Viatge a Ítaca

Dia 101: Deixem la ciutat per gaudir dels paisatges tibetans!

10 comentaris

17 de setembre

Si la ciutat de Lhasa és impressionant, i ens ha encantat, serà molt difícil poder descriure el que hem vist durant el dia, uns paisatges… Que realment et deixen sense alè.

Avui hem sortit del hostel ben d’hora ja que ens esperava una bona tirada, i a més aquests xinesos tenen unes idees una mica estranyes per controlar la velocitat en les carreteres, i quines són? Doncs, en comptes de posar radars a les carreteres, posen controls, on et donen un paperet indicant-te a quina hora pots passar pel següent control, i si hi arribes abans doncs multa! Quan hi han zones turístiques o és l’hora de dinar no hi ha problema, perquè senzillament ja perds temps amb aquests menesters, però si no hi ha res a veure, doncs fa que uns cinc kilòmetres abans d’arribar al següent control es monti una parada multitudinària de turistes fent temps per no arribar abans d’hora, ni un minut, o multa…

Tibet5

Així que amb aquestes condicions, hem anat fent parades per veure paisatges o per menjar, i només un parell de vegades hem hagut de fer temps per no arribar abans d’hora, i això no vol dir que el conductor corri massa eh? Sinó que la velocitat que et permeten és mooolt lenta per les carreteres força correctes que et vas trobant.

Quan s’estava fent de dia hem sortit de Lhasa i encara hem pogut veure el Potala a la llunyania, tornem a veure’l algun dia? Potser quan el Tibet ja no formi part de Xina i el puguis visitar lliurement i sense restriccions?

Una bona estona de camí i tot just al arribar al cim d’una muntanya, ohhh allà està les vistes impressionants del llac Yamdrok-Tso, un dels quatre llacs sagrats del Tibet i on no s’hi pot pescar perquè els tibetans creuen que hi ha deus en ell.

Evidentment, això es mereix una parada al coll de Kambala, que es troba a 4700m d’altitud (això de passar colls a unes altituds inversemblants ja es començarà a convertir en un hàbit), i que respecte a fa quatre anys s’ha turistitzat bastant donant la possibilitat per uns 10 yuans de fer-te una fotografia amb un Yak o un Mastí Tibetà i clar… Al Mario li encanten els gossos no?? Poder tenir la possibilitat de tocar-lo… No s’ha pogut resistir i la veritat és que era preciós!!

Yamdrok

Yamdrok2

Yamdrok3

Amb bastantes fotos a la càmera d’aquest llac de blaus impressionants hem tornat a la van i cap avall sigui dit tot podent observar els paisatges que ens passaven pel davant, molt millor que no estar veient una pel·lícula!! I un cop a baix… Doncs una nova parada per poder fer més fotos, aquest cop a peu d’aigua.

Yamdrok4

Yamdrok5

Si al coll he trobat canvis, potser aquí a baix és on més n’he trobat, ja que han posat unes escales i un mirador, on abans només hi havia senzillament el llac i les seves voreres, plenes de petites muntanyetes fetes per tibetans o turistes per a tenir més sort. I clar jo també n’he volgut fer una!!

Yamdrok6

I de pas hem passat de fer fotos nosaltres a tibetans, a que ells vestits de forma tradicional, se’n volguessin fer amb nosaltres!

Yamdrok7

Seguint el camí hem fet una parada per dinar (bastant d’hora la veritat), en un lloc on hi havia una mena de bufet lliure que no estava malament, però que ens ha costat una mica car, però que hi farem a vegades no es pot triar i en ruta has d’anar a on et porten no?

La ruta ens ha portat a un altre coll, aquest on es troba el glaciar Karolha a 5020m d’altitud, que és un dels tres més grans al Tibet, i on hi ha unes vistes impressionants. Pel que sembla, aquí el 1903-1904 va haver-hi una important batalla amb els anglesos.

Karola

Karola2

Karola3

Aquí no hi havia per fer-se fotos amb yaks o mastins, però si dones vestides de tibetanes amb barret i tot, que et persegueixen bastant insistentment per a que et facis una foto amb elles, cosa que no hem fet, ja que a més anaven totes menjant un gelat… No quedaria molt bé la foto oi??

Les caminades per fer fotos per aquí ens han deixat bastant cansats, això dels 5000m es noten eh? Però per sort a seguir fent carretera i baixar una mica d’altitud i així recuperar-nos!

