Viatge a Ítaca

Dia 57: Derretint-nos a Shangai

16 comentaris

04 d’agost

Estem encantats amb aquest viatge, amb aquesta experiència vital que ens està fent canviar, i obrir-nos una miqueta més a les relacions humanes. En un dia a Shangai, quasi hem conegut més gent, que en les nostres vacances d’estiu de cada any, i és molt bonic, veure que les possibles diferències culturals, idiomàtiques, i personals, fan un pas enrere perquè aparegui a primera fila les ganes de compartir experiències, i moments, que segur seran únics.

El couchsurfing, ens està donant molt, no només el fet de poder alleugerir en major o menor mesura el nostre pressupost, si no la possibilitat de poder conèixer una mica de la quotidianitat d’una família autòctona, que t’expliquin histories on aprens a veure altres formes de vida tant vàlides com les nostres, i que s’interessin per la teva persona i tot el que hi ha al teu voltant, on el viatge que estem fent n’és un element essencial. I aquí a Shangai, hem tingut moltíssima sort, el Wilson i la Konnie, no solament ens han donat un lloc on dormir, i les claus de casa seva, si no que ens han obert la seva vida, dedicant-la, durant aquest cap de setmana, a nosaltres, de fet l’han viscut per nosaltres. Una autèntica passada, i de vegades fins i tot, costa assimilar el no saber demostrar-los tot lo agraït que estàs….

Avui hem dormit com a troncs, i tot i que no vam posar el despertador tecnològic, el biològic ha fet la seva feina, i cap a les 9 estàvem desperts i descansats, però hem mandrejat una bona estoneta.

Al menjador, hem fet taula rodona, i hem transmès als nostres amfitrions, el que ja havem parlat abans, que avui els deixaríem descansar una miqueta, i que aniríem pel nostre compte a fer una miqueta de turisme pel centre. Ens han deixat un mòbil xinès perquè els poguéssim localitzar quan volguéssim, i ens ha escrit en un paper totes les instruccions de com arribar cap a on volíem anar.

Després, cap al cotxe, i abans d’anar al metro, hem passat per un mercat, on hem pogut comprar els productes imprescindibles per poder cuinar aquesta nit una bona truita de patates, i fer pa amb tomàquet. Les coses a fer, aquí a Xina, amb intèrprets sempre son més fàcils, i en un tres i no res, estàvem agafant la línia groga del metro, mentre ells tornaven cap a casa, amb la truita de patates en potència.

Shangai1

Una hora ben bé de trajecte, i al sortir a la parada de Yuyuan, no només la calor i el sol ens reben, també dues noies molt simpàtiques que ens demanen si els hi podem fer una foto. Amb un anglès molt bo, però amb una verborrea accelerada, i un discurs ben estudiat, ens fam veure que on volem anar hi ha molta gent, i després d’explicar-nos les millors coses de Shangai, ens conviden a acompanyar-les…per sort, hem llegit sobre el tema, i el nostre amic Dinu, ja ens va explicar en primera persona, un episodi similar, així que ens acomiadem amablement, i tot i la seva insistència, marxem en un altre direcció, evitant que ens portin a una casa de tes, on després de prendre els més cars, marxarien i ens deixarien pagant l’astronòmic comte….

De camí, tres noies, espanyoles, de Castelló més concretament, encara que una a Menorca residint, ens saludem i comencem a xerrar. Estan uns dies a Shangai, i van al mateix lloc que nosaltres, així que ràpidament, ens hi fem, i mentre passegem per les botigues camí els jardins, ens anem explicant històries mútues.

Shangai2

Fem servir els carnets d’estudiants nosaltres, i elles els d’identitat, per poder rebaixar els 30 yuans de la entrada a la meitat. Els jardins molts bonics, tranquils, sense gaire gent, i amb algun trosset d’ombra, on intentar combatre aquesta calor infernal, que fa fondre els ossos. Alguna galeria interior de quadres, on l’aire condicionat ens alleuja, i sortim dels jardins passejant en direcció al Bund, que encara que ahir el vam veure, ens ve de gust acompanyar-les i després anar a fer un mos.

