Viatge a Ítaca

Dia 97: últim dia per Chengdu

8 comentaris

13 de setembre

Finalment ha arribat l’últim dia d’estar a Chengdu i l’últim d’estar per terres xineses, en total hem passat 43 dies en aquest país i ens hem adonat que necessitaríem aquest nombre moltíssimes més vegades per poder veure tot el que hi ha i tots els seus territoris. Tot i que 43 dies poden semblar molt, no hem fet més que una petita part de Xina, i ens ha agradat molt, i inclús algun lloc, sabem que en cas de tornar a aquest país hi tornaríem per fer coses que ens han quedat pendents. El cas de Chengdu és un d’ells, ja que hi ha coses properes que no hem pogut veure i que ens agradaria en un futur poder-hi anar, a més tornar a anar a veure els pandes… estaríem encantats!!!

I que hem fet en aquest últim dia d’estar en aquesta ciutat on tant a gust ens hem sentit? Doncs pel matí vaguejar una miqueta que ara vindrà una setmana que em sembla que no ho podrem fer gaire i a més ahir vam matinar bastant! I un cop havent menjat els noodles, que encara teníem d’haver-los comprat a l’estació abans de l’enorme odissea per arribar a Chengdu, hem decidit anar a una zona que encara no havíem visitat i semblava que tenia bona pinta.

Chengdu

La zona que no ens volíem perdre és la de Jinli, i es troba més avall del People’s Park, així que tot i que quedava una mica lluny, hem decidit anar-hi a peu. No feia molta calor i ens agrada caminar per les ciutats per fer-les una mica més nostres.

Chengdu2

No se exactament quanta estona hi hem estat, però si que n’ha sigut una de llarga i que quan hem arribat just a l’entrada de Jinli estàvem bastant cansats i com només entrar en aquest barri de cases que simulen antigues, hem vist un starbucks…. doncs… cap a dins a refer-nos una miqueta de la caminada.

Ja una mica més descansats, hem començat a caminar pels carrerons que conformen Jinli i a on també es troba el temple de Wuhou que no hem pogut visitar ja que hi hem anat massa tard. Aquests carrerons estan conformats per cases que simulen estil antic i estan plenes de botigues i restaurants, i a més també t’hi trobes una zona amb un llac i alguns ponts realment bonica.

Chengdu3

Chengdu4

Tot i que es veu que realment no és antiga, no sé, ens ha agradat molt, i encara que hi havia turistes potser no n’havien tants com en altres zones de Xina on hem estat i això ha fet que ens sentíssim realment a gust tot passejant i veient botiguetes amb coses, que si no fos pel viatge que estem fent, segur que en compraríem i tornaríem amb la motxilla plena.

Chengdu5

Chengdu7

La zona no és molt gran, pel que enseguida hem tornat al inici, on, oh! Hem trobat una botigueta on hi havia samarretes per noia, que eren realment maques, i com l’altre dia vaig caure en que les samarretes que tinc (excepte una o dues) són massa descarades per anar a la Índia, doncs…. me n’he comprat una!! I el Mario no ha volgut ser menys, ja sabeu el que li agraden les samarretes…

Chengdu6

Així que amb una bossa més ja hem sortit de Jinli, i ens hem preguntat…. com tornem? I la decisió ha estat ràpida, doncs a peu!!

La tornada ha sigut bastant ràpida, potser perquè hem estat xerrant molt del viatge i ens hem tret moltes idees que portàvem del inici i que feia que seguíssim una ruta amb els ulls clucs, i que potser realment ara mateix o d’aquí a uns mesos no ens vindrà de gust fer. Tot i que creiem que anem amb la ment molt oberta, potser encara no ho és prou, i se’ns ha d’obrir una miqueta més i ahir ja va fer un pas tot buscant rutes alternatives a seguir en la nostra aventura, i traient de sobre algunes idees preconcebudes que a vegades perquè tu ho has decidit amb anterioritat sembla que hagin d’anar a missa.

Contents per aquest canvi de pensament, hem arribat al hostel on ens hem dedicat al blog i a refer les motxilles que demà…. Marxem al Tibet!!! Realment en tenim moltes ganes, el Mario perquè no hi ha estat i li fa molta il·lusió, i jo perquè em va agradar tant quan hi vaig anar ara fa una mica més de quatre anys que vull tornar a veure aquest cel tant blau, i aquests edificis que m’enamoren.

Chengdu8

Així que sabent que gairebé no dormirem res…. Bona nit!!

8 thoughts on “Dia 97: últim dia per Chengdu

  1. 43 dies, si que no es res, comparar amb la immensitat de la china . Però es mes que suficient per tenir un bon coneixement general del país ,en la forma en que vosaltres o definiu tot tan be . Petons, Avi.

  2. Doncs sí, la Xina és molta Xina, però vaja, com diu el papi-avi, déu-n’hi-do el que us heu patejat !

  3. Sabeu que a la Xina no es fan estudis de català a les universitats, a diferència de Japó on hi ha tres lectorats? Espero que hagueu deixat la llavor per fer-ho possible… i que em convidin, hehe

    • Vinga Glòria, a fer de lectora de català per als xinesos !! Ara bé, m’imagino que per a una temporada molt bé, però per viure-hi sempre, no sé, no sé…. Són molt diferents de caràcter, i força críptics, si més no els que veiem per aquí.

      • Albert, no els hem conegut amb profunditat, però el poquet que hem vist, poc tenen a veure amb els xinesos que fins ara haviem conegut per Barcelona. A mi no m’importaria quedar-me un bon temps a Beijing, però també diuen que és molt diferent l’estiu de l’hivern….De moment només hi tornarem de visita

    • Jajajaja, ja veig que la tens en el punt de mira… 🙂 Doncs no ho sabiem, nosaltres hem deixat alguna petita llavor, perquè com en castellà ni anglès no t’entenien, doncs amb el català a veure que passa…. El dia que s’hi posin, segur que parlen millor català que nosaltres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s