Viatge a Ítaca

Dies 434 i 435: Posant-me els guants i el banyador

7 comentaris

16 i 17 d’agost

Guants i banyador. Toca suada matinera i cap a la badia dels esquius taurons en bona companyia per la tarda. Un gronxador a peu de sorra, i esperar que el mar segueixi marcant el ritme a seguir. Demà passat serà diferent, ja començarem a bussejar, a seguir aprenent sobre aquest fascinant món, però de moment dos dies donen per molt, i més si et trobes en un raconet de cel com Koh Tao.

KohTao2

KohTao

El dia s’aixeca clar. Jo li faig honors, em llevo aviat i m’apropo cap al gimnàs a suar la cansalada. Allà no hi és la Yoli, la guerrera de Cerdanyola, però un noi que fa temps que marxar de Barcelona em saluda, i esperem a veure si algú més arriba per fer la classe de grup. Estic de sort crec, avui no tinc companys, així que faré classe particular a preu de grup, vaig pensant mentre m’embeno les mans. Saltar a la corda, escalfament, i estiraments per començar. Jo ja suo, i encara ni m’he posat el guants…

Una mica d’ombra, per començar, que és una simulació de combat contra un oponent imaginari. Hora dels guants, i una mica de sac. Poc a poc, no em vull fer mal, però corregint tècnica i aprenent l’art d’aquestes tècniques mil·lenàries. Símbol i orgull del país, es basa en una combinació de moviments que passen per la boxa occidental, cops de colze, patades, genolls i una mica de grappling, en el fet de poder agafar al contrincant per fer-lo caure a terra. Tot i ser un art marcial de les considerades extremes, i de les més efectives en matèria de defensa personal, ritual i ètica són dues parts importants del combat.

KohTao3

KohTao4

Les manoples són el següent pas, i seguint les instruccions de l’entrenador, vas fent coreografia fent els cops que t’indica amb la posició de les seves mans. Ritme i precisió van al compàs de la música, al temps que els assalts van passant, i jo no paro de suar.

KohTao5

KohTao6

Ara és el torn dels paos. Aquí potència i joc de cames són les eines principals, i les combinacions rítmiques fan sonar el cuir a cada contacte. Diuen que el Muay Thai que s’ensenya a occident està més proper a la boxa, que les combinacions són més llargues. Aquí a Tailàndia tot és més curt, més explosiu, i un parell de cops son suficients per tornar a la posició de guàrdia. Tant si l’heu practicat alguna vegada com si no, val la pena si passeu per aquí apropar-se a un gimnàs, i fer una sessió. El ritme és adaptable segons al lloc on vagis, i l’experiència serà segur enriquidora. No cal dir, que si esteu a Koh Tao, el Muay Thai Gym és un opció genial per fer-ho.

KohTao7

KohTao8

És molt divertit, de fet m’ho passo com una criatura tot i que ja demano el canvi quan encara no hem acabat. Guardia alta i protegeix-te que la campana no ha sonat, em diu l’entrenador. Crec que quan torni a casa, seguiré fent JKD que m’agrada i força, però buscaré algun lloc on pugui practicar aquesta art marcial de tant en tant. Ja només queden els estirament, i això si que ho he de treballar, i molt!!!

L’Eva s’ha aixecat aviat i m’ha vingut a fer reportatge fotogràfic. És un solet aquesta novia que tinc… O potser, al que ha vingut a fer fotos és al meu entrenador de “cuerpo” Danone… ☺ Sigui a qui sigui, benvingudes seran les fotos, i amb elles al sarró, tornem cap a Ihasia que necessito una dutxa. Mentrestant ella va demanant una truita de patates que serveixi com a dinar. El Dani i l’Elena marxen avui, i ens acomiadem desitjant haver compartit algun moment més amb ells, però suposem que ja tindrem temps a Barcelona. L’Iker ja comença curs de busseig, així que l’Ainara converteix el que fins ara fèiem com a duo, en un joc de tres per anar a passar una tarda perfecta.

KohTao10

Ens apropem a la shark bay, allà on fa uns mesos vam veure taurons. Ens emportem ulleres per si de cas, però diuen que últimament no se’n veuen. De camí, ens aturem a un dels bars amb millors vistes de la platja. Allà entre sucs de síndria, i uns altres barreja de plàtan i maduixa, fem petar la xerrada sobre mil i un temes. L’Ainara és professora, i li encanta la seva feina. Això del viatjar també li apassiona, i a nosaltres ens agrada passar l’estona amb ella, perquè és de les persones que escolten, i que amb el que expliquen donen motius per ser escoltades.

KohTao19

KohTao20

Se’ns ha passat el temps volant però cal anar a fer una bona remullada. Ens apropem a l’aigua. Ulleres, i cap a dins s’ha dit, a veure que amaguen aquestes aigües cristal·lines. Molts peixos de colors i mides diverses. No hi ha rastre ni de taurons, ni de les tres tortugues que per aquesta zona hi fan vida.

DCIM100GOPRO

KohTao14

DCIM100GOPRO

Una estoneta més, i les sirenes comencen el seu número de natació sincronitzada i acrobàcies marines. Medalla d’or senyoretes!!!!

KohTao15

KohTao16

KohTao17

KohTao18

Una estoneta més de nadar, que senes aletes cansa més del compte, i sortim que ja són gairebé les cinc. Comentem la experiència, ens assequem una mica i anem fent tornada cap a l’escola. Allà està l’Iker que ja ha tornat de la seva primera experiència de busseig. Tot molt bé ens comenta, i segur que a les properes encara en gaudirà més.

KohTao13

Un sopar i a dormir. L’endemà, un balanci a peu de mar fa que l’Eva es gronxi al ritme de les onades. Avui no hi ha hagut esport, encara tinc alguna agulleta que es recorda de mi quan jo no penso en ella. Hem passat el dia entre sorra i aigua, entrant i sortint del mar cap a la platja. Això si, hem guardat un raconet de temps per començar a estudiar que ja en tenim ganes.

KohTao

KohTao9

A llegir el llibre sobre immersions nocturnes, ens han dit. Quins nervis. Demà comencem, tocarà aprendre orientació, i coses sobre el busseig en aigües profundes que per poder-nos treure el curs d’advanced, haurem de fer un seguit d’immersions on aprendrem orientació amb brúixola, a fer una busseig nocturn, i a baixar fins a la profunditat de trenta metres, que és el límit que tindrem quan haguem acabat el curs. I amb tot això rondant pel cap, anem a dormir, que demà toca començar aviat, i tenim moltes ganes d’enfundar-nos els neoprè i posar-nos en remull!!!

KohTao2

Informació pràctica:

– Si voleu practicar Muay Thai estant a Koh Tao, us recomanem fer-ho al Muay Thai Gym Koh Tao proper a Chalok Bay on tenen classes de grup a les 9 i a les 18 per 300bahts

7 thoughts on “Dies 434 i 435: Posant-me els guants i el banyador

  1. Molt bé capbussaires !!
    Pel títol, em pensava que els guants eren per lluitar contra els taurons !!

  2. Naturalment que es necessari totes les ensenyant-se, tan físiques ,com tècniques del busseig. Val anar ben entrenat i experiència.
    Molts petons, Albert, (Avi).
    .

  3. Ja retornada a Barcelona, m’he de mirar molt posts i veig que aquest va de busseig. Aquesta gent em volien convèncer que fes un curs, però jo els he dit que amb les ulleretes ja en tinc prou. Albert (junior), prepara’t que ara aniran a per tu…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s