Viatge a Ítaca

Dia 446: Dia per Dubai, la ciutat del “jo més”

3 comentaris

28 d’agost

Després de quatre hores de vol on hem escurat cada minut per dormir, hem aterrat a Dubai, on aprofitarem unes quantes hores per poder visitar aquesta ciutat on sembla que el seu lema és: ” i jo més”.

Passem immigració on sembla que el que m’ha tocat a mi no vol entendre que tot i que estem en trànsit, tenim moltes hores i volem sortir una mica. Finalment em posa el segell d’entrada, i ja som a fora ja que no hem de recollir equipatge.

Ens intentem situar una mica i intentem trobar la zona de sortides, ja que a arribades no hi ha res de res més que un lloc on canviar diners, on aprofitem per fer-ho. Anem cap a la zona de sortides, sortint d’arribades cap a l’esquerra i caminant una mica sota un sol que tot just comença a aparèixer, i que ja sembla que escalfarà molt i molt.

Dubai

Allà notem una diferència substancial ja que és molt més moderna, i hi veiem un mostrador d’informació que potser estaria bé que estigués a arribades oi? hi anem directes per informar-nos. Teníem entès que a l’aeroport hi havia consignes on poder deixar la motxilla que no hem facturat, però sembla que això només és a les terminals 1 i 3, i nosaltres som a la 2 (que pel que sembla és la de les companyies low cost) i el mateix passa amb el metro 😦 amb aquestes dues informacions ens desanimem una mica, perquè arribar a les terminals 1 o 3 no és fàcil, ni molt menys ràpid (pel que sembla estem just a l’altre banda i no hi ha cap transport que ens hi porti directament).

Per sort el noi d’informació és molt maco, ens informa com arribar al metro i com es paga en els transports públics. Sembla que hem de comprar una targeta anomenada NOL que vas recarregant. La podem comprar en un lloc de canvi de moneda, i ens costa 20AED a cadascú. Porta 14AED carregats i que des de ja podem començar a gastar.

Ara hem d’anar cap a agafar el bus 31 que ens portarà al metro, i segons hem entès, quan paguem al metro se’ns descomptarà el que paguem en el bus. Entenc que és un sistema integrat, on pagues per zones independentment dels transports que agafis.

Un cop al bus decidim que no anirem a les altres terminals a deixar la motxilla ja que perdrem molt de temps i no tenim massa hores. Segurament farem menys visites, ja que carregats tampoc podem anar a tope, però Dubai és una ciutat on és fàcil fer-hi escala si et treus el bitllet amb Emirates, així que… Segurament ja hi tornarem una altra vegada!!

Dubai2

El bus et deixa a la parada número 14 de la línia verda (només hi han dues línies la verda i la vermella), i després de sis parades canviem a la vermella per anar cap al Dubai Mall, el centre comercial més gran del món i cap a on hem decidit començar la nostra visita.

El metro no et deixa ben bé al costat, però per sort hi ha una sèrie de passadissos amb cintes corredores i aire condicionat que t’hi porten, i que a més ja et permeten anar veient el Burj Khalifa el edifici més alt del món, de 848 metres d’alçada.

Dubai3

Dubai22

Dubai23

Sembla que arribem massa aviat ja que totes les tendes estan tancades, així que decidim descansar una mica en uns sofàs i de pas aprofitar la wifi gratuïta. I a més a més agafem un mapa del centre comercial per situar-nos-hi, i saber cap a on encaminar els nostres passos.

Reposades les esquenes decidim sortir a veure el Burj Khalifa d’aprop, i tot i que tot just són les nou del matí ja fa una calor que espanta. A fora hi ha també la font més gran del món, que a les nits fan un espectacle de llum i so que no podrem veure. Potser la propera vegada?

Dubai4

Dubai5

Realment és difícil fer la fotografia on surti tot el gratacels, és mooolt alt, així que he hagut de estirar-me per terra per a que sortís tot, i també el Mario.

Dubai6

Dubai15

Si fa uns dies el colom de Botero de Singapur ens retornava a casa recordant-nos el gat del Raval, avui ha sigut un cavall també de Botero que està just per la mateixa zona de la font i el Burj Khalifa, i just al davant de…. Un Starbucks!!

