Viatge a Ítaca

Dia 205,206,207: Cap d’any a Sihanoukville

5 comentaris

30 i 31 de desembre, i 1 de gener

Adéu a un altre nit difícil, adéu a la música insuportable fins a altes hores de la matinada, adéu al BCNO( que finalment crec que es tractava d’un llangardaix de la mida de Menorca), adéu a aquest trosset de paradís transformat en illa. Adéu Koh Rong. El ferry de les 10 del matí ens transportarà a terra ferma. La mar segueix encrespada, i el trajecte en aquest vaixell lent, és de més de tres hores, però estirats en una mena de matalassos, gronxant-nos amb el vaivé de les onades, i alguna que altre esquitxada van fent passar el temps.

KohRong

KohRong3

Arribem a un altre punt de Sihanoukville que no teníem previst, allà un autobús ens espera i ens porta a la platja de Serenditpity, la que podríem anomenar com a central. Allà negociem un tuk-tuk que ens ha de portar fins a Otres, la platja on tenim reservat l’allotjament, o al menys això pensàvem, i és que l’Strawberry Bungalow resulta que està a Otres 2, encara una mica més lluny, i hem de renegociar preu amb el conductor.

Alguna altre vegada ja hem parlat dels contrastos, del que ens agraden, d’intentar fer ciutats quan vens del camp, o buscar civilització quan tornes del desert. En aquest cas, no ho hem buscat, però també hem estat adreçats pel destí al contrast permanent, i és que el que eren platges idíl·liques, sembla que ara no ho seran tant, el que era sol, ara és núvol. I el que ens fa somriure a cor ple, el que abans era un lloc on dormir dels pitjors on hem estat, ara son uns bungalows de fusta, impecablement nets, amb bany a dins, wifi, i un porxo on respirar la tranquil·litat de l’entorn. Que més podem demanar? Doncs una mica de sol, però els tres dies res de res d’aquest capritxós convidat. A canvi, gaudir de tots els racons del strawberry bungalows. Dormir fins que el cos ho demani, però tampoc abusar ☺, esmorzar inclòs on et donen la carta i tria el que vulguis, a 50 metres de la platja, i un restaurant deliciós en varietat i sabors, a més de tenir uns sofàs d’aquells que comencen a ser els nostres preferits, i on podríem passar la vida.

StrawberryBungalows5

StrawberryBungalows3

StrawberryBungalows2

StrawberryBungalows

Els elements del conjunt defineixen el resultat, així que aquest dies poca cosa hem fet que sigui de gran interès pel lector. Un dinaret a un bar anomenat Ibiza Beach, a quasi bé una hora d’on estem situats caminant per la platja, on menjar una autèntica carbonara, fer alguna cervesa amb vistes privilegiades del mar, i escoltar música chill-out, en companyia d’un pregadéus que passejant per la nostres taula segueix el ritme movent els seus verds malucs.

OtresBeach

OtresBeach2

I per cap d’any que? Doncs del nostre pla d’anar a Serendipity en pos d’un restaurant espanyol, on celebrar el canvi d’any, res de res. No estem a distància d’anar a peu, ens ha fet mandra, i hem decidit que aquest any res de festa, ho celebrarem els dos sols, al restaurant del nostre allotjament, conversant i canviant raïm per vi, fent un glopet a la copa per cada campanada. No se si és molt ortodox el procediment, però creiem que ha quedat convalidat el procediment instaurat pel canvi d’any, i ens ha agradat tant que potser ho importem als nostres futurs caps d’any.

En aquest viatge estem anant a dormir ben aviat com a norma general, i en aquest dia, i quan ja s’ha fet fosc fa unes quantes hores, ens ha costat arribar al canvi d’any. Per aconseguir-ho, ens hem ajudat de dues ampolles de vi blanc, prou decent de sabor i preu, que ens han alegrat la sobretaula, mentre felicitàvem l’any a terres catalanes tot just quan per allà encara dinaven. S’ha donat el fet que aquest any, hem sigut conscients de les diferències horàries en aquest canvi d’any, i així, algú ens felicitava des d’Austràlia l’any nou quan nosaltres encara no estàvem preparats, nosaltres fèiem el mateix amb els de casa, i alguns dels amics que es troben a terres americanes, ens desitjaven bon any, quan nosaltres ja estàvem esmorzant l’endemà… ☺

StrawberryBungalows4

I res més, acabant aquesta trilogia de dies, en la qual un any s’escapa i n’arriba un de nou, aquell que comença diferent que tots els viscuts fins ara. No hi haurà aniversari de Don Albert el dia 1 al que puguem felicitar presencialment, però ho compensarem quan tornem, perquè també engeguem l’any del nostre regrés, de la tornada després d’un viatge ple d’aventures, ple de coneixences, i en aquest any ens tornem a trobar. Fins ara…

OtresBEach3

5 thoughts on “Dia 205,206,207: Cap d’any a Sihanoukville

  1. Per fi esteu en un bungalows amb les condicions adequades de tota persones civilitzada cosa que en tranquil·litza molt a mi personalment. Gràcies per el pròxim aniversari ( 92 anys) meus, que ja ens veurem a !! BARCELONA !!. MOLTS PETONS,.Avi.

  2. Ja fa dies que vam canviar d’any, però realment havia de ser ben diferent per a vosaltres. Però ens alegrem que el passéssiu ben tranquil·lets i juntets. La foto del pregadéu és formidable, de les de concurs. I, per la resta, impacient de retrobar-vos en aquest any, però deixant abans que el temps s’allargui plàcidament tot el que vulgueu mentre volteu pel món.

  3. ohh quins bungalows i quines platges…..ja m’hi quedaria aquí uns quans dies de relax…..llàstima que m’agafa una mica lluny si no vindria a fer-vos una visita, jejej!!

    • Molta gent fa visita a Cambodja, per després acabar amb dies de relax a platges de Tailàndia. Però després del que hem vist, tot i que les platges tailandeses son precioses, potser val la pena descobrir les de Cambodja, perquè amb Sianoukville i Koh rong en tens per gaudir a tope!!!! Hauràs d’apuntar el destí per a unes properes vacances… 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s