Una estoneta de carretera, bordejant el riu. Yaks i altres animals que ens fan companyia des de la llunyania, i ens observen mentre nosaltres els saludem. El riu es converteix en embassament, degut a un presa xinesa, i converteix el moviment de l’aigua, en una bassa tranquil·la on l’aigua agafa matisos verdosos. Una parada és obligatòria, així que ens aturem i traiem la càmera a passejar. El color de l’aigua, el cel i núvols, muntanyes i les sempre presents banderoles fan d’aquest entorn un racó de poesia visual. Quedar-te mirant des de sobre una roca, i que la vida esperi…. ☺

Tibet

Tibet2

Tibet3

La següent parada ha sigut a la ciutat de Gyantse, on hi ha el monestir Pelkor Chode que té un dels chorten més grans, el Gyantse Kumbum. Però aquí no teníem gaire estona i no hi hem entrat (aquí hi ha la diferencia entre fer set dies amb Everest que fer-lo sense, ja que l’altre cop si que el vam fer), només l’hem pogut veure des de fora i passejar curtament per les edificacions que conformaven l’antic cas de la ciutat.

Gyantse

Gyantse2

Una altra cosa important que té aquesta ciutat és el castell Gyantse Dzong, que només hem pogut fotografiar des de la llunyania.

I ara si que ens ha tocat fer temps entre dos controls per poder arribar a Shigatse, tot fent alguna parada abans dels controls per fer temps i no arribar abans de temps.

Tibet4

Cap a quarts de cinc hem arribat a Shigatse, on el guia ha hagut d’anar corrents a la comissaria per tramitar els permisos per anar al Everest demà, i sort que ho ha aconseguit!! I nosaltres mentrestant hem anat cap al hotel a deixar les coses i després a fer una volta per la part antiga tocant al monestir de Tashilunpo. Un de molt important i que realment és molt maco, però que en aquesta ocasió no hem pogut veure ja que el passeig ens hi ha portat a només mitja hora de que tanquéssim i la veritat per veure’l a corre cuita no val la pena.

Shigatse

Shigatse2

A més en aquell moment m’he notat molt dèbil i amb mal de cap i per l’experiència d’aquests dies en el Tibet hem deduït que era que el cos necessitava menjar ja que feia bastant que havíem dinat. Així que hem anat al primer que hem trobat que ens feia el pes, que semblava tibetà tot i que bastant turístic (crec que tots aquests restaurants que hi havia al costat del monestir no els vam veure l’altra vegada), però realment hem menjat molt bé i el Mario fins i tot ha provat la carn de Yak que tot i ser una mica dura estava feta d’una forma molt bona.

I després d’aquest dia tan intens i amb tantes imatges al cap… Ens anem a dormir!

10 thoughts on “Dia 101: Deixem la ciutat per gaudir dels paisatges tibetans!

  1. Ohhhhhhhhhhhhhhh què bonic!

  2. Carai, quantes coses maquíssimes: el mastí tibetà, el llac, les vistes de la gelera (sobretot la foto https://viatgeitaca.files.wordpress.com/2013/10/karola2.jpg ), els monestirs tibetans etc, fantàstic !!
    Això de tenir maldecap quan tens l’estòmac buit també passa a nivell de mar, si més no a mi, així que no m’estranya a 5000 m !!

    • Aquest dia, les fotos es feien soles… Ja voràs quan t’arribi la carpeta per el Dropbox…. 🙂 vam tenir uns problemes per triar les fotos 🙂 I dels símptomes del mal d’alçada, el mal de cap ca ser l’únic que vam tenir, i en algun dia com aquest que a més necessitavem menjar alguna coseta, doncs encara amb més raó…

  3. Pujar a 5000 m, sense prendre les degudes precaucions, es natural el que et va passar Eva. Cuidat !!. Petons, Avi.

  4. Eva, recorda el consell dels indis atacamenys: ensumar una bona cabeça d’alls! ja veuràs com passa el mal de cap… Tot i això, clar, menjant quan toca, però… Unes fotos extraordinàries!!

  5. les fotos són meravelles i vosaltres també. quins colors, fantàstics, tant el cel com el riu com tot!!! feu molt bon aspecte, però molt més prims que no mengeu? petons parella

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s