Shangai3

Shangai4

La Cristina, la Carmen i la Maria, son encantadores, i els encanta viatjar, així que tenim moltes coses per explicar-nos, i moltes coses en comú, i el temps va passant ràpidament, fins que trobem un raconet on menjar alguna cosa.

Buscàvem alguna cosa més autèntica, però estem cansats, i es fa tard, així, que alguns trossos de pizza i un parell de plats per compartir, amb cervesetes beeeeen fredes, que són un regal del cel…

Ja cap a dos quarts de 6 ens acomiadem, amb una mica de tristor perquè ens hagués agradat coincidir més dies, però ens deixem els mails, i Maria, no et preocupis que segur que t’anem a veure a Menorca quan tornem, que necessitarem descansar del viatge….jejejeje… ☺

Entrem a uns grans magatzems només de menjar, buscant pa i vi, com el Marcelí, i trobem un Cabernet Sauvignon xinès, que entra en el nostre ajustat pressupost, i pa de motlle perquè no hi ha res mes….

Una tempesta elèctrica impressionant, comença mentre som al metro, i un sms al Wilson que respon al parell de trucades i missatges que teníem preguntant si estàvem bé. Quan sortim del metro, ens passen a buscar amb el cotxe, i tornem cap a casa, on podem, a corre cuita i amb la paella que s’enganxa molt, fer la truita, pa amb tomàquet, una amanida de tomàquet i all. A més obrim els últims paquets d’embotit que portem, però la ocasió ho mereix, així que tot i que la truita no ha quedat massa bé d’aspecte, fem un soparet, on ens acompanya el fill dels nostres amfitrions, d’uns 8 anys i que és molt eixerit. Molta conversa en anglès, per conèixer la realitat xinesa i catalana, mentre anem fent via amb el vi. De menjar xinès, una mica de sopa que ha fet la seva avia, i un licor, que l’anomena vi xinès, però que és molt fort, 56 graus, i un sabor i entrada en boca de les que et fan revifar per dins….

Shangai5

Shangai6

Una trucada de telèfon per demanar-nos un taxi, per demà, ja que l’avió surt molt aviat, i en metro no arribaríem a temps, i acomiadaments diversos intentant demostrar tot lo bé que ens hem sentit a casa seva, missió impossible perquè és molt difícil definir en paraules, i mes quan no són en la teva llengua, les emocions i sensacions més especials i interiors…

Així que, última nit a Xina, de la nostre primera tongada, i demà a pel sushi, que segur ens deu estar esperant…..

16 thoughts on “Dia 57: Derretint-nos a Shangai

 1. Carai aquesta parella de xinesos, què superamables !! Fan bona cara amb el pa amb tomàquet !!

 2. Els hi van agradar les delícies que vau preparar???Quin post més xulooo i que guay trobar-se amb gent maja pel món!!portareu la motxila dels records ben plenaaa!!muaaaas

  • Siii tot i q la truita no va sortir bé crec q els hi va agradar tot 😉 realment la motxilla ja pesa un munt de records i experiencies, però hi farem lloc per més!!

 3. Eyyy!!! pues si que tienen pinta de ser bien majas estas chicas de Castellón!!! (jjjiii 😉 … ). La verdad que fue un buen día, y debíamos de estar todos a gusto…porque con el calor que caía lo suyo hubiese sido …no pasear tanto!!pero la compañía lo merecía!! :).
  Seguid disfrutando de esta manera…ya sabéis que tenéis 3 fans y por supuesto…unas calitas paradisiacas os esperan a la vuelta!!! Un abrazo desde Menorca!!

  • Puedes estar segura q a la vuelta te venimos a ver!!! Q de momento tenemos un mono de calas, playa y mar… Y así además te contamos la experiencia cara a cara!! 😉 Besos desde Xingping

 4. Sempre hi ha gent maca a tot el món. I lo bo dels viatges és descobri-los!

 5. No oblideu que un rep el que dòna 🙂

 6. oohh, l’amiga de menorca me l’haureu de presentar! esteu guapíssims! i quina visita més xula al mercat, és el que sempre m’agrada anar a veure quan viatjo. petons

 7. Mes amistats espanyoles per poder xerrar tot el temps que vulgueu. Petons, Avi.

 8. Quina família més maca! Amb lo freds que em semblen els xinos a mi…..bueno els xinos de Barcelona, jeje!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s