Dubai7

Si, ja sabeu que ens hi hem tornat una mica addictes, i sembla que els hem de trepitjar tots, i com no havíem esmorzat i necessitàvem reposar… Doncs un Mocha i un Caramel Macchiato combinats amb unes galetes que vàrem comprar ahir a Sri Lanka. A més aprofitem la wifi del Dubai Mall i els endolls del Starbucks, per connectar-nos una mica.

Dubai16

Dubai17

Mentre som allà anem observant com la majoria dels homes van vestits amb la túnica blanca i el mocador al cap, o bé blanc, o bé el blanc i vermell, i alguns semblen realment elegants.

Dubai8

Una mica més desperts i reposats comencem a passejar pel centre comercial, i només a tocar veiem una font que ens crida l’atenció. No és la de l’exterior que segur que a la nit deu ser espectacular, sinó una interior on sembla que molts saltadors de natació estan fent el seu salt més impressionant.

Dubai9

Evidentment anem a fotografiar-la per tots els cantons, i és que la trobem molt espectacular. Les fotos no surten gens malament, oi?

Dubai10

Dubai11

Seguim la nostra inspecció del centre comercial, i si no fos pels mapes que de tant en tant et trobes ben segur que et perdries.

Anem a parar a una zona que simula un zoco però molt ben posat i ens adonem de com ens agrada l’arquitectura àrab. Ens venen ganes d’anar a Marroc, jo repetint, però el Mario no hi ha estat mai i estic segura que li encantaria 😉

Dubai12

Dubai14

Dubai19

Dubai21

Dubai20

Realment ens adonem una altra vegada de la importància dels contrastos en un viatge tan llarg com el nostre, ja que quan de veritat et tornes a enganxar al viatge és quan veus coses totalment diferents, i si aquí és així, crec que a Jordània ens passarà el mateix. Em sembla que hem passat masses mesos a Àsia, i això ha fet que sobretot els últims no li haguem tret tot el suc que es podria.

Passem per on es pot pujar a la torre Burj Khalifa, però són massa diners per nosaltres i ja ho farem una altra vegada. Allà també hi ha un food court però encara no tenim gana, ja que l’starbucks ens ha deixat ben plens 😉

Uixxx i allí al costat un restaurant on tenen un apartat… només dedicat a la Nutella!!!!! Ja hi pararia ja si tinguéssim algun euro més….. Fa tot una pinta…. Aixxx però hem de continuar!!!

Nutella

Seguim la nostra passejada i ens porta a una pista de patinatge sobre gel (aquí no hi ha la pista d’sky, és en un altre centre comercial on pots esquiar, mentre a fora fa una calor que espanta) on ens crida l’atenció els pingüins ajudadors que fan servir alguns nens que estan aprenent a patinar, així es senten més segurs no???

Dubai13

Al pis de dalt trobem un altre food court pleníssim que fa que decidim menjar més tard.

I quan ja donem per visitat el Dubai Mall pensem cap a on encaminar els nostres passos, no ens queden moltes hores per tornar al aeroport, així que decidim anar a la zona dels zocos d’or i d’espècies, ja que creiem que pot estar bé i que podrem fer alguna foto xula.

La parada 23 de la línia verda t’hi deixa relativament aprop, i allà sortint a la calor sufocant de fora preguntem cap on és el zoco de les espècies, i ens hi encaminem. Ens perdem per carrerons on sembla que venen menjar d’importació al engròs. I finalment sembla que arribem a una zona que sería dels zocos, tot i que ara està molt encarat al turista, però encara trobem parades d’espècies on si no fos perquè no anem encara a casa, segur que compraríem alguna cosa.

Dubai25

Dubai26

Dubai27

Dubai28

Dubai29

Dubai30

Seguim caminant sota un sol de justícia, i com tampoc veiem cap lloc on menjar que ens convenci decidim tirar cap a l’aeroport.

Dubai31

El del autobús del matí ens havia dit que per agafar el bus de tornada havíem de fer-ho a la parada 13 de la línia verda, així que allí anem, i efectivament després d’una estona el 31 passa per allà.

I ja som a l’aeroport, així que a passar immigració un altre cop, aquest cop de sortida, i a fer temps aprofitant per dinar al Mc Donalds un Mc Arabia, si, un entrepà tipus shawarma 😉

Dubai18

L’avió surt més o menys puntual i ja som en direcció Amman, la nostra última destinació. Evidentment tot el trajecte el fem dormint, i arribem a Jordània abans d’hora.

