Viatge a Ítaca

Dia 47: Coves i monestir penjant prop de Datong

2 comentaris

25 de Juliol

El dia comença aviat, i a les 7 estem fent diana. Contractem al costat del hotel un tour que surt a les 9, demanem que ens comprin els bitllets de tren cap a Pingyao, i anem a comprar alguna cosa per esmorzar.

Sortim puntuals, 9 occidentals, guia i conductor en una minivan que no omplim, i farem dues visites. La primera a les Yungang Grottoes, unes coves i estàtues de budes tallats a la roca, i després cap al Hanging Monastery, un monestir que penja a la muntanya. Hem vist algunes fotos i son espectaculars.

Les coves es troben molt a prop de Datong, i triguem molt poqueta estona a arribar. Fem servir el carnet d’estudiant, però tot i així dels 60 yuans per persona no ens escapem. Aquí hi trobem gent, però comparat amb Beijing, anem molt tranquils.

Yungang Caves1

Yungang Caves2

Després de passar un parell de palaus de fusta, estàtues i ponts sobre un llac, tots molt ben posats, visitem les coves amb els budes tallats a la roca. N’hi ha unes 40 coves però no totes es poden visitar, però la veritat és que son força boniques, i n’hi ha alguna realment espectacular.

Yungang Caves3

Yungang Caves4

Yungang Caves5

Yungang Caves6

Ja sortint, comprem alguna coseta per picar, ja que després de fer consulta en grup, no pararem a dinar a cap restaurant.

Yungang Caves7

Yungang Caves8

Yungang Caves9

Yungang Caves11

Al bus, fem alguna becaina, i unes 2 horetes més tard, arribem al monestir penjant. El problema és que l’accés està tancat i no podrem pujar-hi, però paguem una petita entrada, i podem apropar-nos fer veure’l millor i fer unes fotos. La veritat és que ens hagués agradat poder visitar-lo perquè deu ser espectacular….

Hanging Monastery1

Hanging Monastery2

Ja de tornada, una estoneta més i ens deixen on començàvem el tour aquest matí, que coincideix que és la porta d’entrada del nostre hotel, així que fem una estoneta d’habitació, i sortim a fer una volteta per la ciutat, i descobrir algun lloc d’aquells que tant ens agraden fer poder fer el soparet.

Després de passejar una estoneta per entre molta gent, i passar per molts llocs on faríem àpat, entrem en un que veiem que fan pinxos, no tan modern com el de Beijing, més de ”barri” i on no hi ha carta amb fotos, però anem assenyalant el pinxos que tenen a les neveres, i ens posem les botes, entre carn i verdures, que en la majoria d’ocasions no sabem ben bé que mengem. Però valents, que la cuina, és un dels al·licients del viatges, fem doble tanda, d’uns pinxos deliciosos amb un toc picant, que el nostre paladar comença a acostumar, això si, 3 cerveses de les grans ens han d’ajudar a fer-ho.

Datong1

DAtong2

En total uns 32 pintxos i 3 cerveses, per uns 12 euros, no està malament….

Contents tornem cap al hotel, on la nit d’avui serà curta, perquè demà a les 7:30 agafem en tren cap a Pingyao, un dels poblets tradicionals on ens ve molt de gust anar a passar-hi uns dies….

2 thoughts on “Dia 47: Coves i monestir penjant prop de Datong

  1. Eva, has de practicar una mica més això de les posturetes de mans del buda, que la primera no t’ha sortit gaire com havia de ser…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s