per si us interessa es diu Casa Bonita i s’hi està d’allò més bé.

GiliTrawangan10

GiliTrawangan11

GiliTrawangan12

GiliTrawangan13

GiliTrawangan14

GiliTrawangan15

GiliTrawangan5

Després del relax toca seguir caminant, i anem trobant raconets per fotografiar mentre el sol poc a poc va baixant. Arribem a l’altre punta de l’illa quan s’està ponent, per tant ens permet fer unes bones fotos del capvespre.

GiliTrawangan16

GiliTrawangan17

GiliTrawangan18

GiliTrawangan19

A l’altre banda hi ha un gronxador enmig del mar que permet fotografies precioses amb la posta de sol, però avui el sol al arribar al mar s’ha tapat, i a més per pujar-hi s’havia de fer cua així que… millor només la foto amb ell sol, no?

GiliTrawangan20

GiliTrawangan21

GiliTrawangan22

GiliTrawangan23

I quan gairebé es fa de nit arribem a una corba on al girar-nos enrere… opsss que maco!!! Sobre el mar queden els últims rajos de sol de colors rosa i violats i està preciós!!!!

GiliTrawangan24

GiliTrawangan25

Cansats, però contents del que hem vist, anem de tornada al poble on sopem alguna cosa i… a dormir que demà volem seguir gaudint d’aquesta illa!!!

Informació pràctica:

– Per anar a les Gili hem agafat un bitllet combinat a Senggigi, pagant 75000IDR per persona i inclou la van fins a la part nord de l’illa a Bangsai, i un cop allà una barqueta fins a Gili Trawangan

– Hem dormit a Pondoy Hadi Homestay, en una habitació doble amb ventilador i bany i amb esmorzar inclòs, pagant 300000IDR per nit (tot i que sort que vam reservar ja que des que ho vam fer fins a dia d’avui ha pujat a 450000IDR)

– Val molt la pena fer una cervesa a la Casa Bonita, un lloc molt tranquil i amb molt bones vistes.

– Podeu veure bones postes de sol anant cap al sud del poble on en una corba. Hi teniu mar, terra i sol 😉

6 thoughts on “Dia 423: Anem cap a les illes Gili

  1. Seguiu disfrutant d’aquest mar tan maco, i vigileu de no barrejar la cervesa amb l’aigua. Petons, Albert (avi)

  2. Uf! Aigües amb corall! fa pupa als peus però segur que és supermaco!

  3. Xulo el gronxador semiaquàtic ! Ja m’imagino el papi-avi i la isis i l’Alba gronxant-s’hi !!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s