Viatge a Ítaca

Dia 222: i finalment… Anem a Halong Bay!!

6 comentaris

16 de gener

Una de les coses que més desitjavem veure a Vietnam era la Badia de Halong amb les seves pedres repartides per tot arreu, crec que és una imatge que tinc al cap de fa mooolts anys, i que sempre he volgut visitar, per això en aquest viatge diferent a Vietnam que estem fent, potser era l’única cosa que nos ens volíem perdre. No sé, tot i que a hores d’ara tenim claríssim que tornarem a aquest país, tant per tornar a veure el My i la seva familia, com per veure tot allò que no hem vist en aquest viatge, no podíem deixar Halong per una propera vegada, ja que al planificar aquest viatge era un dels punts a veure.

Així que avui s’ha fet realitat el nostre somni, i pel poc que portem podem dir que de moment… Les nostres expectatives han estat satisfetes i de moment ja hem viscut el nostre Golden Moment de Vietnam!!

Potser el més difícil va ser decidir amb qui faríem realitat el nostre somni, ja que no volíem que ens defraudés, i per tant preferíem gastar-nos una mica més de diners i que el resultat fos satisfactori. Així que estant a Saigon vam estar mirant blocs i finalment ens vam decidir per fer el tour amb Aclass Cruises, els mateixos amb qui ho havien fet Un Cambio de Aires, i amb els que havien quedat contents. Tot i que surt una mica car, tenint en compte que hem gastat poc aquí, doncs queda compensat!!

A més també vam haver de decidir si fèiem el tour de 2 dies i 1 nit, o el de 3 dies i 2 nits, i ja posats… Doncs ens vam decantar per el llarg, ja que segurament només ho farem una vegada a la vida, i per tant ho volem gaudir el màxim possible.

A les 8 del matí i havent esmorzat ens han passat a recollir per l’hotel en una minivan, que en unes 4-5 hores ens ha portat al port de Halong tot havent fet una parada per anar al lavabo, i de pas per a que si volíem compréssim alguns souvenirs, cosa que evidentment no hem fet.

En una barqueta ens han traslladat al vaixell gran on com ja era una mica tard, abans de fer el check in i deixar les coses a l’habitació, ens han donat de menjar. A la taula ens ha tocat amb una parella de francesos que no entenen res de res d’anglès, i els hi he hagut de traduir alguna coseta (tot i que he pogut comprobar que tinc el francès molt rovellat… A veure si quan torni el refresco una miqueta), i amb un pare i un fill amb nacionalitat sueca però procedents de Korea.

Halong

Halong2

Halong18

El dinar ha estat molt bé i molt variat amb carn, peix, verdura, fruita… això si, a l’estil vietnamita, que es que et porten plats que posen al mig i et vas servint, per sort tothom ha fet reparticions molt equitatives.

Amb la panxa plena, ens han repartit les habitacions que realment són molt acollidores, i tot seguit cap al vaixell petit per anar a veure un poble flotant que estava força proper.

Halong19

Halong5

Halong7

Allí tenies dues opcions, una anar en kayak i l’altre en una barqueta de bambú que una dona portava, i amb la fresca que fa doncs hem escollit anar a la barqueta, que amb al kayak segur que ens mullem no??

Halong4

Halong6

L’excursió no ha sigut molt llarga, però hem pogut veure com viu la gent a Halong, en petites cases flotants uns, en barques altres… I una mica com es guanyen la vida.

DCIM100GOPRO

Halong3

D’aquí hem tornat cap al vaixell i ens esperava fruita amb un vi vietnamita de la regió de Dalat (ens ho apuntem per la pròxima vegada que vinguem), que no valia gens la pena. Ara, l’entorn on ens hem begut la copa de vi si que era realment espectacular, tot navegant per la badia de Halong amb el sol a punt de pondre’s, i estirats en unes hamaques a coberta…. Uffff Golden Moment total!!!!

Halong9

Halong8

Halong10

Halong20

DCIM100GOPRO

Però el dia encara no havia acabat… Ja que hem tornat a agafar la barca petita i hem anat a l’illa Titop, on hem pogut pujar els més de 400 esglaons per arribar fins a dalt de tot i veure unes vistes espectaculars de Halong, a part de poder veure com es ponia el sol sobre els diferents illots. Realment…. Espectacular!! Llàstima que allò semblés les rambles!! Però per sort, com gairebé hem sigut els últims a arribar, ens hem quedat sols a dalt i hem baixat molt més tranquil·lament.

Halong11

Halong12

Halong13

Halong14

Halong15

Un cop a baix si volíem ens podíem banyar, però…. Voleu dir?? Fred, gairebé fosc… Jo realment… Doncs no!! Però hi hagut gent del nostre vaixell que si ho ha fet, però sobretot els nòrdics clar!!

Abans que es fes fosc del tot ja hem anat cap al vaixell on ens esperava el sopar que també estava força bé (potser si no haguéssim estat menjant a casa del My diríem que estava molt bo, però clar… Les comparacions són odioses oi?). I mentre acabàvem, la guia ens ha estat explicant el que ens espera el dia de demà on hem pogut esbrinar que molt pocs farem el de tres dies, i això farà que ens separem pel matí de la resta de gent, i a més segons sembla anirem a l’altre vaixell de més categoria que té la companyia ja que aquest l’han d’arreglar.

Halong21

I com l’opció per continuar la nit era karaoke… Doncs cap a l’habitació aprofitant per fer una dutxa i a dormir amb l’acompanyament inigualable del mar!!

6 thoughts on “Dia 222: i finalment… Anem a Halong Bay!!

  1. Lloc xulíssim, i el minicreuer aquest, no està malament !!
    I us heu perdut el karaoke ? Per completar el viatge, l’hauríeu d’haver fet !!

  2. Estic d’acord amb l’Albert que faltava el karaoke. Un lloc fantàstic pel que sembla!

  3. Aquest creuer si que val la pena per veure el paisatge fabulós que es disfruta Petons, Avi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s