Dubai32

Traiem diners per pagar la pastarada que val el visat d’entrada, 40JOD per persona!!! I mentre estem fent la cua per immigració…. aquesta esquena em sona!!! Siiiiiii és la meva mare!!!! Que com nosaltres hem arribat abans d’hora ens trobem a immigració!!!

Amman

Amman2

La mare ja va venir al Japó a veure’ns, i ha aprofitat per venir a Jordània també, així que aquests dies viatjarem en companyia 😉

Amman3

El tema immigració és una mica lent, però les maletes ja ens esperen, així que ara només ens falta que els del cotxe ens vinguin a buscar. Si, hem contractat un cotxe de lloguer per poder-nos moure amb facilitat pel país.

Una estoneta i ja ens venen a buscar per portar-nos a l’oficina de lloguer, fer els papers, i apa… fosc i en busca de l’hotel i sense un mapa decent d’Amman, això no serà fàcil….

A sobre a la carretera d’arribada a Amman hi ha obres, i les indicacions brillen per la seva absència, així que anem a parar on crist va perdre l’espardenya… i clar, a començar a preguntar. Finalment trobem un senyor molt amable que sap anglès, i que amb pèls i senyals ens explica com arribar al centre que és on es troba l’hotel, fins i tot ens escriu les indicacions en un paper!!!

Arribem cap al centre, i després de preguntar un parell de cops, un taxista amablement ens fa que el seguim per arribar-hi 😉

Pujo a l’hotel a preguntar a on aparcar i ens ho indica, així que deixem el cotxe i ens instal·lem. Son gairebé les 12 de la nit i no hem sopat, però el senyor de l’hotel amablement ens indica que ho podem fer al restaurant Hashem, que està obert i just al davant de l’hotel.

Coincideix en que és un lloc que ens havien recomanat el Joan i l’Èlia de Voltant pel món. Allà directament els hi diem que ens portin el que vulguin, i realment està tot boníssim!!! I Només per 8JOD!!!

Amman5

Amman4

I ara ja si, a dormir!!!! Que avui ha sigut un dia moooooolt llarg i demà toca matinar, que cal començar a visitar aquest país!!

Informació pràctica:

– Fly Dubai arriba a la terminal 2 de Dubai on no hi ha consignes ni metro

– Si que podeu trobar consignes per deixar maletes i parades de metro, si arribeu a les terminals 1 o 3 de l’aeroport de Dubai

– Per moure’t per Dubai necessiteu una targeta NOL que costa 20AED, i porta 14AED recarregats per fer servir tant als busos com al metro.

– L’autobús que heu d’agafar per anar de la terminal 2 al metro és el 31, i us deixarà a la parada 14 de la línia verda, per tornar ho haureu de fer des de la parada 13 de la verda.

– El cost dels trajectes va en funció de les zones i és independent dels transports que feu servir.

– Al aeroport de Dubai hi teniu wifi gratuïta durant 30 minuts

– Al Dubai Mall teniu wifi gratuïta

– El visat d’entrada a Jordània es pot fer al arribar i costa 40JOD, podeu canviar o treure diners just abans d’immigració.

– Per Jordània hem llogat un cotxe a Sixt durant 9 dies

– Dormim al Cliff hostel on una habitació triple amb bany compartit, ens costa 18JOD

– Val molt la pena menjar al Hashem Restaurant que està just davant del Cliff. Bon menjar a molt bon preu. Ens han portat el que han volgut, hummus, i dues salses semblants més, falafel, pa, tomàquet, patates fregides, aigua i tè per tres persones per 8JOD tot el sopar.

3 thoughts on “Dia 446: Dia per Dubai, la ciutat del “jo més”

  1. Em pensava que el post no arribaria a Jordània, però veig que sí. Ara ja podré contradir-vos o contradir-me si no es diu la veritat i tota la veritat, hehe. Una passada això de Dubai. Els diners se’ls han pujat al cap.

  2. Dubai ,des de el dia que es va fundar no a parar de créixer, masses dòlars . El petroli els ha fet massa rics . Molts petons, Albert,

  3. L’edifici aquest Burj Khalifa, de 848 metres, quina barbaritat, no m’estranya que no hi càpiga a les fotos !
    Beeeeeé, retrobament mare-filla, bravo !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s