Viatge a Ítaca

Dia 425: Comiats a Gili Trawangan

6 comentaris

7 d’agost

Últim dia acompanyats en aquest periple indonesi, i cal acomiadar-lo com cal. Dia de sol i calor. Nit d’amistat i cervesa sota les estrelles, i una foguera trencant l’obscuritat que poc a poc va apareixent després d’un magnífic capvespre. Diem adéu a l’Oscar, el repetidor de venir-nos a veure durant aquesta aventura. La propera vegada ja serà a casa, i allà entre alguna copa de vi podrem rememorar aquests entranyables moments.

Les Gili Islands, les tres illes petitones que s’han convertit en nucli turístic, es troben a tocar una de l’altre. La nostre Trawangan és la més turística i de festa, la que tenim a tocar es diu Gili Meno, i diuen que és la més tranquil·la, ideal per a llunes de mel, i sense massa oferta ni d’allotjament ni d’oci. I després queda Gili Air, la que es podria trobar en un terme mig entre les altres dues.

Gili-eilanden

giliislandmap

Aprofitant que estem molt a prop, de fet sembla que quasi be hi puguis arribar nedant, havíem plantejat la possibilitat d’apropar-nos a la illa del costat i passar-hi el dia, però finalment entre una cosa i una altra hem decidit que passaríem un dia tranquil sense agafar vaixell, que ja serà demà quan ho fem. Aixecar-nos tard, i posar al dia en el blog ha sigut la tasca principal. Hem decidit sortir a fer un passeig mentre el sol encara escanya, i apropar-nos a la part nord de la illa. Una estoneta de caminar per la platja, i la calor demana ombra i refresc. Al bar on ahir vam descansar avui no hi ha lloc per a nosaltres. Cap problema desfem el camí, i ens aturem a menjar un saté de carn, acompanyat d’una ampolla d’aigua ben fresqueta que s’acaba en un nores.

GiliTrawangan

Decidim no fer platja, i necessitem una dutxa, pel que ens resguardem de la calor a l’habitació durant una estona. Sortim a passejar quan estem temperats, ja vestits amb roba de “mudar”, i mentre l’Oscar es fa un massatge a quatre mans que el deixa entre baldat i extasiat. Quan el trobem, està molt vermell, ell diu que de massatge, nosaltres creiem que avui sent l’últim dia li ha tocat més sol del compte… ☺ Fem camí cap al Sunset point. El joc de marees està en el seu punt més baix des que vam arribar a l’illa, desplaçant la línia de mar molt més enllà de la nostre posició, mentre el sol poc a poc es va ataronjat.

GiliTrawangan2

GiliTrawangan3

Decidim prendre’ns-ho amb calma, apropar-nos a una petita guingueta, que és com sembla que es diu el anomenat “chiringuito”. Quantes coses s’aprenen amb això d’escriure el blog… ☺ Seguim en situació després del parèntesi cultural… Platja, capvespre, i nosaltres allà asseguts damunt d’uns bancs de fusta, amb colzes i gots de cervesa recolzats sobre una taula, i mirant cap a l’horitzó. Música reggae originalment concebuda en aquest gènere, o altres cançons conegudes reinterpretades sota els mateixos paràmetres. El resultat és força bo en els dos casos i ajuda a fer caliu.

GiliTrawangan4

GiliTrawangan5

La gent s’apropa, de fet tot el litoral és ple de gent. L’Oscar decideix anar a buscar el sol de més aprop, nosaltres des d’aquí el veiem bé. Poc a poc els colors canvien, la gent marxa, i nosaltres demanem la segona beguda ara que l’Oscar ja ha tornat de la seva aventura que quasi el porta a quedar xop. A ell i a uns quants mes que no esperaven que la marea comences a pujar de sobte i amb alguna onada amb més força del compte.

GiliTrawangan6

GiliTrawangan7

Colors que evolucionen poc a poc, fins a extingir-se. Abans una fogata ambienta el moment, i ens il·luminarà quan la llum solar ja no ens acompanyi. Poc a poc la gent va marxant, ja no som tants. Només quedem els bons… els bons clients que demanen l’última cervesa per fer moment especial mentre arreglen el món a base de política, sensacions, sentiments, facebook, twitter, i alguna espurna de futbol, i tot i que no sempre estem d’acord en pensaments, ho passem d’allò més bé en la conversa.

GiliTrawangan8

GiliTrawangan9

GiliTrawangan10

GiliTrawangan11

Poc a poc arriba l’hora de marxar, i desfem el passeig fins tornar a la zona “urbanitzada”. Una hamburguesa deliciosa a bon preu, en un dels bars que havíem localitzat en un dels carrerons i que fins avui sempre era ple. Allà una parella d’italians molt influenciats per la moda i el posat, ens fan de companys de taula, mentre un australià i amic d’edat avançada, inicien conversa sobre Barcelona i lo bonica que és, a més del nom Messi, que surt en tota conversa que s’inicia preguntant-nos d’on som.

GiliTrawangan12

GiliTrawangan13

Un últim dia tranquil, però especial. Adéus d’abrasades i fins la propera que serà d’aquí a poc temps. Tornem a l’estat natural de viatjar al nostre ritme. Deixem a l’Oscar que torni cap a casa i ens esperi acumulant algun dels vinets que tant li agraden, que nosaltres arribarem amb molta set. Ens emportem, a més de tots els records de la seva amistat compartida a Japó i Indonesia, un pernil i una llonganissa que ell ens ha portat, fent-nos feliços gastronòmicament parlant, i que en els propers dies en donarem bona compte. De fet només al pernil, la llonganissa ja va passar a millor vida… ☺

Així que a dormir. Demà sols un altre cop i cap a un destí nou però conegut. Ubud ens esperarà per donar per tancat el nostre capítol per aquest gran país en tots els sentits que és Indonèsia, i que aquesta vegada amb la ajuda inestimable de l’Oscar i de la seva energia i ganes de veure coses, podem dir que la coneixem una mica més.

6 thoughts on “Dia 425: Comiats a Gili Trawangan

  1. Bona posta de sol per fer el comiat! I cada vegada més a prop nostre!

  2. Si cada vegada, mes a prop de Barcelona, que estic desitjant ja veuros Mols petons, Albert, (Avi).

  3. Maca la posta de sol i després la fogata. Així, tanta gent que dieu veient la posta de sol, que eren turistes o del país ?

    • Una barreja. Molt turista principalment, de motxilla i molts de maleta amb rodes (no massa aconsellable :)) i algun local tots concentrats al mateix cantó de illa. Potser amb el pes tant concentrat vam aconeguir aixecar l’altre part

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s