Viatge a Ítaca

Dia 426: Arribant al Bale Bali House d’Ubud

6 comentaris

8 d’agost

De vegades només necessites un moment per adonar-te que has arribat a un lloc on et trobaràs a gust. En un carreró secundari, però igualment transitat que els altres d’Ubud, i darrere d’unes portes que donen a un pati del que sembla una casa familiar, un somriure gran ens espera. Un i un altre, i quatre o cinc criatures que corren darrere un pilota. Hem arribat, som al Bale Bali House.

Abans, esmorzàvem un deliciós pancake acompanyat del suc de taronja granissat pel que quasi bé mataria, al temps que recollíem les quatre coses repartides per la nostre habitació de Gili T. Adéus al personal i a un nen molt simpàtic que per allà rondava, i cap a la platja. Arribem abans d’hora al punt de trobada per agafar el vaixell, indicant als nois de l’agència que ja som allà. Sort que a l’arribar el primer dia ja vam tancar la nostre tornada, perquè en aquesta època tot està atapeït, i tant els bitllets oberts com tancats de data, cal quan abans millor passar per l’agència que opera el teu, i lligar en curt la data i hora de sortida que vulguis, ja que si no et pots trobar de no sortir quan i com vols.

GiliTrawangan

GiliTrawangan2

GiliTrawangan5

Molts turistes esperant. Aigües turquesa que sempre enlluernen, i les barques ràpides que arriben i descarreguen tot el que porten, per començar a carregar-se dels que ara deixarem la illa. Ens van cridant segons un llistat, toca mullar-se els peus, i a pujar amb la motxilla que no sempre és tasca fàcil, tot i que ara el mar està més calmat. Buscar un parell de llocs lliures, no n’hi ha masses quan pugem i rodejats d’un grup d’espanyols, xerrem d’aventures diverses mentre ens disposem per a un trajecte de dues hores que serà molt i molt mogut.

GiliTrawangan3

GiliTrawangan4

Una mena de muntanya russa. Molts cavalls de potència per a una embarcació relativament petita, i un mar que no ajuda, fan que anem fent bots i més bots. A més fa calor, i som a la part del davant que s’aixeca de valent, així que comencen els símptomes de mareig al nostre voltant. L’Eva no ho acaba de passar bé, però el final del trajecte és més tranquil i arribem finalment al port de Padangbay. Posant estomac a lloc, saltem de vaixell a vaixell, i d’allà a terra ferma, on un mini bus ens està esperant per portar-nos a Ubud. Una hora entre trànsit intens, i ja som a Ubud.

Ja ens coneixem la ciutat, així que ubicar el nostre allotjament no és tasca massa complicada. El porta una família, de fet són tres habitacions situades al costat d’altres on hi viu gent local, però les orientades al turisme tenen totes les comoditats que puguis necessitar. Neta, amplia, aire condicionat, wifi bona i un llit molt còmode, la converteixen segurament en el millor lloc de pressupost backpacker on hem dormit. A més, fan cursos de cuina, pots disposar de la piscina d’un complex proper, i en els somriures i la servicialitat de tot el que t’ofereixen no hi ha una clara intenció econòmica al darrere. Ens encanta!!!!!!

Ubud

Ubud2

Fa cinquanta anys que els primers turistes arribaven a Ubud, i actualment és un destí molt turístic. Massa, diria jo, però tot i que molta part de la oferta està enfocada al turisme de gama alta, també hi ha molts raconets ons trobar preus assequibles. A Ubud, si aconsegueixes esquivar les motos, cotxes, i no caure en algun forat de les voreres, hi ha lloc per a tothom. Ens encanta passejar pels seus carrerons, i descobrir que allò que semblen petits temples són allotjaments, cases, cafès o restaurants on contemplar estàtues i arquitectura balinesa.

Ubud3

Ubud4

Ubud5

Ubud6

Si t’evadeixes de la gent i el tràfic, passejar és un plaer, descobrint a cada petita entrada, un objectiu a fotografiar, o un amic amb qui compartir una bona xerrada… ☺

Ubud7

Ubud9

Artesania de la bona, en els objectes i en la decoració, i és que aquesta ciutat és el centre cultural i artístic de la illa de Bali. Així que si acabes aquí els teus dies de viatge, vine amb una maleta o motxilla buida, que segur que quan marxis, i si tornes cap a casa, quan surtis d’Ubud et costarà tancar-la… ☺

Ubud8

Ubud10

Tanta cosa bonica i que no comprarem, i una bona estona de passeig ens han fet entrar la gana. Un lloc, unes pizzes ens esperen. L’altre vegada que vam visitar la ciutat, vam abusar del Cafè Marzano. Però és que les seves pizzes es troben entre les millors que hem tastat en tot el viatge. Massa fina, feta a forn de llenya, i tant una pizza funghi com una d’anxoves que et serveixen, són el resultat que esperaves quan les demanaves.

Ubud12

Ubud13

Ubud14

Gaudim del moment, les pizzes segueixen sent tant delicioses com recordàvem. No creiem que n’hi hagin més per aquí, així que l’últim tros el fem durar. S’ha fet fosc, nit a Ubud. Satisfets, tornem caminant cap a l’allotjament i anem a dormir aviat, que ja que tenim un llit com deu mana, cal aprofitar-lo.

Ubud11

Informació pràtica:

– El trajecte des de Gili Trawangan a Ubud consistent en ferry ràpid i bus ens ha costat 450000IDR per persona

– A Ubud dormim al Bale Bali House, on una habitació doble, amb bany, aire condicionat i esmorzar ens costa 245000IDR ahh i també té bona wifi. Sens dubte el millor lloc on hem dormit pel que fa a la relació qualitat, preu.

– Si compreu un bitllet obert des de les illes Gili tingueu en compte en tancar-lo el més aviat possible, si teniu data feu-ho també, ja que us podríeu quedar sense sortir a l’hora que vulgueu fer-ho.

– Si us agraden les pizzes us recomanem efusivament el Cafè Marzano a Ubud, estan boníssimes.

6 thoughts on “Dia 426: Arribant al Bale Bali House d’Ubud

  1. Primer em pensava que la pizza era la foto amb les fulles verdes i les flors vermelles al mig, quina pizza més rara !!!
    Molt maco això d’Ubud, malgrat la turistada, pel que dieu.

  2. Eva, m’agrada l’amic que has trobat! Molt simpàtic! Llàstima que sigui de pedra!

  3. Quines pizzes més bones deuen ser. celebro que estigueu tan be per dormir i amb totes les comoditats . Molts petons . Albert, (Avi).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s